Анонси
 
 
 

 

Назад

Розпчав роботу семінар «Інтеграція гендерного підходу в роботу консультативно-дорадчих органів з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми»

Сьогодні у Чернігові розпочався дводенний семінар «Інтеграція гендерного підходу в роботу консультативно-дорадчих органів з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми», організований секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради з прав людини та представництвом Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні.

Участь усемінарі взяли Мирослава Дігтяр, завідувач сектору з питань гендерної рівності секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Тетяні Іваніна, голова Бюро гендерних стратегій і бюджетування. 

Ідея заходу - розширити знання представників органів влади та громадських активістів про інструменти дієвої реалізації гендерної політики. Обговорюватимуться ключові аспекти законодавства щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, інструменти та практики просування гендерної рівності, переваги гендерного підходу, активно практикувалися в групах.

На практиці, зокрема, — як зазначають профільні експерти, дискримінація за ознакою статі, є передумовою виникнення насильства.


Назад