Анонси
 
 
 

 

Назад

"Круглий стіл" на тему: Запобігання та протидія домашньому насильству та торгівлі людьми в Сновській райдержадміністрації

Саме такою була тема обговорення під час засідання за «круглим столом», яке відбулось 4 липня в Сновськ​​​ій райдержадміністрації.

Ініціаторами заходу виступили Департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації та Чернігівський громадський комітет захисту прав людини.

До участі у засіданні були запрошені представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, Національної поліції, закладів охорони здоров’я, громадський організацій, місцевих засобів масової інформації, а також інші суб’єкти, що забезпечують реалізацію державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та торгівлі людьми у Сновському, Корюківському та Городнянському районах.

Розпочав засідання заступник голови районної держадміністрації Володимир Карпенко. Під час свого виступу Володимир Миколайович зазначив, що питання домашнього насильства та торгівлі людьми є досить актуальним та гострим для сучасного суспільства.

На важливості попередження виникнення подібних випадків та необхідності злагодженої взаємодії між суб’єктами наголошували також ініціатори зустрічі - начальник відділу з питань сім’ї та гендерної політики Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Руслана Нагорна, заступник начальника Служби у справах дітей облдержадміністрації – начальник відділу соціального зохисту та профілактичної роботи Юлія Олифіренко, юрист громадської організації «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» Ірина Бірюк, заступник директора обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Старовойт та старший інспектор дільничних офіцерів поліції Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Чернігівській області Олександр Титенок.

Під час засідання присутніх було поінформовано про основні нормативно-правові акти законодавства України, що регулюють питання запобігання та протидії домашньому насильству та торгівлі людьми, обговорено механізм взаємодії між суб’єктами та ряд інших питань.

за інформацією Сновської райдержадміністрації

Назад