Анонси
 
 
 

 

Назад

Всеукраїнський 9-й потяг Єднання України «Труханівська Січ» знову на Чернігівщині

19 жовтня, в Чернігові, близько 50 активістів, волонтерів, школярів із різних областей України радо зустрічали учнівська молодь та громадськість разом з заступником голови — керівником апарату облдержадміністрації Наталією Романова, директором Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Ніною Лемеш, директором Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Олександром Левочко.

— Проведення таких заходів — це частина боротьби з ворогом, якому протистоять справжні патріоти на сході України. Приємно бачити молодь, якій небайдужа доля рідної землі. Маємо пам’ятати, що наша сила в єдності, — звернулася до присутніх Наталія Романова.

Зустріли гостей патріотичним флешмобом «Нам потрібне мирне небо». Це вже третій потяг єднання на Чернігівщині. 

Протягом двох днів учасники потягу ознайомляться з роботою Чернігівської обласної організації «Товариство сприяння оборони України»; відвідають виставку «Блокпост пам’яті» та мистецьку виставку «Військово-польовий АРТ», переглянуть патріотичні фільми в Обласному молодіжному центрі.

Перед візитом до Чернігова, 17 жовтня, на станції Крути в селі Пам’ятному, в рамках підготовки до 100-річчя Бою під Крутами, учасники Потягу організували триденну толоку на території Меморіалу «Пам’яті Героїв Крут», для прибирання та впорядковування території, провели репетицію відзначення цієї дати та проводили Теренову гру "Труханівська Січ".

Довідково.  Всеукраїнська акція "Потяг єднання України "Труханівська січ" ініційована волонтерами та громадськими діячами в рамках реалізації програми Президента України з підтримки Національної Єдності. Завдяки спільній роботі волонтерів та представників влади, за період з 19 квітня 2016 року було реалізовано вже 8 Потягів, в концепції яких на першому місці були питання підтримки і популяризації національно-патріотичного виховання молоді, знайомство з історією своєї держави.

Мета акції — сприяти консолідації суспільства та взаєморозумінню мешканців різних куточків України, піднесенню патріотичного духу українців, а також популяризації національної культури. Ініціатива спрямована на розвиток волонтерського руху, активізацію міжрегіонального співробітництва, посилення діалогу та зміцнення взаєморозуміння жителів різних регіонів держави у справі розбудови України.

9-й потяг курсує з 9 по 22 жовтня 2017 року, за маршрутом: Київ — Миколаїв — Херсон, Скадовськ — Запоріжжя — Харків — Конотоп — Глухів (або Суми) — Крути — Чернігів — Київ — Вінниця — Київ.

Назад