Анонси
 
 
 

 

Назад

Відбулися урочисті проводи призовників на Ічнянщині

06 жовтня 2017 року в селищному Будинку культури Парафіївської ОТГ відбулися урочисті проводи призовників осіннього призову 2017 року на строкову військову службу до лав Збройних Сил України. Дана подія  - завжди хвилююча і водночас урочиста мить: для призовників – знаменна початком служби у Збройних Силах України, а у батьків -  викликає почуття гордості і радості за своїх синів, за те, що виростили їх, і сьогодні Батьківщина довіряє їм найдорожче – берегти мир і спокій рідної землі.

Зі словами вітання і найкращими побажаннями новобранцям виступив селищний голова - Карпенко Валентина Федорівна, бажаючи юнакам міцного здоров’я, з честю виконати почесний обов’язок громадянина України, змужнілими і здоровими повернутися додому, де на них чекатимуть їхні батьки та рідні, щоб у щоденному армійському житті їх оберігала материнська молитва та зігрівали спогади про батьківську домівку. У ході церемонії новобранцям селищний голова вручила подарунки.

          Із напутніми словами звернувся до призовників комісар Ічнянського районного військового комісаріату – Кацалап Василь Іванович зазначивши, що військова служба є почесним обов’язком кожного громадянина і висловив свої переконання, що перебування в армії надасть їм впевненості, мужності та підвищення фізичного стану. А ще побажав, щоб той час, який хлопці там проведуть, не пройшов для них марно, щоб вони збагатились новими знаннями і обов’язково новими друзями.

         До молодого поповнення українського війська з побажаннями дружби і легкої служби звернулася людина, яка не на словах знає, що таке виконувати свій військовий обов’язок. Мобілізований  військовослужбовець, який нещодавно повернувся із зони дій в АТО, Тарас Шевченко,  у своєму виступі наказав хлопцям  гідно захищати нашу землю і повернутися до своїх рідних.  Адже армія - це перше найважче випробування в житті, випробування на зрілість, мужність, твердість характеру, це школа справжньої чоловічої дружби та взаємоповаги.

Благословив завтрашніх солдатів на новий, відповідальний і дуже непростий етап їхнього життя Настоятель Свято-георгіївської і Свято-миколаївської української православної церкви Київського патріархату Отець Михаїл та кожному подарував натільний хрестик та ікону, як символ оберегу.

До всіх побажань та привітальних слів, приєдналися учні Парафіївської школи, вихованці дитячої музичної школи, учасник художньої самодіяльності і порадували присутніх своїми яскравими виступами.

Сьогоднішні призовники були головними героями свята, а завтра всі, як один, одягнуть військову форму і стануть справжніми  солдатами.

 За повідомленням Парафіївської селищної ради

Назад