Анонси
 
 
 

 

Назад

Олена Костевич – чемпіонка світу з кульової стрільби!

Чудовий подарунок для всієї країни в День фізичної культури і спорту України зробила наша Олімпійська чемпіонка з кульової стрільби Олена Костевич.

На чемпіонаті світу, який триває в корейському місті Ченгвон, досвідчена українка здобула «золото» у стрільбі з пістолету на дистанції 25 метрів. Разом з Оленою Костевич Авраменко Галина у вправі ГП-11 виборола ІІІ місце.

У фінал Олена пробилася з другим результатом, поступившись лише срібній призерці Олімпійських ігор-2016 з Росії Віталіні Бацарашкіній. Саме з нею вона боролася за звання чемпіонки світу у фіналі.

В фіналі українка після першої стадії і до фінальних пострілів перебувала на другій позиції, але перед останнім підходом Костевич зрівнялася з Бацарашкіною - у обох було по 35 влучень. Ні фінальний підхід, ні дві перестрілки за «золото» не визначили переможця. Лише в третій перестрілці українка виграла - на три її потрапляння росіянка відповіла двома.

Відзначимо, разом зі званням чемпіонки світу Олена здобула перепустку на Олімпійські ігри-2020.

Департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації вітає Олену Костевич та її наставника Ігоря Чередінова з блискучим результатом та бажаємо подальших успіхів на шляху до олімпійського Токіо-2020.

за інформацією Національний олімпійський комітет України 

 

Назад