Анонси
 
 
 

 

Назад

Про участь провідних спортсменів Чернігівщини в зимових Олімпійських та Паралімпійських іграх 2018 року

Чотири біатлоністи з Чернігівщини представлятимуть Україну на ХХІІІ зимових Олімпійських іграх. Про це сьогодні зазначили під час брифінгу в облдержадміністрації. Ще по два спортсмени у цьому виді спорту від Тернопільщини та Сумщини. Змагання стартують 9 лютого та триватимуть протягом 17 днів.

Відтак до Пхьончхані (Південна Корея) поїхали:

Сергій Семенов – Заслужений майстер спорту України з біатлону, чемпіон Європи, дворазовий бронзовий призер чемпіонатів світу, володар малого кришталевого глобусу Кубка світу (індивідуальні гонки) (тренери: Олександр Семенов та Олександр Ворчак);

Артем Прима – Заслужений майстер спорту України з біатлону, чемпіон Європи, призер та учасник чемпіонатів світу та Європи (тренери: Олександр та Світлана Ворчак);

Ірина Варвинець – Заслужений  майстер спорту України з біатлону, срібна призерка чемпіонату світу з біатлону, чемпіонка Європи 2018 року, чемпіонка та призерка чемпіонатів Європи серед юніорів, дворазова призерка зимової Універсіади, призерка етапів Кубка світу (тренери: Микола та Жанна Зоц, перший тренер – Віталій Паршуков);

Артем Тищенко – майстер спорту України міжнародного класу з біатлону, призер чемпіонатів Європи, а також світу серед юніорів, срібний призер чемпіонату Європи, переможець та призер чемпіонатів України (тренери: Микола та Жанна Зоц).

У разі перемоги спортсмени отримають винагороди і від держави, і від області зокрема - зі слів директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніни Лемеш. Також, вболівальники Чернігівщини матимуть змогу слідкувати за перебігом змагань зокрема і в прямому ефірі, що транслюватиметься на екрані Обласного молодіжного центру. На базі Чернігівської регіональної дирекції НСТУ планують облаштувати прес-зону. Події коментуватимуть самі спортсмени, їх наставники та регіональні експерти.

Запланована низка заходів на підтримку олімпійського руху і в навчальних закладах області. Деякі уже стартували

Зараз же директор спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з лижного спорту Віталій Паршуков та заступник директора обласної школи вищої спортивної майстерності Віталій Бойко рекомендують утриматися від активного спілкування зі спортсменами, адже вони мають багато працювати, якісно відпочивати та налаштовуватися на випробовування.

Після закінчення Олімпійських ігор у Пхьончхані стартують ХІІ зимові Паралімпійські ігри (з 9 по 18 березня 2018 року). Чернігівщину представлятимуть Ігор Рептюх та Дмитро Суярко (тренери: Андрій Литвинець та Володимир Сторожок).

Фахівці зауважують, що Україна має досить хороші шанси виборити чимало нагород. Найбільша ставка  і на Олімпійських, і на Параолімпійських іграх, саме на сіверських спортсменів.

за інформацією Чернігівської облдержадміністрації

Назад