Анонси
 
 
 

 

Назад

«Подорожуй безпечно!». Акція триває.

В рамках акції «Подорожуй безпечно» до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, 2 серпня 2017 року в Чернігівському районному центрі зайнятості відбувся семінар-тренінг «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми та експлуатації дитячої праці», в якому взяли участь 14 безробітних осіб.

Під час тренінгу учасники отримали інформацію щодо детального опису поняття торгівлі людьми, ризиків потрапляння «до рук» вербувальників, психічного, соціального та економічного впливу на потерпілих від торгівлі, а також щодо організацій, які протидіють торгівлі людьми, можливостей попередження цього явища.

Також, учасники зустрічі отримали інформаційну продукцію щодо легального працевлаштування, умов виїзду за кордон (при бажанні працювати за межами України), а також контактні дані суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Чернігівській області, до яких можна звернутися з консультацією та допомогою.

Важливо те, що поширення інформації серед населення сприятиме виявленню осіб, які вважають себе постраждалими від торгівлі людьми. Також, слід наголосити на тому, що вся особиста інформація, необхідна для встановлення статусу постраждалих від торгівлі людьми, є повністю конфіденційно та захищена від третіх осіб.

Довідково. Проблема торгівлі людьми залишається актуальною для Чернігівської області, оскільки вона є прикордонною. Так, станом на сьогодні, вже 29 осіб отримали статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, з них за 2017 рік – 8 осіб.

Назад