Анонси
 
 
 

 

Назад

Протидія торгівлі людьми як одна із складових діяльності об’єднаних територіальних громад в Чернігівській області

Сьогодні, 24 липня, в облдержадміністрації за «круглим столом» обговорили тему: «Протидія торгівлі людьми як одна із складових діяльності об’єднаних територіальних громад в Чернігівській області».

Наталія Романова, розпочинаючи конференцію, зазначила: «Не треба миритися зі зниженням показників фактів торгівлі людьми, а продовжувати профілактичну роботу спільними зусиллями».

У цьому році Міністерством соціальної політики України, як національним координатором у сфері протидії торгівлі людьми, спільно з громадськими організаціями, суб’єктами Національного механізму взаємодії, небайдужими громадянами планується до відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми провести масштабні інформаційно-просвітницькі заходи по всій території України з метою інформування якомога більшої кількості громадян про проблему сучасного рабства.

Щороку органи влади в Україні ідентифікують близько 200 громадян, які стали жертвами торгівлі людьми. За даними міжнародних організацій ця цифра значно вища і сягає близько однієї тисячі осіб.

Тому завдання всіх державних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування – докласти максимум зусиль не лише для ідентифікації тих осіб, які, на жаль, потрапили в ситуацію торгівлі людьми, але і проінформувати максимальну кількість людей про небезпеку.

Сьогодні розповсюджена торгівля людьми з метою примусової праці. Міжнародна організація з міграції (МОМ) заявляє про те, що жертвами частіше стають українські чоловіки. За даними МОМ в Україні Російська Федерація залишається основною країною призначення для торгівлі людьми з України – 61% випадків у 2017 році.

Також сама Україна є країною внутрішньої експлуатації, коли людей, громадян України, не вивозять за кордон, а переміщують, наприклад, із однієї області до іншої, відбирають документи та експлуатують у тій чи іншій формі.

На жаль, Україна поступово починає ставати і країною призначення. На її території експлуатують іноземців. За тенденцією останніх років, найбільше серед таких потерпілих є громадяни Молдови.

На сьогоднішній день перед країною гостро стоїть проблема втягнення громадян України у злочинну діяльність із перевезенням наркотичних речовин на території іноземних країн, а також із перевезенням на морських суднах нелегальних мігрантів до іноземних країн.

На даний час 200 громадян України перебувають в місцях позбавлення волі на території Росії, Таїланду, Малайзії, Греції, яких було залучено до такої  злочинної діяльності.

Тобто, статистика показує, що питання торгівлі людьми є важливим і проблемним.

Сьогоднішній захід покликаний привернути увагу до вирішення проблеми торгівлі людьми, зміцнити потенціал органів місцевого самоврядування, а саме, сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад, для виявлення та забезпечення отримання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми.

 
 

          

 

Назад