Анонси
 
 
 

 

Назад

Ігор Рептюх - Паралімпійська гордість Чернігівщини!

Сьогодні у студії Суспільного Чернігівщини зустрічали наших героїв: Ігоря Рептюха – Чемпіона, володаря трьох медалей та Дмитра Суярка – дебютанта Паралімпіади у Пхьончхані-2018. Тут зібрались вболівальники, тренери, поважні гості, представники преси та рідні.

На ХІІ Паралімпійських іграх 2018, які проходили 9-18 березня в корейському місті Пхьончхан, наші герої відстоювали спортивну гордість країни у складі збірної у біатлоні та лижних перегонах.

"Ніколи не здаватися, не зупинятися, а рухатися тільки вперед", – девіз чернігівського чемпіона Пхьончхану Ігоря Рептюха.

Цього року йому не було рівних у лижних перегонах на дистанції 20 кілометрів. Крім того, Ігор виборов дві медалі у біатлоні – срібло (12,5 км) та бронзу (7,5 км).

У Сочі-2014 Ігор Рептюх став срібним призером у складі естафетної команди, а до Південної Кореї їхав у статусі фаворита, адже за підсумками сезону 2016-2017 став володарем великого кришталевого глобуса в загальному заліку Кубка Світу з лижних перегонів та дворазовим чемпіоном світу-2017.

Хоч не вдалося завоювати медалей Дмитру Суярку, але, з його слів, досвід від участі у змаганнях такого рівня надають гарний стимул для подальших тренувань та досягнень поставленої мети.

Наставники спортсменів — Заслужені тренери України Володимир Сторожок та Андрій Литвинець.

Враженнями від участі на Паралімпіаді ділилися і гайди: Василь Потапенко та Борис Бабар (спортсмени, які ведуть паралімпійця с порушенням зору).

Нагадаємо, що у скарбниці національної збірної 22 медалі -  6е місце в загальному заліку. До слова, цього року паралімпійські медалі вперше прирівняні до олімпійських.

Більше фото на сторінці Департаменту в Фейсбук https://www.facebook.com/profile.php?id=100010382088264

Деякі матеріали з сайту http://life.pravda.com.ua/society/2018/03/13/229502/

 
 
 
 

Назад