Анонси
 
 
 

 

Назад

Як не потрапити в трудове "рабство": просвітницька акція «Лабіринт можливостей» для мешканців Чернігова

Об’єднання зусиль органів державної влади та громадськості вкрай важливе для попередження цього негативного явища в суспільстві. Саме тому Департамент сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА спільно з Головним територіальним управлінням юстиції області,  Чернігівським обласним центром зайнятості, представниками освіти, громадської організації «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини», громадської організації «Вибір» під час акції «Лабіринт можливостей» спілкувалися з перехожими: як не потрапити до сучасного рабства, розпізнати небезпеку, допомогти потерпілим тощо.

Саме 30 липня, у Всесвітній день протидії торгівлі людьми у Чернігові відбулася акція «Лабіринт можливостей» - це своєрідний сучасний квест для підвищення обізнаності населення щодо проблеми сучасного рабства.

Цей квест демонструє усі можливі ризики потрапляння до тенет торгівців людьми, у разі прийняття ризикових пропозицій. Потрапляючи в умовні стіни лабіринту, відвідувач має не лише знайти вихід на іншій стороні, але й знайти гіпотетичний вихід із багатьох ситуацій, в які потраплятиме на своєму шляху та уникнути ситуації торгівлі людьми.

Усі сценарії змодельовані на основі реальних історій вербування та мають на меті розвиток критичного ставлення до сумнівних пропозицій працевлаштування, аналітичного мислення в ситуаціях емоційного тиску та перевірки власних знань щодо правил безпечної міграції та працевлаштування за кордоном.

Відповідаючи на поставлені питання та приймаючи рішення, учасники мали два варіанти завершення квесту:

- якщо всі відповіді та рішення були правильними, учасник квесту виходить із лабіринту, не потрапивши у ситуацію торгівлі людьми, а на виході його зустрічає один із представників суб’єктів взаємодії або партнерської громадської організації, який проводить коротку інформаційну сесію та відповідає на питання, які матиме учасник;

- якщо ж під час проходження лабіринту було прийняте неправильне рішення і учасник квесту потрапив у ситуацію торгівлі людьми, то на іншому виході з лабіринту відвідувача чекатиме уповноважений за встановлення статусу постраждалого від торгівлі людьми, який надасть інформацію про права та можливості постраждалого та допомогу, яку можна отримати від держави та міжнародних і громадських організацій.

Такі квести провели одночасно в усіх областях України.



 
 

Назад