Анонси
 
 
 

 

Назад

В Олімпійському домі відзначили найкращих спортивних журналістів та фотографів України

26 січня президент Національного олімпійського комітету України, Сергій Бубка вручив нагороди лауреатам ХVIІ Всеукраїнського конкурсу серед спортивних журналістів «Україна олімпійська» та XI Всеукраїнського конкурсу спортивної фотографії.

Зазначені конкурси визначили найкращих представників мас-медіа та спортивної фотографії з популяризації олімпійських ідей та цінностей, висвітлення подій та досягнень в олімпійському русі, різноманітних олімпійських проектів та програм.

Серед нагороджених є і представники Чернігівщини: спортивний фотокореспондент Іван Калита та журналіст Чернігівської обласної газети «ДЕСНЯНКА» - Сергій Гайдук.

Під час нагородження Сергій Бубка відзначив, що інформаційна підтримка, висвітлення заходів олімпійського руху та спорту має велике значення у вирішенні однієї з наших з вами першочергових завдань – популяризації здорового способу життя, вихованні здорової молоді та залученню молодого покоління до спорту.

 Конкурс проводився в два етапи: під час першого обласні відділення НОК визначали лауреатів в регіонах та направляли роботи переможців обласних конкурсів на Всеукраїнський. В цьому році на розгляд Комісії НОК «Засоби масової інформації та пропаганда олімпійського руху» надійшли матеріали з 20 регіонів нашої країни та 76 мас-медіа.

Відзначимо, що у конкурсі спортивної фотографії цьогоріч взяла участь рекордна кількість учасників та областей України за всю його одинадцятирічну історію існування, тому експертному журі було нелегко визначити трійку найкращих. 84 автори з усіх регіонів нашої країни надіслали понад 330 робіт, які і визначали найкращих у трьох номінаціях – професіонали, фотографи-аматори і діти (до 16 років).

 

Назад