Анонси
 
 
 

 

Назад

Бажаємо успіхів нашим спортсменам на ХІІ зимових Паралімпійських іграх

Вчора, 28 лютого, урочисто проводжали Національну паралімпійську збірну команду України із зимових видів спорту на ХІІ Паралімпійські ігри, які пройдуть 9-18 березня в корейському місті Пхьончхан.

Спортсменів привітала дружина Президента України Марина Порошенко: «Я з великою приємністю згадую час, коли ми бачилися перед літньою Паралімпіадою у Ріо-де-Жанейро. У Бразилії наша збірна показала просто тріумфальний результат. І сьогодні Україна вірить і чекає на перемоги Національної паралімпійської команди на зимових іграх. Нехай разом із вами переможе Україна».

Це вже шоста Паралімпіада для України. Команда у складі 31 спортсмена візьме участь у змаганнях з лижних гонок, біатлону та гірськолижного спорту (сноуборд).

До складу паралімпійської збірної цього року ввійшли і двоє спортсменів з Чернігівщини.

Ігор Рептюх — срібний призер Паралімпійських ігор 2014 року в м. Сочі, неодноразовий переможець та призер Чемпіонатів світу та етапів Кубку світу, володар Великого кришталевого глобусу на етапах Кубків світу за підсумками етапів Кубків світу сезону 2016-2017 рр, Заслужений майстер спорту України — боротиметься за перемогу в біатлоні та лижних гонках.

За нагороди в цих видах спорту також змагатиметься Дмитро Суярко — переможець Етапу Кубку світу 2017 року в Кореї, неодноразовий призер етапів Кубку світу та чемпіонатів України, Майстер спорту України.

Дмитро має вади зору, тож разом з ним виступатиме його спортсмен-лідер Василь Потапенко — неодноразовий чемпіон та призер чемпіонатів України з біатлону, Майстер спорту України.

Наставники спортсменів — Заслужені тренери України Володимир Сторожок та Андрій Литвинець.

Довідково. Вперше Україна дебютувала на VII зимових Паралімпійських іграх двадцять років тому – в 1998 році. Сьогодні українська збірна – лідер світового паралімпійського руху. За всю історію участі у зимових Іграх паралімпійська команда виборола 90 медалей, із яких 20 – золоті. За підсумком ХІ зимових Паралімпійських Ігор національна паралімпійська збірна команда України здобула 25 медалей та стала другою за загальною кількістю нагород.

 

Назад