Анонси
 
 
 

 

Назад

Про механізм попередження домашнього насильства, жорстокого поводження з дітьми говорили на профільній  Міжвідомчій раді

Про взаємодію державних органів влади та установ, на які покладено функції з питань запобігання та протидії домашньому насильству, жорстокому поводженню з дітьми, та оперативне реагування на факти скоєння насильства говорили 19 квітня на засіданні Міжвідомчої ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми  при облдержадміністрації.

У засіданні в режимі відеоконференц-зв’язку взяли участь представники відповідних консультативно-дорадчих органів, які діють при райдержадміністраціях, виконавчих комітетах Ніжинської, Новгород-Сіверської, Прилуцької, Чернігівської міських рад.

Відкрила захід заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова. Вкотре вона наголосила на персональній відповідальності посадових осіб, які здійснюють соціальний захист дітей та підтримку сімей, а також координації дій усіх відповідних управлінь.

Статистика стверджує, що рівень насильства залишається високим і це підтверджують жахливі та прикрі випадки, які відбуваються в нашій області.

Аби не допустити повторення трагічних подій, пов’язаних із загибеллю дитини у Ніжинському районі, учасники засідання обговорили напрацювання чіткого механізму взаємоінформування між всіма задіяними структурами.

Також на раді обговори питання забезпечення надання безоплатної первинної правової допомоги постраждалим від конфліктів, гендерно-зумовленого насильства, правових консультацій та про діяльність Центру реабілітаційних послуг для людей з інвалідністю при Чернігівській обласній благодійній організації «Аратта».

Назад