Анонси
 
 
 

 

Назад

На колегії Мінмолодьспорту розглянули шляхи розбудови ефективної системи національно-патріотичного виховання в Україні

Про діяльність Мінмолодьспорту у розбудові ефективної системи національно-патріотичного виховання учасникам виїзного засідання колегії Міністерства присутнім доповів начальник профільного відділу Микола Ляхович.

За словами посадовця, відсутність місцевих програм національно-патріотичного виховання, або їх низька ефективність є прямою загроза безпеці держави.

Він ознайомив присутніх з оновленим проектом концепції Програми національно-патріотичного виховання, зміни до якої востаннє вносились три роки тому.

“Її ключова відмінність полягає в тому, що вона спрямована на виховання усього населення, а не лише дітей та молоді на основі загальнодержавних цінностей”, - відзначив Микола Ляхович.

Дещо зміненні пріоритети - зокрема першочергова увага приділятиметься формуванню української громадянської ідентичності, формуванню військово-патріотичного виховання, формуванню науково-теоретичних і методичних засад національно-патріотичного виховання, співпраці та підтримці органів державної влади та органів місцевого самоврядування із інститутами громадського суспільства в цьому напрямі.

За показниками соціологічного дослідження, проведеного на замовлення Мінмолодьспорту, існує загрозлива ситуація з рівнем локальної ідентифікації. Викликає занепокоєння неготовність до захисту України зі зброєю в руках. Результати опитування показують і низьку активність національно-патріотичних громадських організацій. Їх членами є лише 1,1% населення України, ще 61,3% респондентів нічого не знають про діяльність таких організацій.

Участь у роботі колегії Мінмолодьспорту також взяли народні депутати України Микола Величкович та Олег Петренко, керівництво Мінмолодьспорту, голова Київської ОДА Олександр Горган, Бучанський міський голова Анатолій Федорук Петрович, начальник управління молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Київської ОДА Марина Попатенко, заступник директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації – начальник управління у справах сім’ї та молоді В’ячеслав Голуб.

З діяльністю військово-патріотичних клубів Київщини та проведеними заходами у сфері національно-патріотичного виховання в Київській області учасники колегії мали змогу ознайомитися через фотоінсталяцію та презентацію, представлену в холі кінотеатр "Акваріус", де відбулося засідання.

за повідомленням Мінмолодьспорту

 

 

Назад