Анонси
 
 
 

 

Назад

Відкрито фотовиставку Вікторії Ясинської «Портрет солдата»

В Обласному молодіжному центрі, 13 листопада, відкрилася фотовиставка «Портрет солдата» Вікторії Ясинської - фотографа та журналіста столичного Інтернет-видання «Цензор.нет».

Експонати виставки - це 40 портретів бійців з різних міст України, які ціною власного життя захищають цілісність держави на Сході України. Роботи доповнюють висловлювання бійців про наш час,  війну, їхні переживання та нелегкий військовий досвід.

Авторка робіт розповідає: «Почалося все у 2015 році, коли волонтери, які займаються соціально-психологічною реабілітацією учасників АТО, запропонували створити виставку фоторобіт. Спочатку її презентували у Києві, а потім перемістили до США. Виставка мала успіх, проте я хотіла, щоб із нею ознайомилися і в Україні. Адже для нас її тематика близька і актуальна. Мета — не просто фізіологічні портрети, а й психологічні замальовки».

Більше року виставка їздить Україною. Перша експозиція нараховувала 21 роботу, зараз їх більше 40. Хоча світлин значно більше. Додавати експонати Віка Ясинська не збирається. Авторка планує передати виставку на постійне зберігання до одного з архівів України. Наразі ж вона їздить по великих містах країни, та зазначає, що не проти поїхати і до маленьких містечок, якщо запросять.

Ніна Лемеш, директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, зауважила: «Ця виставка — чудова демонстрація патріотизму та самовідданості справжніх героїв. Такі заходи мають бути у розкладі кожного свідомого українця».

Голова громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський: «Впевнений, що ця виставка доповнить знання і розуміння справжньої ситуації на сході України, допоможе виховати почуття справжнього патріотизму та гордості за наших героїв, які, не задумуючись, захищають Україну та її майбутнє».

Назад