Анонси
 
 
 

 

Назад

В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» відбувся круглий стіл на тему «Протидія насильству в сім’ї: реалії та перспективи у світі та Україні»

5 грудня 2017 року відбулося засідання за круглим столом на тему «Протидія насильству в сім’ї: реалії та перспективи у світі та Україні» для студентів  ННІ права і соціальних технологій Чернігівського національного технологічного університету. Захід проведено у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» з метою формування активної світоглядної позиції молоді щодо негативного ставлення до всіх видів насильства.

Організували захід Департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, Чернігівський національний технологічний університет, ННІ права і соціальних технологій, ГО «Спілка жінок м. Чернігова».

Учасників засідання привітав заступник директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації – начальник управління у справах сім’ї та молоді В’ячеслав Голуб. Завідувачка кафедри організації соціально-психологічної допомоги населенню Чернігівського національного технологічного університету Катерина Кальницька виступила з доповіддю про особливості та технології соціально-психологічної роботи з жінками-жертвами та чоловіками винуватцями сімейного насильства. Директор Чернігівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Людмила Мазур розповіла про діяльність міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо профілактики насильства в сім’ї та про роботу з сім’ями які опинилися в складних життєвих обставинах.

У рамках круглого столу були обговорені питання:

  • Право на захист від насильства в сім’ї як одне з основоположних особистих прав дитини;
  • Профілактика насильства в сім’ї: соціальні аспекти вирішення проблеми;
  • Діяльність жіночих громадських організацій щодо подолання насильства в сім’ї  як рушійна сила у розв’язанні конфлікту.

На завершення заходу Натальї Волинець, практикуючий психолог, провела майстер клас «Сім’я – простір без насильства».

Назад