Анонси
 
 
 

 

Назад

У Чернігові відбулася конференція «Участь молоді – запорука розвитку громади» за участі Олександра Яреми

Результати проекту «Громада, де чути голос молоді» обговорили сьогодні під час підсумкової конференції за участю заступника Міністра молоді та спорту України Олександра Яреми.

Зазначена ініціатива реалізовується громадською організацією «МАРТ»» у рамках проекту ПРООН "Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні" за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Учасниками проекту, новими лідерами та агентами змін у себе на місцях стали 5 команд з ОТГ Чернігівщини: Кіптівської, Лосинівської, Коропської, Корюківської, Сосницької.

Групи були змішані, окрім громадських активістів, участь у роботі взяли представники місцевої влади.

— Молодь — це наше сьогодні. Саме сьогодні її треба чути та працювати з нею. Важливо, що реалізація цього проекту включає спільну діяльність молодіжних організацій та органів влади. Такий синтез має бути скрізь і постійно, а особливо в невеликих громадах. Саме у селах і селищах молоді та активні мають відчувати себе потрібними та по-справжньому дієвими, — наголосив Олександр Ярема.

Команди пройшли спеціальне навчання, опісля доносили своїм громадам особливості роботи молодіжних рад, розповідали про інструменти участі та впливу на місцеву політику, організовували цікаві заходи.

— Вагомий здобуток — розроблені положення щодо роботи молодіжних рад в ОТГ, більша частина яких вже затверджена на місцевому рівні і починає втілюватися в життя. Це вкотре доводить, що молодіжна політика — то не про розваги, то про діяльнісний підхід до власного громади, — акцентувала координаторка програми «Молодіжний працівник» (ПРООН) Анна Острікова. — Маю зауважити, що Чернігівщина досить добре себе зарекомендувала. Особливо активним у сфері реалізації молодіжних ініціатив виявився Ніжин.

Більше про результати проекту, а також тематичні дослідження, за словами організаторів, можна буде знайти у звіті-посібнику, який з’явиться невдовзі.

Варто зазначити, що і під час підсумкової конференції агенти змін добряче попрацювали: взяли участь у панельній дискусії та обговорили із Олександром Яремою нові ініціативи Міністерства.

за інформацією Чернігівської ОДА 

 

Назад