Анонси
 
 
 

 
2020 рік

Назад

19.10.2020

Всеукраїнський  конкурс проєктних ініціатив «Волонтерство: від усвідомлення до дії», до Міжнародного дня волонтера

Український координаційний центр з підвищення правової освіти населення разом з Українською молодіжною правничою асамблеєю, Благодійним фондом «Об’єднання світових культур», Департаментом  молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) запрошують прийняти участь у Всеукраїнському конкурсі проєктних ініціатив «Волонтерство: від усвідомлення до дії», до Міжнародного дня волонтера.

Конкурс проходить за підтримки: Уповноваженого Президента України з прав дитини, Уповноваженого Президента України з питань волонтерської діяльності, Міністерства соціальної політики України, Міністерства культури та інформаційної політики, Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства оборони України, ДП «Центр захисту інформаційного простору України», Асоціації благодійників України.

Конкурс провадиться за наступними номінаціями:

  1. «Учнівські ініціативи» - волонтерські проєкти або акції учнів закладів освіти або позашкільних закладів, що вже реалізовані або реалізація яких ще триває у 2020 році;
  2. «Студентські ініціативи» - волонтерські проєкти або акції здобувачів вищої освіти, які вже реалізовані або реалізація яких ще триває у 2020 році;
  3. «Молодіжні ініціативи» - волонтерські проєкти або акціїмолоді, яка не навчається у закладах середньої або вищої освіти, що вже реалізовані або реалізація яких ще триває у 2020 році;
  4. «Волонтерські ініціативи в зоні проведення АТО/ООС» - волонтерські проєкти або акції, що здійснюються в зоні проведення АТО/ООС, які реалізовані або реалізація яких ще триває у 2020 році;
  5. «Волонтерські ініціативи у боротьбі з COVID-19» - волонтерські проєкти або акції, що направлені на запобігання поширенню та подолання негативних наслідків COVID-19, що вже реалізовані або реалізація яких ще триває у 2020 році;
  6. «Екологічні волонтерські ініціативи» - волонтерські проєкти або акції, що пов’язані з екологічною тематикою, що вже реалізовані або реалізація яких ще триває у 2020 році.
  7.  «Гуманітарні ініціативи» - волонтерські проєкти або акції, будь-якої спрямованості, не охоплені іншими номінаціями, що вже реалізовані або реалізація яких ще триває у 2020 році.

Учасником Конкурсу може стати кожен громадянин України, ініціативна група, приватна компанія, благодійна організація або громадська організація.

Для участі у Конкурсі необхідно заповнити онлайн-форму до 15 листопада 2020 року.

Переможці конкурсу будуть нагороджені диплома 1, 2, 3 ступенів та цінними подарунками.

Для оцінювання проєктної ініціативи встановлюються наступні критерії: актуальність; охоплення; інноваційність підходів; вагомість результатів.

З Положенням про Конкурс можна ознайомитися за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1f0xpPnMUXu_WPJ__1oXWzHYfQTxoYEZv/view?usp=sharing

Голова Оргкомітету - Сошников Антон Олександрович, [email protected], 095 5031091.

10.09.2020

Стартував Всеукраїнський конкурс мультимедійних проєктів «Врятувати від забуття»

Міжнародний благодійний фонд національної пам’яті України оголошує конкурс про проведення щорічного 14-го Всеукраїнського конкурсу мультимедійних проєктів «Врятувати від забуття», метою якого є підвищення інтересу молоді до української історії, збереження та відновлення національної пам’яті, подолання історичних міфів.

Організаторами Всеукраїнського конкурсу виступає Міжнародний благодійний фонд національної пам’яті України у співпраці із центральними та місцевими органами влади, Київським міським будинком учителя. Також в організації заходу беруть участь представники Інституту історії України НАН України, Кабінету Міністрів України, Спілки письменників України.

Враховуючи значення Всеукраїнського конкурсу у виховному процесі молодого покоління та сучасний історичний контекст принагідно інформуємо про умови конкурсу:

1. Участь у конкурсі можуть брати учні старших класів, студенти, учителі, молодіжні громадські організації та творчі спілки. На конкурс можуть подаватися як індивідуальні так і групові проєкти.

2. Участь у конкурсі здійснюється на добровільних засадах.

Конкурсні роботи та анкету учасника (учасників) слід надсилати на адресу vriatuvaty-vid-zabuttia@ukr.net до 1 грудня 2019 року. Протягом грудня 2019-січня 2020 р. Журі з-поміж професійних учителів, режисерів, громадських діячів опрацьовує конкурсні роботи та визначає переможців. Відзначення переможців відбуватиметься наприкінці січня 2020 року.   

  1. До участі у конкурсі приймаються мультимедійні проєкти – аматорські документальні та ігрові фільми й відеоролики у форматі .avi.
  2. Тривалість фільму немає перевищувати 8 хвилин.
  3. На початку відео роботи має бути чітко вказано назву матеріалу та його авторів.
  4. Авторський текст виконується українською мовою.
  5. До роботи слід долучити окремим файлом у форматі .doc. анкету.
  6. Подані на Конкурс матеріали не рецензуються і не повертаються.

При використанні у мультимедійних проєктах кадрів з фільмів, репортажів та інших відеоматеріалів, які не були зняті акторами проєкту, необхідно зазначити автора відеоматеріалу.

Питання та уточнення щодо умов конкурсу надсилати за адресою: vriatuvaty-vid-zabuttia@ukr.net

06.06.2020

Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it, Ukraine» в рамках підготовки до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» в Україні запланували онлайн навчання для молоді та громадських активістів.

З метою розвитку Всеукраїнського волонтерського руху, збільшення кількості громадян залучених до програм та заходів, спрямованих на підвищення рівня громадянської свідомості, соціальної активності, сталого розвитку громад та запровадження екологічної культури,

8 серпня 2020 року 10:30-15:00 та 10-12 серпня 18:20-21:00 буде проходити ВСЕУКРАЇНСЬКА ЛІДЕРСЬКА АКАДЕМІЯ «LETS DO IT UKRAINE LEADERS ACADEMY 2020». 

Високоповажний гість проєкту – Заступник міністра молоді та спорту України, пані Марина Попатенко

Долучитися до академії можна в будь-якій точці планети, адже навчання проходитиме в програмі  ZOOM з прямою трансляцією на https://www.facebook.com/letsdoitukraineeco. Посилання на навчальну кімнату прийде на вказану при реєстрації електронну адресу учасників за день до старту.

РЕЄСТРАЦІЯ ОБОВ’ЯЗКОВА! ДИПЛОМ УЧАСНИКА ОТРИМАЄ КОЖЕН ХТО ВІДВІДАЄ ВСІ СЕСІЇ АКАДЕМІЇ  (Важливо! зверніть будь ласка увагу, що форма реєстрації на 8 та 10-12 серпня РІЗНА).

 Дізнавайтесь більше в новинах на сайті www.letsdoitukraine.org 

І ЕТАП . ПРОГРАМА 8 СЕРПНЯ 2020 РОКУ 10:30-15:00.

РЕЄСТРАЦІЯ ЗА ПОСИЛАННЯМ: https://forms.gle/LdeWxvftBnX8km239

Реєстрація завершиться за 15 годин до старту занять.

  1. Історія, мета, цілі, завдання Всесвітнього дня прибирання WORLD CLEANUP DAY.
  2. Що таке Всеукраїнський молодіжний рух Let's do it Ukraine, сьогодні і які плани на майбутнє. Формат з врахуванням карантинних обмежень та додаткові активності: картографування, Digital прибирання, плогінг, 10 хвилин челендж. Мотивація та можливості. Обласні команди та комунікація з ними.
  3. Інструктаж координаторів: Як організувати прибирання і що для цього потрібно, як обрати локацію та запасну локацію, розрахунок кількості необхідних учасників і матеріалів (пакети, рукавиці, аптечка, вода, чим мити руки й т. п.).
  4. Документація (інформаційна довідка, інструктаж техніки безпеки, реєстрація учасників, повідомлення про проведення заходу, лист прохання сприяти вивозу зібраного сміття), як зробити так щоб ці документи спрацювали.
  5. Промо матеріали та інформаційна промо-акція, комунікація з учасниками, комунікація з медіа (афіші, таблички для фото, макети футболок, наліпок та табличок — ми прибрали це місце).
  6. Інструктаж, що робити в день акції — таймінг план (збір, реєстрація, інструктаж роботи локації, акція, вивіз сміття та вторинної сировини, звітність (партнерам, медіа, соціальні медіа).
  7. Соціальні мережі та маленькі лайф хаки, як зробити так щоб ваші дії набрали максимальне охоплення цільової аудиторії, фото відео звіт.
  8. Збір та вивіз сміття — особливості та різні варіанти як це зробити краще. Сортування на локації — чи це можливо і що робити далі?
  9. Погода та її нюанси, особливості екстреної комунікації.
  10. Екстрені ситуації на локації (замінування, обвал, медична допомога, знайшли когось або щось підозріле тощо).
  11. Додаткові активності на локації (благоустрій території після прибирання, йога, майстер-класи, Еко виставки, фото виставки, фуршет або польова кухня.
  12. Партнери прибирання та поважні гості, де їх знайти.
  13. Волонтери, команда, учасники, корпоративні учасники (комунікація, взаємодія, заохочення, подяка).
  14. Як закріпити чистоту на локації після прибирання на тривалий час.
  15. Звітна інформація для підрахунку результатів національного прибирання.
  16. А що буде далі після 19 вересня 2020 року?

Налаштування та збір учасників в Zoom за 15 хв до початку. Домашні завдання від експертів, робочі матеріали, учасники отримають по завершенню навчань на вказану електронну адресу.

ІІ ЕТАП. ПРОГРАМА 10-12 СЕРПНЯ 2020 РОКУ

РЕЄСТРАЦІЯ ЗА ПОСИЛАННЯМ: https://forms.gle/TcSC3f3zLz8yxjGS7

  1. Особиста мотивація.
  2. Основи проєктної діяльності, кошторис потреб (ресурсна складова).
  3. Емоційний інтелект.
  4. Безконфліктна комунікація.
  5. Лідерство, професійні якості управлінця, компетентність, обізнаність особисті ресурси, менеджмент, тайм менеджмент.
  6. Залучення людського ресурсу: команда та її відповідальність, волонтери.
  7. Техніка безпеки і до медична допомога.
  8. Соціальні мережі для благодійних та соціальних проєктів, алгоритм.
  9. Ресурсне забезпечення, що хочуть від нас і наші можливості, взаємна віддача.
  10. Робота за ЗМІ, медіа грамотність.
  11. Персональний бренд.
  12. Робота з органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади.
  13. Документообіг, листи та як зробити так, щоб лист працював.
  14. Екологічності при формуванні та реалізації благодійних та соціальних проєктів.
  15. Бухгалтерія, фінансова та проєктна звітність.  (послідовність викладання може бути змінена організаторами).

Налаштування та збір учасників в Zoom кожного навчального дня за 15 хв до початку. Тривалість кожної сесії 20 хв. 10 хв на запитання-відповіді та домашні завдання від експертів, робочі матеріали, учасники отримають по завершенню навчань на вказану електронну адресу.

У разі виникнення технічних запитань, звертатись за телефоном до координатора: 068 250 93 83, Ренат Вервика.

16.06.2020

Оголошується конкурсний відбір кандидатури на заміщення вакантної посади директора Позаміського дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «ДИВОСВІТ» Чернігівської обласної ради.

До участі в конкурсі запрошуються громадяни України, які мають ступінь вищої освіти не нижче спеціаліста (магістра) (профілі: освіта, охорона здоров’я, спорт, культура), стаж роботи з дітьми не менше ніж п’ять років. 

Умови конкурсного відбору кандидатури на посаду директора Позаміського дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «ДИВОСВІТ» Чернігівської обласної ради додаються Умови.

Документи щодо участі в конкурсному відборі приймаються в Департаменті сім‘ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації за адресою: м. Чернігів, вул. Шевченка, 7, каб. 23 до 17.00 години 30 червня 2020 року.

Телефон для довідок (0462) 77-51-60.

05.03.2020

Центр "Розвиток корпоративної соціальної відповідальності" запрошує молодіжні центри, вільні простори та громадські організації стати партнерами всеукраїнської ініціативи “Пакт заради молоді – 2020“.

Пакт заради молоді – 2020 започатковано Центром розвиток КСВ, Фондом ООН у галузі народонаселення та за підтримки Міністерства культури, молоді та спорту України у 2016 році з метою запровадження сучасних, європейських механізмів та підходів по роботі з молоддю та об’єднання зусиль держави, громадськості та бізнесу для вирішення проблеми освіти і працевлаштування молодих людей. Станом на сьогодні ініціатива об’єднала 146 компаній та охопила заходами 20 міст України.

Центр надає усі необхідні методики та матеріали для проведення таких заходів, як програми «Skills Lab: успішна кар’єра», «Skills Lab: власна справа» та форуми «Бізнес-молодь: ефект wow від співпраці», а також активна співпраця із роботодавцями-підписантами Пакту.

Також молодіжні організації отримають консультаційну підтримку та можливість пройти тренінг для тренерів щодо роботи у напрямку координації проектів для розвитку навичок молоді та підвищення її здатності до працевлаштування.

Переваги партнерської програми:

  • – доступ до унікальних розробок та матеріалів ініціативи;
  • – навчання тренерів та персональні консультації;
  • – сприяння у комунікації з роботодавцями;
  • – інформаційна підтримка та комунікація про партнерство на національному рівні.

Партнери ініціативи будуть відібрані на основі анкети, що включає критерії мотивації та організаційної спроможності впроваджувати тренінгові програми, форуми та інші заходи.

Реєстрація триває до 11 березня (включно) - необхідно заповнити заявку https://forms.gle/3kPwug27xDrVZrU9A.

З відібраними організаціями буде підписано меморандум, а також їх буде запрошено на тренінг для тренерів 19 березня 2020 року в м. Києві.

З будь-яких питань звертайтесь до Тараса Деркача 093 440 5028
td@csr-ukraine.org

27.02.2020

Громадська організація «Відкритий світ молоді» інформує, що з 05 по 10 квітня 2020 року відбудеться українсько-угорський семінар «Соціальний супровід як інноваційна технологія соціальної роботи з прийомною сім’єю» та  ознайомлення з культурною спадщиною Угорщини, Австрії, Словаччини (програма додається).

Мета семінару:  актуалізувати цінності і поняття соціальної роботи та супроводу прийомної сім’ї, ознайомитись з міжнародним досвідом реалізації сімейних форм виховання, ресурсами і бар’єрами у впровадженні комплексної моделі супроводу прийомних сімей; професійними стандартами у діяльності спеціалістів, системою міжвідомчого співробітництва у досягненні спільної мети збереження сім’ї для дитини.

До участі у семінарі запрошуються керівники, спеціалісти управлінь соціальної політики, служб у справах дітей та спеціальних установ для дітей, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, центрів соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді, фахівці ОТГ, інші зацікавлені спеціалісти.

Витрати на проїзд, проживання та харчування передбачаються за рахунок учасників семінару.

За більш детальною інформацією звертатися до організаторів заходу за телефонами: 067-449-13-41,097-718-17-67, 050-334-40-92, 050-311-32-80.

Оголошення

про проведення Департаментом сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації конкурсу з визначення програм (проектів, заходів) національно-патріотичного спрямування, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка з обласного бюджету у 2020 році

Конкурс проводиться відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12.10.2011 № 1049 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка» (зі змінами), розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 25.07.2018 № 419 «Про проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, на виконання (реалізацію) яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету», наказу Департаменту від 11.03.2019 № 24, в рамках реалізації обласної цільової Програми з національно-патріотичного виховання на 2017-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 23.02.2017 № 10-8/VII.

Пріоритетні завдання, на виконання яких повинні спрямовуватися програми (проекти, заходи) національно-патріотичного спрямування, розроблені інститутами громадянського суспільства:

1. Зміцнення національної єдності, утвердження патріотизму.

Види діяльності, що можуть бути підтримані:

проведення освітньо-виховних, інформаційно-просвітницьких, культурологічних та інших заходів з національно-патріотичного виховання, насамперед, для дітей та молоді, в тому числі акцій, конкурсів, змагань, тренінгів, ігор, сплавів тощо, зокрема за участю учасників АТО, волонтерів з метою забезпечення:

  • 1.1. єднання молоді, виховання у неї почуття особистої та національної гідності, формування ціннісних орієнтирів та утвердження національно-патріотичної свідомості дітей та молоді;
  • 1.2. популяризації духовно-культурної спадщини Українського народу;
  • 1.3. бережливого ставлення до навколишнього природного середовища, історичних, культурних пам’яток, як загальнонаціонального скарбу та об’єктів спільного піклування.

2. Військово-патріотичне виховання.

Види діяльності, що можуть бути підтримані:

проведення військово-історичних фестивалів, військово-патріотичних зборів, вишколів, військово-патріотичних ігор та військово-спортивних таборів для молоді, зустрічі з військовослужбовцями з метою забезпечення:

  • 2.1. збільшення чисельності молоді, що готова до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України, підвищення престижу військової служби;
  • 2.2. допризовної підготовки юнаків старшого шкільного віку до строкової військової служби;
  • 2.3. підвищення рівня знань з безпеки життєдіяльності та надання домедичної допомоги.

3. Формування історичної свідомості та історичної пам’яті.

Види діяльності, що можуть бути підтримані:

проведення акцій, творчих конкурсів, конкурсів-досліджень, конференцій, історичних реконструкцій, квестів тощо, за участю дітей та молоді, зльотів юних туристів-краєзнавців з метою забезпечення:

  • 3.1. вивчення історії України, рідного краю;
  • 3.2. підвищення рівня знань про видатних особистостей українського державотворення та героїв боротьби українського народу за незалежність і територіальну цілісність України;
  • 3.3. відновлення та збереження національної пам’яті;
  • 3.4. розвитку дитячого та молодіжного краєзнавчого патріотичного туризму для ознайомлення з історією та культурою рідного краю.

Програма (проект, захід), що подається на конкурс, повинна реалізовуватись протягом 2020 року на території Чернігівської області та відповідати обласному рівню виконання (провадження проектної діяльності у більш як половині районів області та/або забезпечення участі у такій діяльності осіб з більш як половини районів області).

До участі у конкурсі допускаються програми (проекти, заходи), розроблені та подані інститутами громадянського суспільства, які є юридичними особами та зареєстровані в установленому порядку не пізніше ніж за шість місяців до оголошення проведення конкурсу.

Орієнтовний загальний фінансовий фонд конкурсу становить 200 тис. гривень, з них:

на підтримку програм (проектів, заходів), спрямованих на зміцнення національної єдності, утвердження патріотизму, орієнтовно планується 60 тис. гривень. Граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів одного проекту, що подається для участі у конкурсі, становить 30 тис. гривень;

- на підтримку програм (проектів, заходів), спрямованих на військово-патріотичне виховання, орієнтовно планується 120 тис. гривень. Граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів одного проекту, що подається для участі у конкурсі, становить 40 тис. гривень;

- на підтримку програм (проектів, заходів), спрямованих на формування історичної свідомості та історичної пам’яті, орієнтовно планується 20 тис. гривень. Граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів одного проекту, що подається для участі у конкурсі, становить 20 тис. гривень.

За рахунок бюджетних коштів може бути профінансовано не більше як 85% вартості програми (проекту, заходу). Під час укладання договорів з переможцями конкурсу рекомендований конкурсною комісією обсяг бюджетних коштів для надання фінансової підтримки для виконання (реалізації) ними відповідної програми (проекту, заходу) може бути змінений з метою приведення кошторису програми (проекту, заходу) у відповідність з вимогами бюджетного законодавства та принципами економного та ефективного використання бюджетних коштів.

Переможець конкурсу під час укладення договору та затвердження кошторису витрат в межах затвердженого обсягу видатків на програму (проект, захід) може надавати уточнені розрахунки витрат, пов’язані із зміною діючих норм та нормативів, цін та тарифів на товари та послуги. Збільшення загального обсягу витрат за однією статтею або включення статей, які не були передбачені проектом, але які безпосередньо пов’язані з цілями програми (проекту, заходу), можливі лише за поданням переможцем конкурсу відповідного письмового обґрунтування.

Для участі у конкурсі, інститути громадянського суспільства мають подати конкурсну пропозицію, складену державною мовою.

Конкурсна пропозиція повинна містити:

1) заяву про участь у конкурсі, складену за формою, затвердженою розпорядженням голови облдержадміністрації від 25.07.2018 № 419 «Про проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, на виконання (реалізацію) яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету», за підписом керівника або уповноваженої особи інституту громадянського суспільства, скріпленим печаткою інституту (у разі наявності);

2) опис програми (проекту, заходу) та кошторис витрат, необхідних для виконання (реалізації) програми (проекту, заходу), за формою, затвердженою розпорядженням голови від 25.07.2018 № 419 «Про проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, на виконання (реалізацію) яких надається фінансова  підтримка з обласного бюджету».

Опис програми (проекту, заходу) та кошторис витрат, подані на конкурс, повинні відповідати вимогам постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 №710 «Про ефективне використання державних коштів».

При плануванні видатків також слід враховувати, що програма (проект, захід) має бути орієнтований на рівний доступ до участі в ньому жінок і чоловіків, у тому числі щодо отримання та поширення будь-якої інформації у молодіжному середовищі.

3) листи-підтвердження органів державної влади, органів місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, наукових установ, інститутів громадянського суспільства, інших установ та організацій (в разі їх залучення до виконання (реалізації) програми (проекту, заходу);

4) інформацію про діяльність інституту громадянського суспільства, зокрема досвід виконання (реалізації) програми (проекту, заходу) протягом останніх двох років за рахунок бюджетних коштів та інших джерел фінансування, джерела фінансування інституту громадянського суспільства, його матеріально-технічну базу та кадрове забезпечення.

З метою сприяння соціальній адаптації молоді з числа осіб, які переселилися з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, при плануванні програми (проекту, заходу) слід передбачати їх залучення до організації та проведення заходів.

Відповідальність за достовірність інформації, що міститься у конкурсній пропозиції, несе учасник конкурсу. Конкурсні пропозиції подаються у друкованій та електронній формі та не повертаються учасникові конкурсу.

Прийом конкурсних пропозицій здійснюється Департаментом сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації щодня (крім вихідних і святкових днів) з 8:00 до 17:00 год. (перерва з 13:00 до 14:00) за адресою: м. Чернігів, вул. Шевченка, 7, к. 56, тел.: (0462) 77-44-48, e-mail: [email protected]).

Конкурсні пропозиції приймаються з дня опублікування оголошення до 1 жовтня 2019 року. Конкурс буде завершено протягом 15 днів після затвердження обласного бюджету на 2020 рік.

Під час укладання договорів з переможцями конкурсу рекомендований конкурсною комісією обсяг бюджетних коштів для надання фінансової підтримки для виконання (реалізації) ними відповідної програми (проекту, заходу) може бути змінений з метою приведення кошторису програми (проекту, заходу) у відповідність з вимогами бюджетного законодавства та принципами економного та ефективного використання бюджетних коштів.

Переможець конкурсу під час укладення договору та затвердження кошторису витрат в межах затвердженого обсягу видатків на програму (проект, захід) може надавати уточнені розрахунки витрат, пов’язані із зміною діючих норм та нормативів, цін та тарифів на товари та послуги. Збільшення загального обсягу витрат за однією статтею або включення статей, які не були передбачені проектом, але які безпосередньо пов’язані з цілями програми (проекту, заходу), можливі лише за поданням переможцем конкурсу відповідного письмового обґрунтування.

Оголошення про проведення Департаментом сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства у молодіжній сфері, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка з обласного бюджету у 2020 році

Конкурс проводиться відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12.10.2011 № 1049 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка» (зі змінами) та розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 25.07.2018 № 419 «Про проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, на виконання (реалізацію) яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету», наказу Департаменту від 11.03.2019 № 23, в рамках реалізації обласної Програми «Молодь Чернігівщини» на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 29.03.2016 № 9-4/VII (зі змінами).

Пріоритетні завдання, на виконання яких повинні спрямовуватися  програми (проекти, заходи), розроблені інститутами громадянського суспільства у молодіжній сфері:

1. Формування активної громадянської позиції молоді.

Види діяльності, що можуть бути підтримані:

проведення акцій, ігор, конкурсів, засідань за круглим столом, дебатів, семінарів, зборів-походів, семінарів-тренінгів, тренінгів, змагань, зборів, конференцій, форумів, фестивалів, пленерів, таборів, зльотів, марафонів, походів, концертів, та інших заходів; видання інформаційних та методичних матеріалів та виготовлення і розміщення соціальних фільмів, роликів та соціальної реклами з метою забезпечення:

  • 1.1. залучення молоді до суспільно значущої діяльності; 
  • 1.2. партнерської підтримки молоді, яка проживає в зоні АТО, та молоді з числа внутрішньо переміщених осіб;
  • 1.3. посилення профілактики правопорушень у процесі підвищення рівня правових знань, правової культури та правової поведінки молоді;
  • 1.4. підтримки ініціатив молоді та її інноваційного потенціалу, створення умов для творчого і духовного розвитку молоді, її інтелектуального самовдосконалення;
  • 1.5. формування бережливого ставлення до навколишнього природного середовища.

2. Популяризація та утвердження здорового і безпечного способу життя та культури здоров’я серед молоді.

Види діяльності, що можуть бути підтримані:

проведення акцій, конкурсів, засідань за круглим столом, дебатів, семінарів, семінарів-тренінгів, тренінгів, конференцій, форумів, фестивалів, наметових таборів, походів, зборів-походів та інших заходів; видання інформаційних та методичних матеріалів та виготовлення і розміщення соціальних роликів та реклами з метою забезпечення:

  • 2.1. підвищення рівня здоров’я молоді, популяризація та утвердження здорового і безпечного способу життя та культури здоров’я серед молоді;
  • 2.2. сприяння зміцненню психічного здоров’я молодих людей; формування внутрішньої культури їх взаємин у сім’ї та соціальному середовищі, формування відповідального батьківства;
  • 2.3. збереження репродуктивного здоров’я молоді;
  • 2.4. популяризація серед молоді знань з безпеки життєдіяльності.

3. Набуття молодими людьми знань, навичок та інших компетентностей поза системою освіти (розвиток неформальної освіти) та створення умов для сприяння працевлаштуванню молоді.

Види діяльності, що можуть бути підтримані:

проведення акцій, ігор, конкурсів, засідань за круглим столом, дебатів, семінарів, семінарів-тренінгів, тренінгів, конференцій, форумів, наметових таборів, походів, зборів-походів та інших заходів; видання інформаційних та методичних матеріалів, виготовлення і розміщення соціальних фільмів, роликів та соціальної реклами з метою:

  • 3.1. налагодження та розвитку міжрегіональних комунікацій молоді області;
  • 3.2. залучення молоді до волонтерської діяльності;
  • 3.3. формування усвідомлених мотивів молоді щодо вибору певного виду діяльності, що забезпечить задоволення її матеріальних і духовних потреб;

3.4. сприяння підвищенню конкурентоспроможності молоді на ринку праці, сприяння розвитку молодіжного підприємництва.

4. Здійснення репрезентативного соціологічного дослідження становища молоді в області.

Види діяльності, що можуть бути підтримані:

проведення опитувань, анкетувань, соціальних досліджень, моніторингів тощо з метою визначення інтересів, цінностей, потреб молоді області, пріоритетів молодіжної політики.

Програма (проект, захід), що подається на конкурс, повинна реалізовуватись протягом 2020 року на території Чернігівської області та відповідати обласному рівню виконання (провадження проектної діяльності у більш як половині районів області та/або забезпечення участі у такій діяльності осіб з більш як половини районів області).

Для участі у конкурсі допускаються програми (проекти, заходи), розроблені у молодіжній сфері та подані інститутами громадянського суспільства, які є юридичними особами та зареєстровані в установленому порядку не пізніше ніж за шість місяців до оголошення проведення конкурсу.

Орієнтовний загальний фінансовий фонд конкурсу становить 180 тис. гривень, з них:

на підтримку програм (проектів, заходів), спрямованих на формування активної громадянської позиції молоді, орієнтовно планується 105 тис. гривень. Граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів одного проекту, що подається для участі у конкурсі, становить 35 тис. гривень;

- на підтримку програм (проектів, заходів), спрямованих на популяризацію та утвердження здорового та безпечного способу життя орієнтовно планується 40 тис. гривень. Граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів одного проекту, що подається для участі у конкурсі, становить 20 тис. гривень;

- на підтримку програм (проектів, заходів), спрямованих на набуття молодими людьми знань, навичок та інших компетентностей поза системою освіти (розвиток неформальної освіти) та створення умов для сприяння працевлаштуванню молоді орієнтовно планується 20 тис. гривень. Граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів одного проекту, що подається для участі у конкурсі, становить 20 тис. гривень;

на підтримку програм (проектів, заходів), спрямованих на здійснення репрезентативного соціологічного дослідження становища молоді в області орієнтовно планується 15 тис. гривень. Граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів одного проекту, що подається для участі у конкурсі, становить 15 тис. гривень.

За рахунок бюджетних коштів може бути профінансовано не більше як 85% вартості програми (проекту, заходу). Інститут громадянського суспільства, який визнаний переможцем конкурсу та отримав фінансову підтримку за рахунок бюджетних коштів, бере участь у співфінансуванні програми (проекту, заходу) в розмірі не менш як 15 відсотків необхідного обсягу фінансування. Внесок для виконання (реалізації) програми (проекту, заходу) інститутом громадянського суспільства, який визнаний переможцем конкурсу та отримав фінансову підтримку за рахунок бюджетних коштів, може здійснюватися, як матеріальні чи нематеріальні ресурси, у тому числі як оплата вартості приміщення, техніки, обладнання, проїзду.

Для участі у конкурсі, інститути громадянського суспільства мають подати конкурсну пропозицію, складену державною мовою.

Конкурсна пропозиція повинна містити:

1) заяву про участь у конкурсі, складену за формою, затвердженою розпорядженням голови облдержадміністрації від 25.07.2018 № 419 «Про проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, на виконання (реалізацію) яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету», за підписом керівника або уповноваженої особи інституту громадянського суспільства, скріпленим печаткою інституту (у разі наявності);

2) опис програми (проекту, заходу) та кошторис витрат, необхідних для виконання (реалізації) програми (проекту, заходу), за формою, затвердженою розпорядженням голови від 25.07.2018 № 419 «Про проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, на виконання (реалізацію) яких надається фінансова  підтримка з обласного бюджету».

Опис програми (проекту, заходу) та кошторис витрат, подані на конкурс, повинні відповідати вимогам постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 №710 «Про ефективне використання державних коштів».

При плануванні видатків також слід враховувати, що програма (проект, захід) має бути орієнтований на рівний доступ до участі в ньому жінок і чоловіків, у тому числі щодо отримання та поширення будь-якої інформації у молодіжному середовищі.

3) листи-підтвердження органів державної влади, органів місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, наукових установ, інститутів громадянського суспільства, інших установ та організацій (в разі їх залучення до виконання (реалізації) програми (проекту, заходу);

4) інформацію про діяльність інституту громадянського суспільства, зокрема досвід виконання (реалізації) програми (проекту, заходу) протягом останніх двох років за рахунок бюджетних коштів та інших джерел фінансування, джерела фінансування інституту громадянського суспільства, його матеріально-технічну базу та кадрове забезпечення.

З метою сприяння соціальній адаптації молоді з числа осіб, які переселилися з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, при плануванні програми (проекту, заходу) слід передбачати їх залучення до організації та проведення заходів.

Відповідальність за достовірність інформації, що міститься у конкурсній пропозиції, несе учасник конкурсу. Конкурсні пропозиції подаються у друкованій та електронній формі та не повертаються учасникові конкурсу.

Прийом конкурсних пропозицій здійснюється Департаментом сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації щодня (крім вихідних і святкових днів) з 8:00 до 17:00 год. (перерва з 13:00 до 14:00) за адресою: м. Чернігів, вул. Шевченка, 7, к. 56, тел.: (0462) 77-44-48, e-mail: [email protected]).

Конкурсні пропозиції приймаються з дня опублікування оголошення до 1 жовтня 2019 року.

Конкурс буде завершено протягом 15 днів після затвердження обласного бюджету на 2020 рік.

Під час укладання договорів з переможцями конкурсу рекомендований конкурсною комісією обсяг бюджетних коштів для надання фінансової підтримки для виконання (реалізації) ними відповідної програми (проекту, заходу) може бути змінений з метою приведення кошторису програми (проекту, заходу) у відповідність з вимогами бюджетного законодавства та принципами економного та ефективного використання бюджетних коштів.

Переможець конкурсу під час укладення договору та затвердження кошторису витрат в межах затвердженого обсягу видатків на програму (проект, захід) може надавати уточнені розрахунки витрат, пов’язані із зміною діючих норм та нормативів, цін та тарифів на товари та послуги. Збільшення загального обсягу витрат за однією статтею або включення статей, які не були передбачені проектом, але які безпосередньо пов’язані з цілями програми (проекту, заходу), можливі лише за поданням переможцем конкурсу відповідного письмового обґрунтування.

Оголошення про проведення Департаментом сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації  конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), по проведенню фізкультурно-спортивних заходів, розроблених інститутами громадянського суспільства (громадськими об’єднаннями та їх відокремленими підрозділами із статусом юридичної особи), для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2020 році

Конкурс проводиться відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2011 року № 1049 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка» (зі змінами та доповненнями), розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 25 липня 2018 року № 419 «Про проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, на виконання (реалізацію) яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету» та наказу  директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту від 20 березня 2019 року № 30.

Пріоритетні соціальні завдання, на розв’язання яких мають бути спрямовані програми (проекти, заходи) розроблені і запропоновані громадськими об’єднаннями (організаціями) фізкультурно-спортивної спрямованості, громадськими організаціями, діяльність яких спрямована на підтримку фізкультурно-спортивного руху, та їх відокремленими підрозділами із статусом юридичної особи (далі – інститути громадянського суспільства):

1. Створення умов для забезпечення оптимальної рухової активності різних груп населення з метою зміцнення здоров’я, продовження його тривалості, організація змістовного дозвілля і максимальної реалізації здібностей людини з урахуванням інтересів та індивідуальних особливостей кожного.

Види діяльності: проведення спартакіад, змагань, марафонів, зборів, конференцій, форумів, фестивалів, акцій, ігор, конкурсів, засідань за круглим столом, дебатів, семінарів, зборів-походів, семінарів-тренінгів, тренінгів, пленерів, наметових таборів, зльотів, походів, та інших заходів:

  • Організації та проведення фізкультурно-оздоровчих і рухових заходів для різних верств населення, розвиток мережі та забезпечення діяльності сучасних центрів і клубів, які надаватимуть доступні та якісні фізкультурно-спортивні послуги різним групам населення, в т. числі в новостворених об’єднаних територіальних громадах.
  • Створення належних умов для організації навчання плаванню у плавальних басейнах, місцях масового відпочинку громадян на воді, в оздоровчих і спортивних таборах.
  • Проведення щороку масових фізкультурно-оздоровчих і спортивних заходів та галузевих спартакіад серед усіх верств і категорій населення.
  • Організації і проведення офіційних фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів серед ветеранів спорту.
  • Організації і проведення заходів зі спорту для інвалідів, учасників АТО, інших вразливих категорій громадян.
  • Перепідготовки, підвищення кваліфікації кадрів, фахівців у сфері фізичної культури і спорту.

2. Сприяння створенню умов для підвищення ефективності фізичної підготовки у Збройних Силах, інших державних військових формуваннях та правоохоронних органах.

Види діяльності: проведення спартакіад, змагань, марафонів, зборів, конференцій, форумів, фестивалів, акцій, спортивних ігор, конкурсів, засідань за круглим столом, дебатів, семінарів, зборів-походів, семінарів-тренінгів, тренінгів, пленерів, наметових таборів, зльотів, походів, концертів, та інших заходів; видання інформаційних та методичних матеріалів та виготовлення і розміщення соціальних фільмів, роликів та соціальної реклами з метою забезпечення:

  • 2.1. Створення умов для підвищення рівня фізичної підготовки молоді для проходження служби у Збройних Силах України, інших військових формуваннях, у т.ч. шляхом проведення відповідних фізкультурно-спортивних заходів, зокрема І-го і ІІ-го етапів Всеукраїнської спартакіади допризовної молоді.
  • 2.2. Підвищення ефективності професійної орієнтованої та спеціальної фізичної підготовки молоді для проходження служби у Збройних Силах України, інших військових формуваннях та правоохоронних органах.

3. Популяризація здорового способу життя, підвищення фізичних і функціональних можливостей організму, забезпечення здорового дозвілля, збереження тривалості активного життя та подолання суспільної байдужості до здоров’я населення.

Види діяльності: проведення спартакіад, змагань, марафонів, зборів, конференцій, форумів, фестивалів, акцій, спортивних ігор, конкурсів, засідань за круглим столом, дебатів, семінарів, зборів-походів, семінарів-тренінгів, тренінгів, пленерів, наметових таборів, зльотів, походів, концертів, та інших заходів; видання інформаційних та методичних матеріалів та виготовлення і розміщення соціальних фільмів, роликів та соціальної реклами з метою забезпечення:

  • 3.1.  Випуску рекламної, поліграфічної продукції, методичних та наукових видань, відеопродукції з популяризації видів спорту, масової фізичної культури та формування здорового способу життя.
  • 3.2.  Розповсюдженню рекламної, поліграфічної продукції, підручників, посібників, навчальних програм з питань фізичного виховання, масового спорту, фізкультурно-спортивної реабілітації з метою підвищення рівня поінформованості громадян.
  • 3.3.  Виготовленню та впровадженню соціальної реклами щодо пропагування здорового способу життя, фізичної культури та спорту, підвищенню рівня культури харчування, профілактики шкідливих звичок (тютюнопаління, алкоголізму, наркоманії).
  • 3.4.  Проведенню інформаційно-просвітницьких акцій до дат, визначених Міністерством молоді та спорту України, Міністерством освіти і науки України, Всесвітньою організацією охорони здоров’я та Міністерством охорони здоров’я України: Дня фізичної культури і спорту України, Всеукраїнського Олімпійського уроку і Олімпійського тижня, Всесвітнього дня ходьби,  Всесвітнього дня здоров’я, Всесвітнього дня боротьби з тютюнопалінням, Всесвітнього дня боротьби з наркоманією, Міжнародного дня відмови від паління, акція «Антинаркотик», Всеукраїнського місячника «Спорт для всіх – спільна турбота», акція «Відповідальність починається з мене», місячник «Скажи «ні» тютюну» та інші.
  • 3.5.  Проведенню фізкультурно-оздоровчих, рекреаційних та реабілітаційних заходів для різних вікових груп населення;
  • 3.6.  Висвітленню у засобах масової інформації позитивного впливу на здоров’я людини оптимальної рухової активності, зокрема на телебаченні в радіопрограмах.

Реалізація програми (проекту, заходу) повинна здійснюватися на території Чернігівської області, в період з січня по грудень 2020 року.

Для участі у конкурсі допускаються програми (проекти, заходи), розроблені та подані громадськими організаціями фізкультурно-спортивного спрямування, громадськими організаціями, діяльність яких спрямована на підтримку фізкультурно-спортивного руху які є юридичними особами, та зареєстровані в установленому порядку не пізніше, ніж за шість місяців до оголошення конкурсу.

Конкурсні програми (проекту, заходу) повинні охоплювати більш як половину районів області та/або забезпечити участь у проекті осіб з більш як половини районів області.

Орієнтовний загальний фінансовий фонд конкурсу становить 200 тис. гривень, з них:

  • - на підтримку програм (проектів, заходів) спортивних громадських організацій про створення умов  для забезпечення оптимальної рухової активності різних груп населення з метою зміцнення здоров’я, продовження його тривалості, організація змістовного дозвілля і максимальної реалізації здібностей людини з урахуванням інтересів та індивідуальних особливостей кожного орієнтовно планується 120 тис. гривень. Граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів одного проекту, що подається для участі у конкурсі, становить 30 тис. гривень;
  • - на підтримку програм (проектів, заходів), спрямованих на створення умов для підвищення ефективності фізичної підготовки у Збройних Силах, інших державних військових формуваннях та правоохоронних органах орієнтовно планується 60 тис. гривень. Граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів одного проекту, що подається для участі у конкурсі, становить 30 тис. гривень.
  • - на підтримку програм (проектів, заходів), спрямованих на популяризацію здорового способу життя, підвищення фізичних і функціональних можливостей організму, забезпечення здорового дозвілля, збереження тривалості активного життя та подолання суспільної байдужості до здоров’я населення орієнтовно планується 20 тис. гривень. Граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів одного проекту, що подається для участі у конкурсі, становить 5 тис. гривень.

За рахунок бюджетних коштів може бути профінансовано не більше як 85% вартості проекту. Інститут громадянського суспільства, який визнаний переможцем конкурсу та отримав фінансову підтримку за рахунок бюджетних коштів, бере участь у співфінансуванні програми (проекту, заходу) в розмірі не менш як 15 відсотків необхідного обсягу фінансування. Внесок для виконання (реалізації) програми (проекту, заходу) інститутом громадянського суспільства, який визнаний переможцем конкурсу та отримав фінансову підтримку за рахунок бюджетних коштів, може здійснюватися, як матеріальні чи нематеріальні ресурси, у тому числі як оплата вартості приміщення, техніки, обладнання, проїзду.

Для участі у програмі (проекті, заході), громадські організації та творчі спілки повинні подати конкурсну пропозицію, складену державною мовою.

Конкурсна пропозиція повинна містити:

1) заяву про участь у конкурсі, складену за формою, затвердженою розпорядженням голови облдержадміністрації від 25 липня 2018 року № 419 «Про проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, на виконання (реалізацію) яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету», за підписом керівника або уповноваженої особи інституту громадянського суспільства, скріпленим печаткою інституту (у разі наявності);

2) опис програми (проекту, заходу) та кошторис витрат, необхідних для виконання (реалізації) програми (проекту, заходу), за формою, затвердженою розпорядженням голови облдержадміністрації від 25 липня 2018 року № 419 «Про проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, на виконання (реалізацію) яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету»;

3) листи-підтвердження органів державної влади, органів місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, наукових установ, інститутів громадянського суспільства, інших установ та організацій (в разі їх залучення до виконання (реалізації) програми (проекту, заходу);

4) інформацію про діяльність інституту громадянського суспільства, зокрема досвід виконання (реалізації) програми (проекту, заходу) протягом останніх двох років за рахунок бюджетних коштів та інших джерел фінансування, джерела фінансування інституту громадянського суспільства, його матеріально-технічну базу та кадрове забезпечення.

Проект та кошторис витрат, подані на конкурс з визначення програм (проектів, заходів), повинні відповідати вимогам постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 710 «Про ефективне використання державних коштів».

Відповідальність за достовірність інформації, що міститься у конкурсній пропозиції, несе учасник конкурсу.

Подані конкурсні пропозиції не повертаються учасникові конкурсу.

Прийом конкурсних пропозицій здійснюється Департаментом сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації щодня (крім вихідних і святкових днів) з 10:00 до 16:00 год. (м. Чернігів, вул. Шевченка,7, к. 43, тел.: (0462) 67-68-59, e-mail: [email protected]).

Конкурсні пропозиції приймаються з дня опублікування оголошення до 01 жовтня 2019 року.

Конкурс буде завершено протягом 15 днів після затвердження обласного бюджету на 2020 рік.

Під час укладання договорів з переможцями конкурсу рекомендований конкурсною комісією обсяг бюджетних коштів для надання фінансової підтримки для виконання (реалізації) ними відповідної програми (проекту, заходу) може бути змінений з метою приведення кошторису програми (проекту, заходу) у відповідність з вимогами бюджетного законодавства та принципами економного та ефективного використання бюджетних коштів.

Переможець конкурсу під час укладення договору та затвердження кошторису витрат в межах затвердженого обсягу видатків на програму (проект, захід) може надавати уточнені розрахунки витрат, пов’язані із зміною діючих норм та нормативів, цін та тарифів на товари та послуги. Збільшення загального обсягу витрат за однією статтею або включення статей, які не були передбачені проектом, але які безпосередньо пов’язані з цілями програми (проекту, заходу), можливі лише за поданням переможцем конкурсу відповідного письмового обґрунтування.

Назад