Анонси
 
 
 

 

Назад

Колегія Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації підвела підсумки за 2017 рік

Сьогодні, 4 квітня, на Колегії Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації підвели підсумки та окреслили план на поточний рік. Участь у засіданні взяла заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова.

Про підсумки роботи за 2017 рік та пріоритетні завдання поточного року проінформувала директор Департаменту Ніна Лемеш. Звіт додається.

Мова йшла про реалізацію вже 5 обласних Програм: обласної Програми оздоровлення та відпочинку дітей Чернігівської області на 2016- 2020 роки; обласної цільової Програми з національно-патріотичного виховання на 2017-2020 роки, обласної Програми «Молодь Чернігівщини» на 2016 –2020 роки;  обласної Програми розвитку фізичної культури та спорту Чернігівської області на період 2017 - 2020 роки та Комплексної обласної програми підтримки сім’ї, забезпечення гендерної рівності та протидії торгівлі людьми Чернігівської області на період до 2020 року.

Ніна Петрівна, зокрема, акцентувала увагу на проведеній літній оздоровчій кампанії, якою охоплено майже 56 тисяч дітей області. Облдержадміністрація тісно співпрацює з громадськими організаціями, фондами, які займаються виїздом дітей за кордон. Відтак, у 2017 році в інших країнах оздоровилися майже 400 дітей з Чернігівщини.

Особлива увага в області приділяється національно-патріотичному вихованню та залученню молоді до суспільної активності. Впродовж 2017 року проведено більше 30 заходів, спрямованих на формування громадської позиції, національно-патріотичне виховання, самовдосконалення та інтелектуальний розвиток молоді, в тому числі чотири всеукраїнські: інформаційно-просвітницька акція «Сучасні медіа для національно-патріотичного виховання», табір «Яструб – 2017», семінари-тренінги «Форпост – Північ» та «Захист патріотів України – Чернігів».

В області забезпечується підтримка багатодітних сімей, яких в області налічується понад 6600. Найбільше таких родин проживає у Чернігівському, Козелецькому, Прилуцькому, Бахмацькому, Корюківсьому районах та місті Чернігові.

У рамках відповідної програми за 2017 рік придбані предмети побуту для покращення умов проживання сімей на суму майже 416 тисяч гривень (за кошти обласного бюджету).

Акцентували увагу учасників засідання на протидії насильства у родинах. Упродовж 2017 року на Чернігівщині зафіксовано 2961 відповідне звернення (на 16,7% менше у порівнянні з 2016-м). Невтішна статистика насильства над дітьми - на 44% збільшилася, ніж у 2016 році.

Серед розглянутих питань - розвиток фізичної культури і спорту в області.  Зокрема, про участь провідних спортсменів Чернігівщини у зимових Олімпійських і Паралімпійських ігор в Пхьончхані (Південна Корея). Хоч і зменшилась кількість спортивних шкіл, але кількість тренерського складу та учнів збільшилася. Відзначимо, що Чернігівська СДЮШОР в рейтингу серед 5 українських шкіл.

Низький рівень залишається забезпеченням в області спортивними спорудами. Крім того, ті що є, потребують капітального ремонту.

Загалом, протягом року проведено понад 2600 спортивних і масових фізкультурно-оздоровчих заходів з загальною кількістю учасників понад 250 тис. осіб.

На завершення учасники Колегії затвердили перспективний план роботи колегії Департаменту  сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації на 2018 рік.

Назад