Анонси
 
 
 

 

Назад

Відбулося ІІІ засідання Координаційної ради з питань популяризації серед населення оздоровчої рухової активності при облдержадміністрації

Сьогодні, 30 березня, відбулося ІІІ засідання Координаційних рад з питань популяризації серед населення оздоровчої рухової активності при облдержадміністрації у форматі веб-конференції з райдержадміністраціях, виконавчими комітетами Ніжинської, Новгород-Сіверської, Прилуцької, Чернігівської міських рад, представниками об’єднаних територіальних громад.

З метою забезпечення координації дій з реалізації в області Національної стратегії з оздоровчої рухової активності в Україні на період до 2025 року «Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація»  розпорядженням голови облдержадміністрації затверджено план заходів на 2018 рік.

Директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Ніна Лемеш за активну участь у реалізації минулорічного плану заходів подякувала новоствореним об’єднаним територіальним громадам: Вертіївській, Сновській, Парафіївській.

У 2017 році, в області активно проводилась робота у напрямку популяризації здорового способу життя серед населення. Так, були реалізовані заходи з профілактики негативних явищ у молодіжному середовищі, під час яких розповсюджувалась соціальна реклама, Всеукраїнська інформаційно-профілактична акція «Відповідальність починається з мене».

Залучені обласні, міські та районні ЗМІ з питань пропагування рухової активності, здорового способу життя, профілактики шкідливих звичок, в результаті  проведено 81 телепередача, 55 радіопередач, опубліковано 205 статей в газетах.

Медичні працівники області постійно проводять групову інформаційно-роз’яснювальну роботу з молоддю. За попередніми даними організовано та проведено 7488 лекцій, 91666 бесід, 106 тематичних вечорів, проведено 53 відеодемонстрації, оформлено 1749 куточків здоров’я та санітарних бюлетенів.

Минулого року громадськими організаціями Чернігівської області за підтримки Департаменту сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації реалізовані програми фізкультурно-спортивного спрямування: «Спортивно-туристичне багатоборство «Північний рейс-2017», фотопроект «Я обираю спорт», «Напівмарафон Чернігів-2017», «Туристичний зліт», спортивно-оздоровчий табір «Я син своєї землі», спортивно-туристичний похід по річці Десна «Стежками нашого краю». В цьому році конкурсні пропозиції приймаються до 1 листопада 2018 року.

Наразі, в області працюють три центри фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» – один обласний та два міські (в м. Чернігові та м. Ніжині). Вживаються заходи щодо створення подібних центрів у м. Прилуки та м. Новгород-Сіверський.

Підсумовуючи розглянуті питання, необхідно утворити відповідні Координаційні ради при Городнянській, Варвинській, Корюківській, Ніжинській райдержадміністраціях, виконавчому комітету міської ради Чернігова, та провести підготовку та розширену інформаційну роботу по проведенню щорічного оцінювання фізичної підготовленості населення в області.

 

Назад