Анонси
 
 
 

 

Назад

Національно-патріотичне виховання молоді: напрацювання та плани

Як здійснюється національно-патріотичне виховання в області, говорили сьогодні, 12 вересня, учасники засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при облдержадміністрації.

Зокрема, Директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш поінформувала про ключові тематичні заходи, які проводилися на Чернігівщині протягом серпня. Це і Всеукраїнський табір «Яструб–2017», і спортивно-туристичний похід для дітей з активною громадською позицією та дітей учасників АТО «Стежками нашого краю», і щорічний спортивно-патріотичний захід «Extreme weekend» та інші.

На вересень також заплановано проведення низки заходів: «Я — патріот» на базі військової частини в селищі Гончарівському Чернігівського району; засідання Міжвідомчої комісії з питань національно-патріотичного виховання у Батурині Бахмацького району тощо.

Про тематичні зміни національно-патріотичного спрямування в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, а також про закон, що «відкриває шлях до компетентностей дитини», розповів начальник Управління освіти і науки ОДА Микола Конопацький. Він зазначив, що система освіти наразі кардинально змінюється. Якісними ж ці зміни будуть тоді, коли співпрацюватимуть і педагоги, і батьки, й учні.

Як повідомив Микола Конопацький, продемонстрували знання з українського державотворення, навички подолання природних перешкод, вміння надавати першу медичну допомогу учасники Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). На Чернігівщині відбулися районні етапи гри та другий (обласний) у вигляді п’ятиденного таборування. Участь в обласному етапі взяли рої з усіх районів Чернігівщини, міст Чернігова, Ніжина, Прилук та об’єднаних територіальних громад.

Також проведені декілька змін обласної літньої школи у Количівці. Варто зазначити, що діти — учасники літньої школи — організували у своїх навчальних закладах так звані національні ради, аби поділитися здобутими знаннями по національно-патріотичному вихованню з ровесниками.

Голова ГО «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський поділився досвідом проведення обласного заходу «Єдина родина Чернігівщини» у Мені, а також враженнями від участі у Всеукраїнському заході «Єдина родина України» у Тернополі.

Серед розглянутих питань — рішення ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» про ліквідацію філії «Новгород-Сіверська регіональна дирекція “Сіверська”». Про обговорення та прийняті з цього приводу рішення читайте найближчим часом.

За інформацією обласної державної адміністрації.

Назад