Анонси
 
 
 

 

Назад

«Спортивне сузір’я Чернігівщини» - третя книга про життя прославлених спортсменів та тренерів нашої області

Сьогодні в Обласному молодіжному центрі презентували третій випуск книги Віктора Берегового - лауреата багатьох журналістських премій за висвітлення проблем спорту - «Спортивне сузір’я Чернігівщини». В цьому випуску 2017 року - 16 історій провідних спортсменів та тренерів, які прославили Чернігівщину.

Вітаючи присутніх гостей, Ніна Петрівна, перший заступник голови Відділення НОК України в Чернігівській області, директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації зазначила: - Ця книга може стати для майбутніх олімпійців своєрідним посібником для їх подальшої кар'єри, зацікавить фахівців фізичного виховання і спорту, а також широкий загал читачів.

Перша частина побачила світ у 2014 році. У ній були розміщені літературні портрети двадцяти чотирьох видатних спортсменів та тренерів Чернігівщини.

В грудні 2016 року вийшла друга книга, під такою ж назвою. У ній розміщено одинадцять оповідань, літературні портрети провідних прославленних спортсменів і тренерів Чернігівщини. Серед них: легендарний силач Терентій Корінь, прославлений лижник Олександр Батюк, біатлоністка Валентина Цербе-Несіна, Ольга Коробка – ЗМС України з важкої атлетики.

Матеріали для своїх книг автор збирав понад 10 років. Він відвідував усі спортивні змагання, які проходили на Чернігівщині, писав про наших відомих тренерів і їх вихованців у місцевих виданнях. Спочатку свої статті друкував у газетах області і ось лише зараз вирішив об’єднати все у збірку «Спортивне сузір’я Чернігівщини». 

До слова, Віктор Береговий все життя пропрацював журналістом, хоча за фахом історик. У чернігівських виданнях писав про політику, культуру, сільське господарство, але найбільше його захоплювала саме спортивна журналістика. У книзі «Спортивне сузір’я Чернігівщини» автор відкриває для читачів багато невідомих сторінок з життя наших тренерів і спортсменів. Книгу вже оцінили в Олімпійському комітеті, та й сам автор не приховує, що пишається свою роботою.

Назад