Анонси
 
 
 

 

Назад

Про підсумки оздоровчої капанії 2017 року говорили на Колегії облдержадміністрації

За підсумками оздоровчої капанії 2017 року, охоплено оздоровленням 20336 дітей, відпочинком — 35038. Про це повідомила директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш, на розширеному засіданні Колегії облдержадміністрації, яку 5 жовтня провів голова ОДА Валерій Куліч.

Відповідні послуги отримали 1325 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 41 дитина з Сєвєродонецька Луганської області.

Оздоровча кампанія обійшлася у майже 53 мільйони гривень, що на 4,1 мільйона більше, ніж у 2016 році. Джерела — обласний та місцевий бюджети, залучені кошти.

Для дітей пільгової категорії закупили 599 путівок (майже на три мільйони гривень) до закладів Одеської області.

Облдержадміністрація тісно співпрацює з громадськими організаціями, фондами, які займаються виїздом дітей за кордон. В інших країнах цьогоріч оздоровилися майже 400 дітей з Чернігівщини. Також планують продовжити практику організації відпочинку за кордоном для дітей учасників АТО.

Цьогоріч працювали 487 профільних закладів (21 заклад оздоровлення, 463 табори з денним перебуванням, 3 наметових містечка). Проте, можливості місцевих оздоровчих закладів наразі використовуються недостатньо: їх завантаженість цьогоріч склала лише 54%. Основні причини — проблеми із фінансуванням, застаріла матеріально-технічна база, зростання вартості путівок тощо. Тому деякі позаміські дитячі заклади працювали в одну зміну.

У 2017 році атестовано два позаміських заклади оздоровлення: «Веселка» Удайцівської спеціальної ЗОШ-інтернату Прилуцького району та «Зміна» Чернігівського району.

Посилена увага приділялася дотриманню санітарно-гігієнічних норм, протипожежної безпеки, безпеки на водних об’єктах, впровадженню програм національно-патріотичного виховання.

Особливої уваги потребує кадрове забезпечення. Адже, як наголосив Валерій Куліч, від професіоналізму персоналу залежить, у першу чергу, безпека дітей, їх повноцінне та ефективне оздоровлення. Тому головам райдержадміністрацій, районних та міських рад необхідно скоординувати роботу на місцях так, щоб наступний рік був якіснішим в плані оздоровлення та відпочинку.

До слова, на Чернігівщині щорічно проводиться огляд-конкурс на кращий дитячий заклад оздоровлення та відпочинку області. Цьогоріч подано 10 заявок. Результатів змагання ще не оголошено.

За інформацією Департаменту інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Назад