Анонси
 
 
 

 

Назад

У Чернігові відкрилася інформативна виставка «Формула безпеки Україна–НАТО»

Сьогодні, 30 січня, у Чернігові відкрилася інформативна виставка «Формула безпеки Україна–НАТО», яка охоплює питання співробітництва України і НАТО в різних сферах.

У відкритті експозиції взяли участь, директор Центру інформації та документації НАТО Барбора Маронкова, заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін, заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко та голова обласної ради Ігор Вдовенко.

На відкритті заходу, хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв Голокосту, річниця якого припадає на 27 січня. З цієї нагоди буде презентовано фільм Ахтема Сеітаблаєва «Чужа молитва», заснований на реальних подіях під час і після Другої світової війни.

Звертаючись до присутніх, директор Центру інформації та документації НАТО Барбора Маронкова зазначила: «Ця виставка покликана зруйнувати міфи, які Україні нав’язували багато років, аби не допустити інтеграцію України в Європейський Союз та, безпосередньо, співпраці з НАТО. Завдяки експозиціям і стендам, які тут є, ви познайомитесь з історією створення Альянсу та побачите конкретні приклади і факти підтримки Збройних сил України з боку НАТО».

Експозиція пропонує пригадати, які ключові події зробили НАТО, світ і Україну такими, якими вони сьогодні є. 

Виставку можна переглянути до 11 лютого включно.

Довідково. НАТО є найбільшим у світі військово-політичним блоком, в який входить більшість європейських країн, проводять консультації стосовно питань, що стосуються найважливіших інтересів його учасників, у тому числі і подій, які можуть загрожувати їх безпеці.

Одним із основоположних документів у відносинах України з НАТО є Хартія про особливе партнерство між Україною та Організацією Північно-атлантичного альянсу — підписана Президентом України Леонідом Кучмою, Генеральним секретарем НАТО Хав'єром Соланою та лідерами 16 країн-членів НАТО 9 липня 1997 року під час Мадридського саміту.

Одна з цілей НАТО — забезпечити стримування агресії в будь-якому її прояві щодо територій держав, що є членами НАТО, а також захист від агресорів.

Назад