Анонси
 
 
 

 

Назад

Сьогодні на загальнодержавному рівні відзначають 100-річччя бою під Крутами

Сьогодні, 29 січня 2018 року, в Україні на загальнодержавному рівні відзначають 100-річччя бою під Крутами, котрий для Українського народу є символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність своєї держави.

Ще вчора, 28 січня, вихованці 24 ліцеїв з підвищеною військовою підготовкою з усієї України прибули спеціальним «Потягом єднання» на станцію Крути, що на території Меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут».

Під час церемонії з відзначення героїчного бою кожен ліцей урочисто отримав від військових Державний прапор з пам’ятними стрічками про легендарний бій. Відтепер ці прапори будуть для ліцеїстів символом героїзму, високого патріотизму та любові до батьківщини. Адже саме на цьому місці 100 років тому студенти трьох київських навчальних закладів віддали життя, стримуючи наступ більшовиків на Київ, тим самим відстоюючи незалежність своєї держави.

У заході з вшанування Героїв Крут взяли участь Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, Міністр культури України Євген Нищук. Чернігівщину представляли голова ОДА Валерій Куліч, голова обласної ради Ігор Вдовенко, а також керівники районів та міст області, військові та громадськість.

ІСТОРИЧНА ДОВІДКА

за інформацією Чернігівської ОДА

 
Інформаційно.

Назад