Анонси
 
 
 

 

Назад

Про громадський контроль у напрямку протидії насильства у сім’ї та торгівлі людьми в Чернігівській області обговорили на засіданні круглого столу у Ніжині

Домашнє насильство надзвичайно актуальна проблема сьогодення і набуває все більшого поширення. Діти, які виховуються в таких умовах, постійно знаходяться в стані загрози безпеки їхньому життю та здоров׳ю. Також вони підсвідомо переймають модель насильницької поведінки, а в більш зрілому віці виявляють агресію, є схильними до негативних проявів у дитячому та молодіжному середовищі.

Сім’ї, які мають проблему насильства, потребують постійної уваги та комплексної допомоги від всіх суб’єктів взаємодії, діяльність яких спрямована на запобігання та протидію домашньому насильству.

Зі стрімкою динамікою поширення набуває явище торгівлі людьми. Для України ситуація із поширення рабської праці загострилась у 2014 році у зв’язку із появою вразливої категорії громадян, які постраждали внаслідок російської агресії.

Курс державної політики у цій сфері вимагає налагодження ефективної взаємодії всіх суб’єктів, як відповідних державних органів, так і громадських організацій, спрямованої на протидію цьому явищу та надання оперативної та всебічної допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми. При кожній райдержадміністрації, міській раді є уповноважена особа, котра надає всіляку допомогу людині, котра постраждала від рабства, та забезпечує конфіденційність інформації.

Ці гострі проблеми обговорили на засіданні за круглим столом представники державних структур Чернігівської області, що опікуються зазначеними питаннями, з Ніжинського району та міста, а також з Носівського, Бобровицького, Бахмацького, Борзнянського районів.

Організаторами заходу були ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини», Департамент сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації, відділ у справах сім’ї та молоді Ніжинської міської ради.

Участь у засіданні круглого столу взяли в. о. директора районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Юлія Чос, головний спеціаліст служби у справах дітей райдержадміністрації Дмитро Хоренко та головний спеціаліст сектору сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Тетяна Листопад.

Основною метою проведення заходу також було вивчення організації роботи з питань запобігання та протидії домашньому насильству і торгівлі людьми у кожному районі та місті області, вироблення подальших спільних дій представниками органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій у напрямку покращення міжвідомчої взаємодії та посилення координації роботи з питань запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми в області.

за інформацією Ніжинської РДА

Назад