Анонси
 
 
 

 

Назад

Питання життя і здоров’я дитини під час оздоровчої кампанії — на контролі органів влади

Майже два тижні, як почали працювати позаміські дитячі заклади оздоровлення і відпочинку. Першочерговим залишається питання безпечного перебування у них дітей. Які заходи вжиті щодо посилення контролю у цьому напрямі, обговорили під час всеукраїнської селекторної наради, яку провела заступник Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Олександра Чуркіна. Від Чернігівщини участь у заході взяли перший заступник голови ОДА Юлія Свириденко, представники профільних структурних підрозділів.

За словами директора Департаменту захисту прав дітей та усиновлення Міністерства соцполітики Руслана Колбаси, цьогоріч обсяги фінансування на оздоровлення та відпочинок дітей зменшилися на 186 мільйонів гривень. Зменшується і кількість закладів, що надають відповідні послуги.

На Чернігівщині у 2018 році працюватимуть 20 позаміських закладів оздоровлення та відпочинку, 458 — з денним перебуванням та 2 наметові містечка.

— На сьогодні розпочали роботу 12 позаміських дитячих закладів із запланованих 20. Порівняно з минулим роком кількість видатків на оздоровчо-відпочинкову кампанію збільшилася на 9 мільйонів. Активно долучаються до роботи і об’єднані територіальні громади, — зазначила перший заступник голови ОДА Юлія Свириденко.

В області тривають перевірки інших профільних закладів. Відповідно до плану роботи, підписання акту приймання проходить за 10 днів до відкриття закладу. Посилена увага — якісному кадровому забезпеченню, дотриманню санітарно-гігієнічних норм, протипожежної безпеки.

Загалом забезпечити оздоровленням та відпочинком мають 54,3 тисячі дітей (майже 59% від загальної кількості).

Під час селектору розглянули і питання використання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа. На ці потреби держава планує виділити понад 517,7 мільйона гривень, зокрема Чернігівській області — більше 16,4 мільйона.

за повідомленням Чернігівської ОДА

 

Назад