Анонси
 
 
 

 

Назад

18 травня – День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу

18 травная, до Дня боротьби за права кримсько-татарського народу, в Чернігівському обласному молодіжному центрі відбувся захід з вшанування пам’яті жертв геноциду кримсько-татарського народу та інших народів Криму.

Депортація кримських татар – один з найбільших злочинів радянського режиму, вчинених ним під час Другої світової війни. Анексія Криму Російською Федерацією у березні 2014 року актуалізувала проблему боротьби кримських татар за свої права. Сьогодні демонстрація солідарності в боротьбі за відновлення прав кримсько-татарського народу набуває важливого українського та міжнародного значення. 

З нагоди Дня вшанування пам’яті жертв геноциду кримсько-татарського народу та інших народів Криму в Чернігівському обласному молодіжному центрі громадська організація «КРИМСЬКА ГРОМАДА» представила виставки: «Нескорений Крим» та «Мій Крим» - очима дітей. Також, за підтримки громадської організації «КРИМSOS», відбувся показ документальної стрічки «Мустафа» режисера Ахмеда Сарихаліла про життєвий шлях лідера кримськотатарського народу.

Перед показом фільму до присутньої молоді звернулись заступник директора департаменту сім’ї, молоді та спорту – В’ячеслав Голуб та керівниця громадської організації «КРИМСЬКА ГРОМАДА» - Світлана Кузіна.

 

 

 

Назад