Анонси
 
 
 

 
2019 рік

Назад

2019 рік

Проведення конкурсу з комплектування складу штатної команди резервного спорту Оголошення про проведення конкурсу 

14.11.2019

Міністерство культури України та Всеукраїнська громадська організація «Серце до серця» запрошують до міжнародної культурно-просвітницької поїздки «Різдвяні канікули» до Словаччини, Австрії, Чехії та Угорщини з 4 по 10 січня.

Взяти участь у поїздці запрошуються представники районних, міських, обласних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, закладів соціальної політки, у справах молоді та спорту, служб у справах дітей, головні лікарі, медичні працівники лікувально-профілактичних закладів, співробітники, учні студенти навчальних закладів, громадських організацій тощо.

Витрати на проживання, харчування та проїзд передбачається за рахунок учасників поїздки. Учасникам поїздки необхідно мати біометричний паспорт для виїзду за кордон. Кількість місць обмежена.

Додаткова інформація та попередня реєстрація за тел.: (044)501-01-15, (063)147-43-10, (067)407-77-98, (063)737-40-47, (050)447-49-68, (093)214-64-17

04.11.2019

Чернігівська обласна державна адміністрація за сприяння Чернігівської обласної ради та за підтримки громадськості проводить обласний конкурс «Благодійник року» імені меценатів Тарновських.

Конкурс проводиться щороку у семи номінаціях:

  • «Благодійник року — всеукраїнська бізнес-структура»;
  • «Благодійник року — регіональна бізнес-структура»;
  • «Благодійник року — неприбуткова організація»;
  • «Благодійник року — приватна особа» (передбачає визначення трьох переможців);
  • «Благодійник року — благодійник-початківець»;
  • «Благодійник року — представник малого бізнесу»;
  • «Благодійник року — кращий волонтер».

У конкурсі можуть брати участь фізичні та юридичні особи, які надали одно- чи багаторазову благодійну допомогу для розв’язання суспільних проблем Чернігівської області. Претендентів на участь у конкурсі, за їхньою згодою, можуть висувати органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадські організації, благодійні фонди, заклади освіти, науки, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, будь-які особи, які отримали благодійну допомогу, а також самі благодійники.

Прошу поширити інформацію про початок та умови участі у конкурсі серед потенційних кандидатів та інших зацікавлених категорій населення (у т. ч. шляхом розміщення відповідних повідомлень на вебсайтах органів державної влади та на сторінках районних/міських комунальних газет), а також всіляко сприяти процесу висування кандидатів на участь у конкурсі «Благодійник року» імені меценатів Тарновських.

Для участі у конкурсі організації або особи, які висувають претендентів, мають заповнити заявку 2019 та надіслати її разом з іншими матеріалами із позначкою «Благодійник року‑2019» на адресу Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації (14000, м. Чернігів, вул. Шевченка, буд. № 7) або на адресу електронної пошти ([email protected],) до 25 листопада 2019. Переможців буде визначено оргкомітетом конкурсу до Дня благодійництва щорічно у другу неділю грудня.

До заповненої заявки на участь у благодійному конкурсі додаються матеріали, які розкривають зміст благодійної діяльності претендента: фотографії, відеозаписи, копії публікацій у ЗМІ, мультимедійні презентації тощо.

При подачі заявок на конкурс просимо звернути увагу на громадські організації, волонтерів, підприємства та організації, які здійснюють допомогу Збройним Силам України, вимушеним переселенцям, а також членам сімей загиблих та поранених бійців АТО/ООС.

Контактна особа: головний спеціаліст Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Бабич Людмила Петрівна контактні телефони: (0462) 66-92-19.

24/10/2019

За підтримки Міністерства молоді та спорту України, Благодійний фонд «Інститут громадянської освіти та суспільних програм» (Благодійний фонд ICEPP) вже вчетверте організовує в Україні національний відбір Всесвітнього конкурсу для школярів-старшокласників Diamond Challenge forHigh School Entrepreneurs, заснованого в Університеті штату Делавер, США.

Мета Diamond Challenge – надати можливість молодим талантам розвивати свій підприємницький хист, сформувати комплексне розуміння фінансової діяльності та цінності грошових коштів, а також сприяти цілеспрямованій молодіжній підприємницькій діяльності.

Запрошуються команди (2-4 особи) школярів загальноосвітніх шкіл 9-11 класів або студентів профільних коледжів/технікумів/училищ до 18 років до реєстрації в українському етапі конкурсу.

В рамках конкурсу, команда може презентувати свій бізнес проект та має шанс позмагатись за приз в 11 000 долларів США.

Конкурс Diamond Challenge for High School Entrepreneurs відбувається у 2 етапи:

1) Національний відбір в Україні, з фінальними заходами у Києві у лютому 2020 року.

Проекти розробляються та подаються учасниками за 2 напрямами: ТРАДИЦІЙНИЙ БІЗНЕС та СОЦІАЛЬНИЙ БІЗНЕС.

Команди переможців за обома напрямами отримають шанс представляти Україну на Світовому фіналі в США.

2) Світовий фінал, що проходить в Університеті штату Делавер 16-17 квітня 2020 року в рамках Молодіжного підприємницького самміту.

Призи: перше місце – 11000 долларів США, друге місце – 7000 долларів США, третє місце – 3500 долларів США.

Дедлайн подачі проектів: 8 січня 2020 року.

Детальніша інформація про умови участі за посиланням:

http://bit.ly/diamondchallengeUA  Контактна особа: Наталія Шкурка, Керівниця проектів Благодійного фонду

ICEPP. (email: [email protected], тел. +380 66 175 0948)

25.09.2019

Оголошення. Конкурс Хештег-Марафон #SpeakUpUkraine

В Україні набирає обертів масштабне змагання серед освітніх, спортивних шкіл та позашкільних дитячих навчальних закладів на тему безпеки на дорозі Хештег-Марафон #SpeakUpUkraine

Реєструй свою команду до 4 жовтня за посиланням: http://trafficchallenge.com.ua/heshteg-marafon/ та отримуй подарунки для своєї школи: мультимедійні проектори, делініатори, комплекти світловідбивачів, сучасні аптечки, освітні матеріали, персональні комплекти подарунків з фітнес-трекером, світловідбивачами, книжками та сувенірами. 

Школи будуть змагатися у проведенні найкреативніших, найоригінальніших, а головне – найдієвіших флешмобів, акцій, інформаційних кампаній, щоб привернути максимальну увагу до теми безпеки на дорозі та висловлюватися за безпеку. А великі шкільні акції, які будуть проводитись за межами школи – позначать у одних із найпопулярніших навігаторах в Україні – Waze (Google).

Сформувати і зареєструвати команду дуже просто, перейшовши за посиланнями на відповідні публікації про умови участі на нашому сайті:

  1. Як сформувати команду: http://trafficchallenge.com.ua/2019/09/03/як-мають-бути-сформовані-команди-хешт/
  2. Як зареєструватися? Треба заповнити реєстраційну форму: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeERtnT-bB2IMrIbBZvymYB60Dmnq09_hY4JKmXGsCN3fRWew/viewform?edit2=2_ABaOnucCoqNY-pGQft3OsqWf2psCYnGjkkfIIuUoKFLAWCb4LEkZ9_V4fA
  3. Що робити після реєстрації? Після реєстрації вам має надійти лист з підтвердженням, що ми отримали вашу реєстрацію. А потім ви готуєтесь робити спільне фото із обраним вашою командою слоганом: http://trafficchallenge.com.ua/2019/09/15/реєстрація-завантажуємо-таблички-зі/

Найяскравіші команди можуть виграти подарунки для своєї школи.

ЕТАПИ конкурсу:

  1.  етап - 30 вересня – 14 жовтня. «Моя безпека на дорозі!» - Діти молодшого шкільного віку проводять культурні події про безпеку на дорозі: виставку плакатів, читання віршів, виставу.
  2.  етап - 14 жовтня – 25 жовтня. «Цінуй моє життя!» - Громадські акції, організовані дітьми середньої та старшої школи за участю інших дітей середнього та старшого шкільного віку.
  3.  етап - 28 жовтня – 8 листопада. Освітній марафон – тренінги «Відповідальні батьки», організовані для педагогів та батьків.

11 листопада – 17 листопада - підсумковий тест «100 питань про безпеку».

Оголошення остаточних результатів та урочисте нагородження переможців відбудеться до 17 грудня 2019 року .

Хештег-Марафон відбувається за підтримки Уповноваженого Президента з прав дитини, Центру громадського здоров’я України, Міністерства інформаційної політики та Патрульної поліції України.

29.07.2019

Мінмолодьспорту проводить всеукраїнський захід «Молодіжна політика в Україні: партнерство та перспективи розвитку»

28 - 29 серпня 2019 року в місті Вінниця відбудеться всеукраїнський захід «Молодіжна політика в Україні: партнерство та перспективи розвитку», організаторами якого є Міністерство молоді та спорту України та Вінницька ОДА. 

Метою заходу є координація співпраці, обмін досвідом та кращими практиками молодіжної роботи між органами виконавчої влади, місцевого самоврядування з метою підвищення якості та ефективності молодіжної політики в регіонах України.

Заплановано, що участь у заході візьмуть керівники та представники структурних підрозділів місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, які опікуються питаннями молодіжної політики.

Для участі необхідно до 7 серпня (включно) заповнити форму реєстрації. Інформацію про відібраних учасників буде повідомлено до 9 серпня.

Витрати на проїзд, проживання та харчування здійснюються за рахунок організаторів заходу. Контактний телефон: (044) 284 30 26.

10.07.2019

Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області запрошує на навчальний семінар для представників органів місцевого самоврядування щодо дотримання вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів, державного ринкового та метрологічного нагляду, а також у сфері реклами.

Місце та час проведення: 18 липня 2019 року, м. Чернігів, вулю М. Коцюбинського 41-а, початок о 10.00.

Більше інформації на сайті Держпродспоживслужби в Чернігівській області https://dpsscn.gov.ua/pres-tsentr/novyny/1176/oholoshennia.html

06.05.2019

З 25 вересня по 3 жовтня 2019 року заплановано міжнародну просвітницьку поїздку «Культурно-освітня та соціально-гуманітарна співпраця» до Угорщини, Словенії, Італії та Ватикану (програма поїздки додається).

Взяти участь у зазначеній поїздці запрошуються представники районних, міських, обласних державних адміністрацій, представники закладів культури, освіти, охорони здоров’я, соціально-гуманітарної сфери, органів місцевого самоврядування, служб у справах дітей, громадських організацій, інші зацікавлені спеціалісти тощо.

Витрати на проживання, харчування та проїзд передбачаються за рахунок учасників поїздки. За підсумками участі у поїздці видаються сертифікати міжнародного зразка.

Просимо поінформувати зацікавлені структурні підрозділи, районні державні адміністрації, виконавчі комітети міських рад, представників закладів культури, освіти, охорони здоров’я, органів місцевого самоврядування, соціально-гуманітарної сфери, ЗМІ про зазначену вище поїздку.

Додаткова  інформація   та   реєстрація   учасників   за   телефонами:

  • (044) 501-01-15,
  • (067) 407-77-98,
  • (063) 737-40-47,
  • (050) 447-49-68,
  • (093) 214-64-17,
  • (097) 908-52-28.

Кількість місць обмежена.

23.04.2019

Мрієте стати держслужбовцем чи хочете дізнатися як функціонують органи влади? Маєте ідеї, пропозиції та бажання змінювати країну на краще?

Тоді проект «Державотворець» – стажування молоді в органах державної влади саме для Вас! Ви зможете дізнатися як працюють органи влади, отримати нові знання, розвинути свої лідерські якості та долучитися до процесів державотворення.

Проект ініційований Міністерством молоді та спорту України спільно з Українською академією лідерства та за підтримки проекту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидій корупції в Україні «ВзаємоДія» (SACCI).

Учасники стажування мають:

  • • бути громадянами України;
  • • вільно володіти українською мовою;
  • • на момент подання заявки бути віком від 18 до 25 років;
  • • мати зацікавлення в подальшому розвитку в сфері державотворення;
  • • досвід участі в громадській діяльності буде перевагою при відборі.

Програма триватиме з 29 травня по 07 червня 2019 року та складатиметься з трьох основних складових: освітньої, інформаційної та практичної, під час якої відбудуться ознайомчі візити до органів державної влади, міжнародних організацій, засобів масової інформації, приватних компаній та громадських об’єднань.

Для участі в програмі необхідно до 01 травня  заповнити реєстраційну форму за посиланням: https://cutt.ly/8wGol2 .

08.04.2019

Запрошуємо взяти участь у Всеукраїнській тереновій грі «Гурби-Антонівці», яка відбудеться з 30 квітня по 05 травня 2019 року на межі Тернопільської та Рівненської областей (Шумський район, лісовий масив біля села Антонівці).

Всеукраїнська теренова гра «Гурби-Антонівці», спрямована на вшанування героїв боротьби Українського народу за незалежність і територіальну цілісність України, «Гурби – Антонівці – 2019». Цьогорічна Гра буде присвячена відзначенню 75-річчя бою під Гурбами. В програмі також передбачено проведення поминальних заходів, історичної реконструкції та інші заходи щодо вшанування Героїв бою.

Умови участі та деталі про Гру в документі Гурби_2019

Додаткова інформація:
волонтерський сайт Гри: http://gurby.org.ua;
волонтерська сторінка у соціальній мережі Facebook:
https://www.facebook.com/gurby.org.ua;
відеоролик про Гру: https://www.youtube.com/watch?v=WDPh-OxHkyk;
волонтерські контакти оргкомітету: 095 220 66 78 – Швед Дмитро (голова
оргкомітету); 098 416 08 92 – Гайдамака Володимир (питання щодо участі у
Грі).

27/03/2019

До уваги структурних підрозділів культури, освіти, охорони здоров’я, служб у справах дітей, сім’ї та молоді Чернігівської області!

З 10 по 18 серпня 2019 року відбудеться культурно-освітня поїздка з організацією міжнародного семінару «Північноєвропейський досвід у реалізації політики сфери культури, освіти, охорони здоров’я» з відвідуванням Польщі, Швеції, Норвегії та Данії (Програма семінару додається).

Взяти участь у міжнародному семінарі запрошуються представники районних, міських, обласних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, співробітники закладів культури, освіти, охорони здоров’я, громадських організацій, гуманітарної сфери й інші зацікавлені спеціалісти.

Метою семінару є - ознайомлення з міжнародним досвідом у сфері культури, освіти, охорони здоров’я, обговорення перспективи реалізації спільних культурно-освітніх проектів. 

Витрати на проживання, харчування та проїзд передбачаються за рахунок учасників семінару. За підсумками семінару видаються сертифікати міжнародного зразка. Для участі у поїздці необхідно мати закордонний біометричний паспорт. Кількість місць обмежена.

Організатори в Україні: Мінкультури та Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Серце до серця». 

Додаткова інформація та реєстрація учасників за телефонами: 044-400-43-01, 063-737-40-47, 067-407-77-98, 097-908-52-28, 050-447-49-68,  093-214-64-17.

14.03.2019

Шановна молодь нашої області!

Інформуємо Вас, що Міністерство молоді та спорту України у співпраці із Департаментом сім’ї, молоді та спорту Донецької обласної державної адміністрації та Департаментом Патрульної Поліції України планують у Донецькій області, орієнтовно у ІІ декаді липня 2019 року проведення Всеукраїнського табору, спрямованого на збільшення чисельності молоді, готової до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України, «Вартові безпеки» (далі – Табір).

Зазначений захід проводиться з метою національно-патріотичного виховання молоді, створення позитивного іміджу українського військовослужбовця, а саме патрульного поліцейського серед дітей та молоді, що сприятиме підготовці молоді до захисту незалежності та територіальної цілісності у складі державних органів і громадських формувань.

Основні завдання:

  • провести практичні заняття для молоді із домедичної підготовки;
  • відпрацювати основи військово-спортивної підготовки, тактичних занять;
  • зміцнити в молоді компетенції, які сприятимуть всебічному розвитку особистості, зміцнять громадсько-державницьку позицію;
  • фізично та морально загартувати молодь на засадах українських національних цінностей;
  • збільшити чисельність молоді, готової до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України.

Учасники: для участь у таборі необхідно створити відеоролик, направлений на вирішення певної важливої соціальної проблеми, що стосується особистої безпеки молоді та її оточення. Відео роботи приймаються до 1 червня 2019 року.

Вимоги до відео:

  1.  При підготовці матеріалів повинні бути враховані умови ефективної реклами: - робота, її зміст, сюжет дія сценічних осіб і персонажів не повинні суперечити Закону України «Про рекламу» від 03.07.1996 р. № 270/96.
  2.  Заборонено у відеоролику демонструвати елементи жорстокості, насильства, порнографії, цинізму, приниження людської честі та гідності.
  3. Зміст відеороботи має розкрити гостру соціальну проблему, на вирішення якої спрямований ролик.
  4. Посилання на відеоролик (формат AVI/MP4/MOV хронометраж не більше 90 секунд) розміщується у гугл-формі за посиланням https://bit.ly/2DAaXlS.

Участь у таборі безкоштовна!!!

Лист-підтвердження про відібраних учасників буде надіслано додатково. За додатковою інформацією можна звернутись до відділу національно-патріотичного виховання Мінмолодьспорту за тел.: (044) 289 08 30 [email protected] (Коновалюк Ольга).

22.02.2019

Для громадських організацій Чернігівщини відбудеться тренінг-дискусія «European projects lab for NGOs» від Представництва ЄС

1 березня о 12:00 у Чернігові Представництво Європейського Союзу в Україні запрошує на обговорення реалізованих проектів ЄС та ідей для конкурсних заявок. Неурядові організації зможуть отримати експертні рекомендації щодо своїх проектних ініціатив, а також взяти участь в антитренінгу «Як не отримати грант від донора».

Що? Тренінг-дискусія «European projects lab for NGOs»

Коли? 1 березня (п’ятниця), 12:00 – 15:00

Де? м. Чернігів

Для кого? Представники громадських організацій, що займаються утвердженням європейських цінностей, мають досвід співпраці з проектами Євросоюзу та зацікавлені в продовженні такої співпраці, або ж такі, що розглядають можливість розпочати таку діяльність.

Учасники заходу зможуть презентувати власні проекти, які отримали грантову підтримку від ЄС, або поділитися своїми ідеями для грантових заявок. Також представники громадських організацій отримають експертну оцінку представлених проектних ініціатив.

Крім цього, буде проведено Антитренінг «Як НЕ отримати грант від донора». На ньому представники неурядових організацій в режимі реверсивного мозкового штурму дізнаються, що саме не варто робити, аби отримати грантову підтримку від ЄС.

Тренер: Денис Ткачов, експерт з розробки та подання грантових заявок, експерт ініціативи Представництва ЄС Team Europe (Харків).

Подія на Facebook: https://www.facebook.com/events/2105233742886520/

Як взяти участь? Заповніть електронну заявку http://bit.ly/NGOs-training2019 та чекайте на підсумки відбору.

Дедлайн подачі заявки на участь у тренінгу: 27 лютого. Кількість учасників заходу обмежена.

Результати відбору та адресу проведення заходу Ви дізнаєтеся 28 лютого. Участь у заході безкоштовна.

22.02.2019

Запрошуємо молодь взяти участі у конкурсі з відбору проектів в рамках ініціативи ЄС „Європейський корпус солідарності”, яка відкриває можливості для молодих людей проводити волонтерську діяльність, стажуватись, знаходити робочі місця, а також реалізовувати свої власні проекти направлені на сприяння солідарності в європейському суспільстві.

Європейський корпус солідарності - це нова ініціатива Європейського союзу, яка надає молодим людям можливість добровільно брати участь або працювати в проектах в своїй країні або за кордоном, які приносять користь громадам і людям по всій Європі.

Учасники можуть брати участь в широкому спектрі проектів, допомагаючи вирішувати складні ситуації в Європі, зокрема, надавати допомогу у запобіганні стихійних лих або відновлювальних роботах, сприяти роботі центрів шукачів притулку, допомагати у вирішенні соціальних проблем в громадах тощо.

Тривалість проектів, які, як правило, реалізуються в державах-членах ЄС, – від двох до дванадцяти місяців. Участь у проектах в рамках Європейського корпусу солідарності можуть брати молоді люди у віці 18-30 років, які проживають в державах- членах ЄС та країнах-партнерах. Також у конкурсі можуть взяти участь представники України. 

Водночас, участь фізичних осіб від країн-партнерів, у тому числі від України, обмежена лише проектами у сфері волонтерської діяльності. Юридичні особи можуть брати участь у таких проектах в якості партнерів.

Потенційним учасникам необхідно зареєструватися та подати заявку через Європейський молодіжний портал

Реєстрація для учасників від країн-партнерів буде відкрита з вересня 2018року.

Більш докладну інформацію щодо умов участі в ініціативі, цілей та пріоритетів, доступного фінансування, вимог та критеріїв, що висуваються до учасників, можна отримати за посиланням

19.02.2019

«Всесвітній фонд природи» разом з Міністерством екології та природних ресурсів України підтримує Годину Землі та закликає всіх небайдужих до теми довкілля приєднуватися до цієї акції. Натхнення однієї години є символом природоохоронного руху по всьому світу та додає сил діяти далі.

Цього року хвиля Години Землі прокотиться світом 30 березня 2018 року о 20.30 год. Тема цьогорічної кампанії продовжує закликати встановити власний Connect2Earth (“Злови зв'язок з Землею”) та підкреслює, що люди почали втрачати зв’язок з планетою, який нам так потрібно відновити. Природа дає нам не тільки естетичну насолоду, але й послуги та багатства, без яких неможливо уявити наше життя — чисту воду та повітря, регуляцію клімату, їжу, ресурси та багато іншого.

13.02.2019

Міністерство молоді та спорту України оголошує конкурс з визначення проектів національно-патріотичного виховання, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка у 2020 році

Конкурсні пропозиції подаються на розв’язання таких пріоритетних завдань: 

1. Формування ціннісних орієнтирів та утвердження національно-патріотичної свідомості дітей та молоді.

Види діяльності: проведення акцій, ігор, конкурсів, засідань за круглим столом, дебатів, семінарів, зборів-походів, семінарів-тренінгів, тренінгів, змагань, зборів, конференцій, форумів, фестивалів, пленерів, наметових таборів, марафонів, походів, концертів та інших заходів; видання інформаційних та методичних матеріалів та виготовлення і розміщення соціальних фільмів, роликів та соціальної реклами з метою формування у дітей та молоді національно-патріотичного світогляду, національних (суспільно-державницьких) цінностей: самобутності, волі, соборності і гідності, усвідомлення досягнень Українського народу, його інтелектуальних і духовних надбань, розвитку діяльнісної відданості у розбудові України, формування у дітей і молоді активної громадянської, державницької позиції та почуття власної гідності, профілактики негативних проявів поведінки, злочинності, наркоманії, алкоголізму серед дітей та молоді шляхом залучення дітей та молоді до участі у заходах із національно-патріотичного виховання.

2. Популяризація національної духовно-культурної спадщини.

Види діяльності: проведення акцій, конкурсів, засідань за круглим столом, дебатів, семінарів, семінарів-тренінгів, тренінгів, конференцій, форумів, фестивалів, наметових таборів, походів, зборів-походів та інших заходів, видання інформаційних та методичних матеріалів та виготовлення і розміщення соціальних роликів та реклами з метою збільшення відвідуваності дітьми та молоддю закладів, що популяризують культурні та національно-мистецькі традиції Українського народу, підтримки та розвитку української національної держаної цінності самобутність, формування єдиного національно-культурного простору, збереження та розвитку духовно-моральних цінностей Українського народу та української мови, як фундаментального засобу комунікації українського суспільства.

3. Підвищення рівня знань про видатних особистостей українського державотворення та героїв боротьби українського народу за незалежність і територіальну цілісність України.

Види діяльності: проведення акцій, ігор, конкурсів, засідань за круглим столом, дебатів, семінарів, семінарів-тренінгів, конференцій, форумів та інших заходів; видання інформаційних та методичних матеріалів та виготовлення і розміщення соціальних фільмів, роликів та соціальної реклами з метою усвідомлення досягнень Українського народу, його інтелектуальних і духовних надбань, поширення інформації про досягнення визначних особистостей українського державотворення, учених, педагогів, спортсменів, провідних діячів культури і мистецтва, а також духовних провідників Українського народу та їх внесок у скарбницю світової цивілізації, збільшення кількості дітей та молоді, які пишаються своїм українським походженням, громадянством, формування у дітей і молоді активної громадянської, державницької позиції та почуття національної гідності.

4. Ушанування пам’яті жертв окупаційних режимів, зокрема Голодомору 1932-1933 років і масових голодів 1921-1923 і 1946-1947 років, депортації кримсько-татарського народу.

Види діяльності:

проведення акцій, ігор, конкурсів, засідань за круглим столом, дебатів, семінарів, семінарів-тренінгів, тренінгів, конференцій, форумів, фестивалів, пленерів, наметових таборів, походів, зборів-походів, концертів та інших заходів, видання інформаційних та методичних матеріалів та виготовлення і розміщення соціальних фільмів, роликів та соціальної реклами з метою виховання у дітей та молоді шанобливого ставлення до пам'яті про жертв комуністичного та інших тоталітарних режимів в Україні, зокрема жертв Голодомору, політичних репресій і депортацій.

5. Збільшення чисельності членів громадських об'єднань, діяльність яких спрямована на національно-патріотичне виховання дітей та молоді.

Види діяльності: проведення акцій, ігор, змагань, конкурсів, засідань за круглим столом, дебатів, семінарів, семінарів-тренінгів, тренінгів, конференцій, форумів, фестивалів, пленерів, наметових таборів, походів, зборів-походів, концертів та інших заходів; видання інформаційних та методичних матеріалів та виготовлення і розміщення соціальних роликів та реклами з метою формування широкої громадської підтримки процесів національно-патріотичного виховання, розширення ролі та можливостей громадських об’єднань, забезпечення системних змін, досягнення високої якості, ефективності, цілеспрямованого та прогнозованого розвитку у сфері національно-патріотичного виховання, виховання дітей та молоді в дусі відданості ідеалам соборності Україні, національної єдності світового українства, братерства і громадянської солідарності всього українського суспільства.

6. Збільшення чисельності молоді, що готова до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України.

Види діяльності:

проведення акцій, ігор, змагань, конкурсів, засідань за круглим столом, дебатів, семінарів, семінарів-тренінгів, тренінгів, конференцій, форумів, фестивалів, пленерів, наметових таборів, походів, зборів-походів, концертів та інших заходів; видання інформаційних та методичних матеріалів та виготовлення і розміщення соціальних роликів та реклами з метою підвищення престижу військової служби, збільшення чисельності молоді, готової до виконання обов'язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України, волі та інших українських національних цінностей.

7. Підготовка громадських активістів, які залучаються до організації і проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура").

Види діяльності: проведення акцій, ігор, змагань, конкурсів, засідань за круглим столом, дебатів, семінарів, семінарів-тренінгів, тренінгів, конференцій, форумів, фестивалів, пленерів, наметових таборів, походів, зборів-походів, концертів та інших заходів; видання інформаційних та методичних матеріалів та виготовлення і розміщення соціальних роликів та реклами з метою досягнення високої якості, ефективності, цілеспрямованого та прогнозованого розвитку у сфері національно-патріотичного виховання, забезпечення належної організації Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура").

Конкурсна пропозиція має містити:

  1. 1) заяву про участь у конкурсі за формою, затвердженою наказом Міністерства молоді та спорту України від 23 березня 2018 року № 1312 "Про затвердження форм документів, необхідних для проведення конкурсів із визначення проектів національно-патріотичного виховання, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка", зареєстрованого у Міністерстві юстиції 29 березня 2018 року за № 385/31-837 (зі змінами) , за підписом керівника або уповноваженої особи інституту громадянського суспільства, скріпленим печаткою інституту (у разі наявності) (оригінал і п’ять копій);
  2. 2) опис проекту національно-патріотичного виховання та кошторис витрат, необхідних для реалізації проекту, за формою, затвердженого наказом Міністерства молоді та спорту України від 23 березня 2018 року № 1312 "Про затвердження форм документів, необхідних для проведення конкурсів із визначення проектів національно-патріотичного виховання, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка", зареєстрованого у Міністерстві юстиції 29 березня 2018 року за № 385/31-837 (зі змінами) (оригінал і п'ять копій);
  3. 3) листи-підтвердження органів державної влади, органів місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, наукових установ, інститутів громадянського суспільства, інших установ та організацій (в разі їх залучення до виконання (реалізації) програми (проекту, заходу);
  4. 4) інформацію про діяльність інституту громадянського суспільства, зокрема про досвід реалізації проектів, спрямованих на національно-патріотичне виховання, відповідно до ціннісних орієнтирів та індикаторів ефективності, визначених в Указі Президента України від 13 жовтня 2015 року № 580 "Про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016 – 2020 роки", протягом останніх двох років за рахунок бюджетних коштів та інших джерел фінансування, про джерела фінансування інституту громадянського суспільства, його матеріально-технічну базу та кадрове забезпечення, інформація щодо наявності бюджетних правопорушень протягом останніх двох років (оригінал і п'ять копій).

Усі документи, що містяться у конкурсній пропозиції, та окремо їх копії мають бути пронумеровані, прошнуровані та скріплені печаткою організації.

Проект та кошторис витрат, подані на Конкурс, повинні відповідати вимогам, нормам та термінам постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 р. № 710 "Про ефективне використання державних коштів" та Порядку реалізації програм, проектів та проведення заходів державної політики у молодіжній сфері та сфері національно-патріотичного виховання, затвердженого наказом Міністерства молоді та спорту України від 03 березня 2016 р. № 808, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 25 березня 2016 р. за № 453/28583 (зі змінами).

Враховуючи норми Бюджетного кодексу України щодо забезпечення ефективного, результативного і цільового використання бюджетних коштів, максимальна сума фінансової підтримки одного проекту за рахунок коштів державного бюджету не перевищує 500 тис. грн.

Інститут громадянського суспільства, який буде визнано переможцем конкурсу, повинен взяти участь у співфінансуванні реалізації проекту в розмірі не менш як 15 відсотків необхідного обсягу фінансування.

При плануванні видатків також слід враховувати, що проекти мають бути орієнтовані на рівний доступ до участі в них жінок та чоловіків, у тому числі щодо отримання та поширення будь-якої інформації у національно-патріотичному середовищі або щодо реалізації політики у національно-патріотичній сфері.

В описі проекту слід зазначати цільову аудиторію, яку планується залучити до проекту (наприклад: молодь з прикордонних районів, учасники антитерористичної операції на Сході України, молодь з числа внутрішньо переміщених осіб, ін.) із приблизними показниками в числовому вимірі. Також важливо вказати прогнозоване інформаційне охоплення проектом у числовому вимірі, способи інформування громадськості про перебіг та результати реалізації проекту (засоби масової інформації, строки та методи інформування громадськості).

Після визнання проекту переможцем Конкурсу кошторис витрат може бути доопрацьований відповідно до п. 23 Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2011 р. № 1049 (зі змінами).

Конкурсні пропозиції подаються у друкованій та електронній формі.

Громадська організація може подавати на Конкурс кілька конкурсних пропозицій.

Конкурсні пропозиції приймаються з дня опублікування оголошення до 14 березня 2019 р. щоденно, крім суботи, неділі та святкових днів, з 10:00 до 17:00 (у п’ятницю до 15:00) за адресою: м. Київ, вул. Еспланадна, 42, к. 712. Контактні телефони: (044) 289-08-30). Електронна адреса: [email protected].

Конкурс буде завершено протягом 15 днів після затвердження Державного бюджету України на 2020 рік.

Додаткову інформацію можна знайти за посиланням:http://www.dsmsu.gov.ua/index/ua/category/500.

31.01.2019

Запрошуємо приєднатися до забігу ICE TRAIL – зимовий забіг на території Міжрічинського регіонального ландшафтного парку

16 лютого 2019 року в Україні стартує перший забіг серії Ukrainian Trail League 2019 – ICE TRAIL. Подія відбудеться на території Міжрічинського регіонального ландшафтного парку (Козелецький район, Чернігівська область).

Організатори роблять виклик стихії та запрошують Вас приєднатися до забігу ICE TRAIL. Зима – не привід припиняти бігати, ховатися в легкоатлетичних манежах або відлежуватись під ковдрою.

Ви можете обрати дистанцію: 11 км, 28 км, 53 км.

Стартове містечко розташоване в Козелецькому районі Чернігівської області, Міжрічинський регіональний ландшафтний парк, село Отрохи на території музею.

Ukrainian Trail League – це перша в Україні трейл ліга. Учасники забігів пройдуть випробування снігом, піском, висотою та болотами:

-    Ice Trail  (зима);
-    Burning Heads (весна);
-    Chornohora Sky Marathon  (літо);
-    Wet Hills (осінь).

Сайт заходу:http://ukrainiantrailleague.com.ua

Facebook: https://www.facebook.com/trailleague/

Контакти для ЗМІ: Email: [email protected] +38(063)859-60-95 Москалець Марія

Програма заходу:

16 лютого 2019 року:

  • 08:30 — 10:30 — видача стартових пакетів та здача речей в камеру схову учасникам всіх забігів в стартовому містечку.
  • 11:30 — старт забігів Ice Trail (53 км), Ice Trail Medium (28 км).
  • 11:35 — старт Ice Trail Short (11 км).
  • 11:40 — старт екскурсії Міжрічинським регіональним ландшафтним парком для вболівальників. 
  • 11:45 — старт дитячих забігів.
  • 13:00 — відкриття паста-паті.
  • 14:30 — нагородження переможців забігу Ice Trail Short.
  • 15:30 — нагородження переможців забігу Ice Trail Medium. 
  • 16:30 — нагородження переможців забігу Ice Trail.
  • 19:30 — закриття трейлу.

Для участі у забігу Ice Trail учасник повинен оплатити реєстраційний внесок:

600 грн при реєстрації з 01.01.19 по 31.01.19

700 грн при реєстрації з 01.02.19 по 08.02.19

         Для участі у забігу Ice Trail Medium учасник повинен оплатити реєстраційний внесок:

550 грн при реєстрації з 01.01.19 по 31.01.19

650 грн при реєстрації з 01.02.19 по 08.02.19

         Для участі у забігу Ice Trail Short учасник повинен оплатити реєстраційний внесок:

450 грн при реєстрації з 01.01.19 по 31.01.19

550 грн при реєстрації з 01.02.19 по 08.02.19

Учасники віком 60 років та старші, учасники бойових дій в зоні АТО, а також мешканці Козелецького району Чернігівської області оплачують 50% реєстраційного внеску. Для отримання знижки треба написати лист у довільній формі на пошту організаторів [email protected]

 

25.01.2019

ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ “ВІДКРИТИЙ СВІТ МОЛОДІ” ЗАПРОШУЄ НА СЕМІНАР!

З 14 по 19 квітня 2019 року в м. Братислава відбудеться міжнародний семінар “Сучасні технології соціальної роботи в різних сферах життя”, що відбудеться за підтримки Посольства Словаччини в Україні, у співпраці з Східноєвропейським агентством розвитку (EEDA).

Метою семінару є ознайомлення з міжнародними системами і моделями надання соціальних послуг, сучасними технологіями соціальної роботи в різних сферах життєдіяльності, ефективним міжнародним досвідом застосування сучасних технологій у професійній діяльності соціальних працівників. Програма семінару 14-19.04.2019

До участі запрошуються представники центрів соціальних служб для сім’ї, дітей, молоді, спорту та соціального захисту населення сільських, селищних, міських рад ОТГ, служб у справах дітей та спеціальних установ для дітей, системи освіти і охорони здоров’я, інші зацікавлені спеціалісти з різних сфер соціального обслуговування населення.

! Витрати на проїзд, проживання та харчування передбачаються за рахунок учасників семінару.

За більш детальною інформацією та з метою реєстрації звертатися до організаторів заходу: 044-453-73-43, 067-449-13-41, 097-718-17-67, 050-334-40-92, 050-311-32-80.

 

Якщо Ви бажаєте отримати досвід співпраці з американським волонтером у галузі неформальної освіти та молодіжної роботи, якщо Вас цікавить спільне проведення заходів, тренінгів, таборів та гуртків, а також реалізація молодіжних проектів, запрошуємо на дворічну співпрацю з американськими волонтерами у рамках проекту «Молодіжний розвиток».

Метою Проекту “Молодіжний розвиток” є краща підготовка дітей та молоді до участі у соціальному та економічному житті сучасної України через залучення у проекти і заходи, що націлені на розвиток навичок, пов’язаних з фізичним та емоційним здоров’ям, переходом до самостійності та професійної діяльності, а також виховання активної громадянської позиції.

Корпус миру США в Україні продовжує прийом заявок на дворічну співпрацю замериканськими волонтерами у рамках проекту «Молодіжний розвиток». Файл для ознайомлення Про проект «Молодіжний розвиток».

Якщо Ви бажаєте отримати досвід співпраці з американським волонтером у галузі неформальної освіти та молодіжної роботи, якщо Вас цікавить спільне проведення заходів, тренінгів, таборів та гуртків, а також реалізація молодіжних проектів, - просимо заповнити Заявку та надіслати за ел. адресою [email protected].

Кінцевий термін подачі заявки – 15 лютого 2019 року. 
Початок співпраці з волонтером – 20 жовтня 2019 року.

З усіх питань звертайтеся до керівника проету «Молодіжний розвиток» Наталії Бикової: тел. 073-3311887,email - [email protected].

Назад