Анонси
 
 
 

 
2020 рік

Назад

02.01.2020

Визначено проєкти на 2020 рік фізкультурно-спортивних заходів, розроблені інститутами громадянського суспільства

На засіданні конкурсної комісії Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації з визначення програм (проектів, заходів), по проведенню фізкультурно-спортивних заходів розроблених інститутами громадянського суспільства, на виконання (реалізацію) яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету в 2020 році (протокол № 2-20 від 24.12.2019 року). 

Членами конкурсної комісії за результатами індивідуального оцінювання затверджено рейтинг конкурсних пропозицій поданих громадськими організаціями:

  1. проєкт «Спортивно-туристичне багатоборство «Siver Race-2019», громадська організація «Екстрим-клуб Семаргл» (154 бали);
  2. проєкт «Відкритий турнір з футболу та міні-футболу Куликівщини «Кубок надії», громадська організація «Спілка жінок Куликівщини» (141 бал).

Оголошення про проведення Департаментом сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації  конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), по проведенню фізкультурно-спортивних заходів, розроблених інститутами громадянського суспільства (громадськими об’єднаннями та їх відокремленими підрозділами із статусом юридичної особи), для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2020 році

Конкурс проводиться відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2011 року № 1049 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка» (зі змінами та доповненнями), розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 25 липня 2018 року № 419 «Про проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, на виконання (реалізацію) яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету» та наказу  директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту від 20 березня 2019 року № 30.

Пріоритетні соціальні завдання, на розв’язання яких мають бути спрямовані програми (проекти, заходи) розроблені і запропоновані громадськими об’єднаннями (організаціями) фізкультурно-спортивної спрямованості, громадськими організаціями, діяльність яких спрямована на підтримку фізкультурно-спортивного руху, та їх відокремленими підрозділами із статусом юридичної особи (далі – інститути громадянського суспільства):

1. Створення умов для забезпечення оптимальної рухової активності різних груп населення з метою зміцнення здоров’я, продовження його тривалості, організація змістовного дозвілля і максимальної реалізації здібностей людини з урахуванням інтересів та індивідуальних особливостей кожного.

Види діяльності: проведення спартакіад, змагань, марафонів, зборів, конференцій, форумів, фестивалів, акцій, ігор, конкурсів, засідань за круглим столом, дебатів, семінарів, зборів-походів, семінарів-тренінгів, тренінгів, пленерів, наметових таборів, зльотів, походів, та інших заходів:

  • Організації та проведення фізкультурно-оздоровчих і рухових заходів для різних верств населення, розвиток мережі та забезпечення діяльності сучасних центрів і клубів, які надаватимуть доступні та якісні фізкультурно-спортивні послуги різним групам населення, в т. числі в новостворених об’єднаних територіальних громадах.
  • Створення належних умов для організації навчання плаванню у плавальних басейнах, місцях масового відпочинку громадян на воді, в оздоровчих і спортивних таборах.
  • Проведення щороку масових фізкультурно-оздоровчих і спортивних заходів та галузевих спартакіад серед усіх верств і категорій населення.
  • Організації і проведення офіційних фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів серед ветеранів спорту.
  • Організації і проведення заходів зі спорту для інвалідів, учасників АТО, інших вразливих категорій громадян.
  • Перепідготовки, підвищення кваліфікації кадрів, фахівців у сфері фізичної культури і спорту.

2. Сприяння створенню умов для підвищення ефективності фізичної підготовки у Збройних Силах, інших державних військових формуваннях та правоохоронних органах.

Види діяльності: проведення спартакіад, змагань, марафонів, зборів, конференцій, форумів, фестивалів, акцій, спортивних ігор, конкурсів, засідань за круглим столом, дебатів, семінарів, зборів-походів, семінарів-тренінгів, тренінгів, пленерів, наметових таборів, зльотів, походів, концертів, та інших заходів; видання інформаційних та методичних матеріалів та виготовлення і розміщення соціальних фільмів, роликів та соціальної реклами з метою забезпечення:

  • 2.1. Створення умов для підвищення рівня фізичної підготовки молоді для проходження служби у Збройних Силах України, інших військових формуваннях, у т.ч. шляхом проведення відповідних фізкультурно-спортивних заходів, зокрема І-го і ІІ-го етапів Всеукраїнської спартакіади допризовної молоді.
  • 2.2. Підвищення ефективності професійної орієнтованої та спеціальної фізичної підготовки молоді для проходження служби у Збройних Силах України, інших військових формуваннях та правоохоронних органах.

3. Популяризація здорового способу життя, підвищення фізичних і функціональних можливостей організму, забезпечення здорового дозвілля, збереження тривалості активного життя та подолання суспільної байдужості до здоров’я населення.

Види діяльності: проведення спартакіад, змагань, марафонів, зборів, конференцій, форумів, фестивалів, акцій, спортивних ігор, конкурсів, засідань за круглим столом, дебатів, семінарів, зборів-походів, семінарів-тренінгів, тренінгів, пленерів, наметових таборів, зльотів, походів, концертів, та інших заходів; видання інформаційних та методичних матеріалів та виготовлення і розміщення соціальних фільмів, роликів та соціальної реклами з метою забезпечення:

  • 3.1.  Випуску рекламної, поліграфічної продукції, методичних та наукових видань, відеопродукції з популяризації видів спорту, масової фізичної культури та формування здорового способу життя.
  • 3.2.  Розповсюдженню рекламної, поліграфічної продукції, підручників, посібників, навчальних програм з питань фізичного виховання, масового спорту, фізкультурно-спортивної реабілітації з метою підвищення рівня поінформованості громадян.
  • 3.3.  Виготовленню та впровадженню соціальної реклами щодо пропагування здорового способу життя, фізичної культури та спорту, підвищенню рівня культури харчування, профілактики шкідливих звичок (тютюнопаління, алкоголізму, наркоманії).
  • 3.4.  Проведенню інформаційно-просвітницьких акцій до дат, визначених Міністерством молоді та спорту України, Міністерством освіти і науки України, Всесвітньою організацією охорони здоров’я та Міністерством охорони здоров’я України: Дня фізичної культури і спорту України, Всеукраїнського Олімпійського уроку і Олімпійського тижня, Всесвітнього дня ходьби,  Всесвітнього дня здоров’я, Всесвітнього дня боротьби з тютюнопалінням, Всесвітнього дня боротьби з наркоманією, Міжнародного дня відмови від паління, акція «Антинаркотик», Всеукраїнського місячника «Спорт для всіх – спільна турбота», акція «Відповідальність починається з мене», місячник «Скажи «ні» тютюну» та інші.
  • 3.5.  Проведенню фізкультурно-оздоровчих, рекреаційних та реабілітаційних заходів для різних вікових груп населення;
  • 3.6.  Висвітленню у засобах масової інформації позитивного впливу на здоров’я людини оптимальної рухової активності, зокрема на телебаченні в радіопрограмах.

Реалізація програми (проекту, заходу) повинна здійснюватися на території Чернігівської області, в період з січня по грудень 2020 року.

Для участі у конкурсі допускаються програми (проекти, заходи), розроблені та подані громадськими організаціями фізкультурно-спортивного спрямування, громадськими організаціями, діяльність яких спрямована на підтримку фізкультурно-спортивного руху які є юридичними особами, та зареєстровані в установленому порядку не пізніше, ніж за шість місяців до оголошення конкурсу.

Конкурсні програми (проекту, заходу) повинні охоплювати більш як половину районів області та/або забезпечити участь у проекті осіб з більш як половини районів області.

Орієнтовний загальний фінансовий фонд конкурсу становить 200 тис. гривень, з них:

  • - на підтримку програм (проектів, заходів) спортивних громадських організацій про створення умов  для забезпечення оптимальної рухової активності різних груп населення з метою зміцнення здоров’я, продовження його тривалості, організація змістовного дозвілля і максимальної реалізації здібностей людини з урахуванням інтересів та індивідуальних особливостей кожного орієнтовно планується 120 тис. гривень. Граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів одного проекту, що подається для участі у конкурсі, становить 30 тис. гривень;
  • - на підтримку програм (проектів, заходів), спрямованих на створення умов для підвищення ефективності фізичної підготовки у Збройних Силах, інших державних військових формуваннях та правоохоронних органах орієнтовно планується 60 тис. гривень. Граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів одного проекту, що подається для участі у конкурсі, становить 30 тис. гривень.
  • - на підтримку програм (проектів, заходів), спрямованих на популяризацію здорового способу життя, підвищення фізичних і функціональних можливостей організму, забезпечення здорового дозвілля, збереження тривалості активного життя та подолання суспільної байдужості до здоров’я населення орієнтовно планується 20 тис. гривень. Граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів одного проекту, що подається для участі у конкурсі, становить 5 тис. гривень.

За рахунок бюджетних коштів може бути профінансовано не більше як 85% вартості проекту. Інститут громадянського суспільства, який визнаний переможцем конкурсу та отримав фінансову підтримку за рахунок бюджетних коштів, бере участь у співфінансуванні програми (проекту, заходу) в розмірі не менш як 15 відсотків необхідного обсягу фінансування. Внесок для виконання (реалізації) програми (проекту, заходу) інститутом громадянського суспільства, який визнаний переможцем конкурсу та отримав фінансову підтримку за рахунок бюджетних коштів, може здійснюватися, як матеріальні чи нематеріальні ресурси, у тому числі як оплата вартості приміщення, техніки, обладнання, проїзду.

Для участі у програмі (проекті, заході), громадські організації та творчі спілки повинні подати конкурсну пропозицію, складену державною мовою.

Конкурсна пропозиція повинна містити:

1) заяву про участь у конкурсі, складену за формою, затвердженою розпорядженням голови облдержадміністрації від 25 липня 2018 року № 419 «Про проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, на виконання (реалізацію) яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету», за підписом керівника або уповноваженої особи інституту громадянського суспільства, скріпленим печаткою інституту (у разі наявності);

2) опис програми (проекту, заходу) та кошторис витрат, необхідних для виконання (реалізації) програми (проекту, заходу), за формою, затвердженою розпорядженням голови облдержадміністрації від 25 липня 2018 року № 419 «Про проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, на виконання (реалізацію) яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету»;

3) листи-підтвердження органів державної влади, органів місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, наукових установ, інститутів громадянського суспільства, інших установ та організацій (в разі їх залучення до виконання (реалізації) програми (проекту, заходу);

4) інформацію про діяльність інституту громадянського суспільства, зокрема досвід виконання (реалізації) програми (проекту, заходу) протягом останніх двох років за рахунок бюджетних коштів та інших джерел фінансування, джерела фінансування інституту громадянського суспільства, його матеріально-технічну базу та кадрове забезпечення.

Проект та кошторис витрат, подані на конкурс з визначення програм (проектів, заходів), повинні відповідати вимогам постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 710 «Про ефективне використання державних коштів».

Відповідальність за достовірність інформації, що міститься у конкурсній пропозиції, несе учасник конкурсу.

Подані конкурсні пропозиції не повертаються учасникові конкурсу.

Прийом конкурсних пропозицій здійснюється Департаментом сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації щодня (крім вихідних і святкових днів) з 10:00 до 16:00 год. (м. Чернігів, вул. Шевченка,7, к. 43, тел.: (0462) 67-68-59, e-mail: [email protected]).

Конкурсні пропозиції приймаються з дня опублікування оголошення до 01 жовтня 2019 року.

Конкурс буде завершено протягом 15 днів після затвердження обласного бюджету на 2020 рік.

Під час укладання договорів з переможцями конкурсу рекомендований конкурсною комісією обсяг бюджетних коштів для надання фінансової підтримки для виконання (реалізації) ними відповідної програми (проекту, заходу) може бути змінений з метою приведення кошторису програми (проекту, заходу) у відповідність з вимогами бюджетного законодавства та принципами економного та ефективного використання бюджетних коштів.

Переможець конкурсу під час укладення договору та затвердження кошторису витрат в межах затвердженого обсягу видатків на програму (проект, захід) може надавати уточнені розрахунки витрат, пов’язані із зміною діючих норм та нормативів, цін та тарифів на товари та послуги. Збільшення загального обсягу витрат за однією статтею або включення статей, які не були передбачені проектом, але які безпосередньо пов’язані з цілями програми (проекту, заходу), можливі лише за поданням переможцем конкурсу відповідного письмового обґрунтування.

Назад