Анонси
 
 
 

 

Назад

Реалізація в області Національного плану дій резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека»

Як впроваджується в області Національний план дій резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека», говорили 20 вересня, спілкуючись зі ЗМІ, представники влади та громадськості.

— Тема брифінгу є надзвичайно актуальною, адже мова йде про участь жінок у вирішенні таких проблем як безпека і мир, — зауважила заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова і додала, що Чернігівська область активно долучається до реалізації Національного плану дій. Напрацьована низка обласних заходів, які проводяться органами влади спільно з громадським сектором та освітянами.

Голова Національної Ради жінок України Людмила Порохняк-Гановська зазначила, що досвід Чернігівщини вже достатньо вагомий, аби ділитися ним з іншими регіонами країни. Вона окреслила проблеми, для вирішення яких необхідно спрямовувати спільні дії. Це протидія ґендерно зумовленому насильству, реабілітація постраждалих від конфлікту, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, розв’язання конфліктних ситуацій з урахуванням гендерного аспекту.

— Чим більше жінок буде приймати рішення, тим менше жінок буде страждати від насильства, внаслідок військових конфліктів, — переконана Людмила Порохняк-Гановська.

Голова правління громадської організації «Центр, розвиток, демократія» Елла Ламах зауважила, що теми суто жіночих проблем не існує. Є загальнолюдські проблеми, котрі в партнерстві мають вирішувати жінки і чоловіки.

До речі, одним із спікерів сьогоднішнього брифінгу був експерт з виживання Борис Шаповалов, який також є членом Національної Ради жінок України. Його тренінги спрямовані на отримання знань різними категоріями громадян, у тому числі підлітками та молоддю, як долати стресові ситуації, що можуть виникати під час техногенних катастроф чи насильницьких дій.

Говорили на брифінгу і про важливість патріотичного виховання молоді, підготовки їх до дорослого життя. На це також спрямовано ряд заходів у рамках реалізації Національного плану дій.

За повідомленням Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації


 

Назад