Анонси
 
 
 

 

Назад

У Чернігові відбулася загальнообласна патріотична акція «Мій Крим»

Уже другий рік загальнообласна патріотична акція «Мій Крим» збирає внутрішньо переміщених громадян України з території Криму на Чернігівщині.

Акція покликана підтримати прагнення кримськотатарського народу та вимушених переселенців з Криму повернути окупований півострів до складу України та приурочена до Міжнародного дня мігрантів, який відзначається за рішенням Генеральної Асамблеї ООН щорічно 18 грудня.

17 грудня делегація Меджлісу та кримськотатарського культурного центру на чолі із заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеровим та Ахтемом Чийгозом, головою громадської організації «Кримська родина» Аніфе Куртсеітовою зібрались у Чернігівській облдержадміністрації.

Протягом дня делегація оглянула туристичні пам’ятки Чернігова.

Зокрема, «дитячу» частину делегації урочисто зустрічали в Чернігівському обласному Палаці дітей та юнацтва, де діти написали спільний лист-звернення до ООН стосовно вирішення ситуації з анексією Криму. Біля головної ялинки Палацу на гостей чекав Святий Миколай та юні артисти Палацу. А в Чернігівській музичній школі № 1 ім. С. Вільконського для них звучав концерт.

 Хлібом-сіллю гостей та учасників заходу зустрічали в Обласному молодіжному центрі.

Цього дня тут представлені тематичні експозиції на кримську тематику: виставка робіт художників, майстрів декоративно-прикладного мистецтва, ярмарок виробів кримськотатарської культури художника-кераміста Рустема Скибина, виставка робіт переможців конкурсу дитячих та юнацьких малюнків «Мій Крим», фотографії з минулорічної акції, експозиція Державного науково-випробувального центру ЗСУ.

Під час урочистої частини акції відбулося нагородження переможців конкурсу дитячих та юнацьких малюнків «Мій Крим».

«Мій Крим» — це не просто акція, це єднання думок, поглядів, переконань. Це відповідь ворогу на його загарбницьку поведінку - зазначила Наталія Романова, заступник голови облдержадміністрації.

Протягом грудня учні та студенти закладів освіти мали змогу переглянути документальний фільм «Крим – курорт суворого режиму», автором якого є журналіст Ігор Піддубний. А також, саме цього дня відбулася презентація нового документального фільму «Мій Крим».

Читати також: Захід «Нескорений Крим» до дня вшанування пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу та осіб інших народів Криму.

Назад