Анонси
 
 
 

 

Назад

Про безпеку перебування дітей у закладах оздоровлення та відпочинку області говорили під час міжвідомчої комісії по оздоровленню

21  грудня 2017 року на засіданні обласної міжвідомчої комісії з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей і учнівської молоді говорили про безпеку перебування дітей у закладах оздоровлення та відпочинку області за участю керівників підвідомчих структур та закладів оздоровлення та відпочинку в режимі відеоконференц-зв’язку.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 20 вересня 2017 року № 643-р Департаментом сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації проаналізовано інформацію, наданої райдержадміністраціями та міськвиконкомами щодо стану техногенної та пожежної безпеки дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова, яка керувала роботою комісії, зазначила, - Одним із пріоритетних питань сьогоднішнього засідання має бути саме дотримання вимог пожежної безпеки в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Управлінням державної служби України з надзвичайних ситуацій в Чернігівській області в жовтні-грудні 2017 року були проведені позапланові перевірки стану пожежної безпеки закладів оздоровлення. 

З цього питання доповів Цушок Роман Володимирович - полковник служби цивільного захисту, заступник начальника Управління ДСНС України у Чернігівській області. На сьогодні 20 закладів оздоровлення та відпочинку області перевірено, 70% недоліків, виявлених при перевірках, уже виправлені.

Також, в ході засідання учасники комісії говорили про дотримання соціальних норм і нормативів  у даній сфері.

Підсумовуючи засідання, члени комісії окреслили основні вимоги забезпечення безпеки перебування дітей у закладах оздоровлення та відпочинку області. Зокрема:

  • 1. Забезпечити дитячі заклади оздоровлення та відпочинку резервними джерелами електроживлення на випадок відключення електроенергії.
  • 2. Обладнати об’єкти установками автоматичної пожежної сигналізації та привести їх у працездатний стан. Сигнали від установок автоматичної пожежної сигналізації вивести на пульт централізованого пожежного спостереження.
  • 3. Обладнати будівлі пристроями блискавкозахисту та провести ревізію наявних пристроїв блискавкозахисту.
  • 4. Територію, будівель, споруд та приміщень забезпечити необхідною кількістю первинних засобів пожежогасіння.
  • 5. Організувати проведення замірів опору ізоляції силових та освітлювальних електромереж. Забезпечити утримання електрообладнання у будівлях, спорудах та приміщеннях відповідно до Правил улаштування електроустановок.
  • 6. Провести вогнезахисну обробку дерев'яних конструкцій покрівель.
  • 7. Шляхи евакуації та протипожежне водопостачання привести у відповідність до встановлених норм.
  • 8. Не допускати застосування піротехнічних виробів без письмового погодження з органами державного нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки.
  • 9. Визначити місця для купання. Забезпечити їх облаштування згідно із встановленими вимогами, проведення паспортизації, обстеження та очищення дна акваторії пляжів силами організацій, які пройшли атестацію з даного виду робіт.
  • 10. Заклади, що розміщені біля водойм, забезпечити відомчим рятувальним постом, встановити стенди з матеріалами з питань безпеки життєдіяльності. У місцях, не передбачених для купання, встановити відповідні попереджувальні написи.
  • 11. Вжити дієвих заходів щодо приведення у належний протипожежний стан дитячих закладів оздоровлення.
  • 12. Не допускати відкриття дитячих закладів оздоровлення з грубими порушеннями норм, правил пожежної та техногенної безпеки.
  • 13. Проводити навчання з дітьми по дотриманню вимог пожежної та техногенної безпеки із залученням працівників Управління ДСНС України у Чернігівській області.

Назад