Анонси
 
 
 

 

Назад

«ДоброволецьFEST» - так в Чернігові відзначили День українського добровольця!

Не випадково14 березня відзначають День українського добровольця! Саме цього дня 2014 року зі столичного Майдану перші добровольці вирушили на тренувальну базу під Києвом. Саме вони дали змогу провести мобілізацію і підготувати їм професійну заміну.

Хто такі добровольці? Як організовувався в Україні добровольчий рух та добробати? Як сплести сітку на надати медичну допомогу за правилами тактичної медицини? Як зробити окопну свічку? Куди телефонувати у разі виявлення підозрілих предметів? Відповіді на ці та багато інших запитань дізналися сьогодні учасники національно-патріотичного квесту «ДоброволецьFEST», що відбувся в Обласному молодіжному центрі.

І не тільки дізналися, а й застосували нові знання на практиці: 10 команд (понад 90 осіб) повинні були пройти 10 локацій, кожну з яких координував представник громадської організації чи добровольчого батальйону.

Крім учнівської молоді, до заходу долучилися, зокрема, представники органів влади, добровольчих батальйонів, Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО, Обласного стрілецько-спортивного клубу, громадськість.

В.о. директора Обласного молодіжного центру Ірина Сімонова: «Сьогодні учасники квесту мають можливість максимально наблизитися до тих умов, в яких перебувають наші військові. До речі, локації розробляли представники громадських організацій та добробатів. Вважаю, що цей захід набуде популярності серед учнівської молоді. Будемо і надалі напрацьовувати для неї цікаві і корисні просвітницько-патріотичні заходи».

Переможці в локаціях отримали символічні подарунки, в тому числі тематичну літературу.

за інформацією Чернігівської облдержадміністрації

Назад