Анонси
 
 
 

 

Назад

Крим – це Україна. Памятаймо втрачені сторінки історії України!

Сьогодні, 18 травня, у Чернігові відбувся відкритий обласний захід «Нескорений Крим» до дня вшанування пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу та осіб інших народів Криму.

Згадати про головну хвилю депортації кримських татар 18-20 травня 1944 року та вшанувати пам'ять загиблих від тих подій, зібралися переселенці з Криму, представники громадських організацій, представники органів влади біля Кафедрального собору святої великомучениці Катерини.

Звертаючись до учасників мітингу, зокрема, до переселенців з Криму, директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Ніна Лемеш подякувала за самосвідомість у вшануванні пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

На честь пам'яті та поваги до захисників нашої держави учасники заходу після молебені за Україну поклали квіти до меморіального знаку «Борцям за волю та незалежність України».

В знак неподільності, молодь міста на схилі біля Кафедрального собору святої великомучениці Катерини відтворили кордони Кримського півострова та розгорнули Державний Прапор України.

На завершення, учаснику заходу, зібравшись за «круглим столом» в облдержадміністрації, обговорили актуальні проблеми та перспективи внутрішньо переміщених осіб з Криму, а також, згадали історичне минуле та сьогодення кримськотатарського народу.

Сьогодні,  «Нескорений Крим» - це Всеукраїнська акція, яка нагадує нам про  історичну правду, мужність, трагедію кримськотатарського народу, який відстоює своє природнє право жити на Кримському півострові, - підкреслила  заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова.

Історична довідка за посиланням Історична довідка

Назад