Анонси
 
 
 

 
2018 рік

Назад

13.12.2018

Оголошення про проведення Всеукраїнської премії «Диво-Дитина»

У травні 2019 року Всеукраїнська премія «Диво-Дитина» вже 11й рік поспіль визначатиме найталановитіших дітей нашої країни. До участі запрошуються найталановитіші та найобдарованіші діти з усієї України, віком від 4 до 13 років.

Номінації Премії: 
- Найрозумніша дитина 
- Найспортивніша дитина 
- Найтворча дитина 
- Найдивовижніша дитина 
- Найгероїчніша дитина

Премія «Диво-Дитина» проходить за підтримки Кабінету Міністрів України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту України, Київської міської державної адміністрації, Міністерства соціальної політики України та Державного комітету телебачення і радіомовлення.

До складу журі входять відомі діячі української культури, спорту, політики, а також представники державних міністерств і відомств. Участь для дітей – безкоштовна, переможці нагороджуються грошовими преміями та призами.

Детальна інформація про премію за тел.: (044) 490-92-63, (044) 490-92-68.

Прийом анкет проводиться до 15 березня 2019 року.

Більше інформації за посиланням http://divo-dutuna.com/pro-premiiu

Церемонію нагородження планується провести у квітні 2019 року.

07.12.2018

 Всеукраїнська благодійна організацієя «Асоціація благодійників України» оголосила старт нового етапу Національного конкурсу «Благодійна України – 2018»

Конкурс проводиться з метою розвитку ефективного соціально-орієнтованого благодійництва, меценатства та волонтерства в Україні шляхом публічного стимулювання кращих благодійників, меценатів та волонтерів, їхніх організацій та практик.

Завдання Конкурсу:

  •  популяризація благодійництва, меценатства та волонтерства, їхніх організацій та ефективних практик;
  • популяризація та заохочення широкого кола громадян до благодійності. Переможців на загальнодержавному рівні визначатимуть в 16-тьох основних, 3-ох індивідуальних та 4-ох спеціальних номінаціях;
  • відзначення кращих благодійників, меценатів та волонтерів, їхніх організацій та ефективних практик, інших колективів та організацій, які реалізували значні благодійні проекти та акції в Україні протягом звітного року;
  • інформування суспільства про кращі практики благодійної діяльності.

Кінцевий термін подачі заявок для участі у Національному конкурсі «Благодійна Україна – 2018» 15 березня 2019 року. Церемонія нагородження традиційно відбудеться навесні 2019 року.

Документи для участі в конкурсі:

  1. Форма конкурсної заявки
  2. Витяг з Положення про конкурс: конкурсні номінації
  3. Положення про Національний конкурс «Благодійна Україна»

Додаткову інформацію про Конкурс (умови, критерії, порядок оцінювання) можна отримати на офіційному веб-сайті Національного конкурсу «Благодійна Україна» (http://blagoukraine.org/ukr/about.html).

22.11.2018

Благодійний фонд «Відповідальні Земляни» запрошує дітей взяти участь у міжнародному освітньому проекті  «12 тижнів відповідальності»

Програма проекту «12 тижнів відповідальності» згуртовує підлітків з різних країн  з метою виховати нове покоління свідомих Землян, навчити підлітків бути відповідальними у кожній сфері свого життя, здійснити обмін досвідом серед них в різних країнах світу, поширити глобальні цілі сталого розвитку та об’єднати дітей у всьому світі для збереження Планети.

Учасниками можуть стати діти 5-17 років. Прийом заявок: до 15 грудня.

Для цього необхідно заповнити анкету, надіслати відео заявку та бути готовим діяти. 
Анкета учасника: https://goo.gl/zDoR6h 
Детальніше про проект: https://goo.gl/GqTW1a

13.11.2018

Розпочався прийом заявок на участь в обласному конкурсі «Благодійник року» імені меценатів Тарновських. Це конкурс для фізичних та юридичних осіб, які надали одно- чи багаторазову благодійну допомогу для розв’язання суспільних проблем Чернігівщини.

Конкурс проводиться вже десятий рік поспіль у семи номінаціях: 

  • «Благодійник року — всеукраїнська бізнес-структура»;
  • «Благодійник року — регіональна бізнес-структура»;
  • «Благодійник року — неприбуткова організація»;
  • «Благодійник року — приватна особа» (передбачає визначення трьох переможців);
  • «Благодійник року — благодійник-початківець»;
  • «Благодійник року — представник малого бізнесу»;
  • «Благодійник року — кращий волонтер». 

Претендентів на участь у конкурсі, за їхньою згодою, можуть висувати органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадські організації, благодійні фонди, заклади освіти, науки, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, будь-які особи, які отримали благодійну допомогу, а також самі благодійники.

Заявки на участь та інші матеріали, які розкривають зміст благодійної діяльності претендентів (фотографії, відеозаписи, копії публікацій у ЗМІ, мультимедійні презентації тощо), приймаються до 20 листопада цього року. Надсилати їх необхідно на адресу Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА (14000, місто Чернігів, вулиця Шевченка, 7) або на адресу електронної пошти: [email protected].

Традиційно переможці конкурсу будуть оголошені в День благодійництва, який відзначається щорічно у другу неділю грудня відповідно до Указу Президента України від 13.12.2007 № 1220 «Про День благодійництва».

Організатор конкурсу: Чернігівська обласна державна адміністрація за сприяння Чернігівської обласної ради та за підтримки громадськості.

13.11.2018

Міністерство молоді та спорту України запрошує молодь та студентів вишів долучитися до Всеукраїнського молодіжного форуму «Студентська веселка».

З метою адаптації та об’єднання студентської молоді, що проживає на тимчасово окупованій території України та внутрішньо переміщених осіб до університетського середовища з 18 по 20 листопада 2018 року відбудеться Всеукраїнський молодіжний форум «Студентська веселка».

До участі у заході запрошуються молодь та студенти вищих навчальних закладів Чернігівської області.

Місце проведення Форуму: Донецька область, місто Святогірськ, вул. Курортна, 13, база відпочинку «Зелений гай».

Основні завдання Форуму - підтримка патріотичної громадянської позиції студентів-переселенців, удосконалення функціонування системи студентського самоврядування вищого навчального закладу, як засобу адаптації внутрішньо переміщених осіб, сприяння розвитку студентського самоврядування.

Реєстрація для участі у заході за посиланням:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe6StY3Yz0zOoNaC2umkaB5yWclaoG3zQ0WwAxYfy3wvSctTw/viewform

Контактні особи: Карина Шевченко - 095 062 06 88, Олексій Назаров - 098 893 95 29.

Організатори заходу відшкодовують учасникам витрати на проїзд (квитки на автобус, потяг плацкарт,купе, інтерсіті 2 клас), проживання та харчування під час проведення заходу.

18.10.2018

Оголошення  

20 листопада, у вівторок, відбудеться засідання робочої групи з питань формування бюджетних запитів Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації 

Початок заходу: 10:00 год.

Місце проведення:  вул. Шевченко, 7, зал №5 Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

 Контактний телефон: (0462) 676-556

02.10.2018

«Бізнес-Молодь: ефект WOW від співпраці» запрошуємо на форум у Чернігові

 Якщо Тобі від 18 до 25, ти із Чернігова або Чернігівської області, ти мрієш змінити себе і світ, тоді реєструйся на Форум «БІЗНЕС-МОЛОДЬ: ЕФЕКТ WOW ВІД СПІВПРАЦІ» за посиланням: https://bit.ly/2RbVsq6

Форум відбудеться 25 жовтня 2018 року в м. Чернігів (місце уточнюється)  в рамках ініціативи "УКРАЇНСЬКИЙ ПАКТ ЗАРАДИ МОЛОДІ-2020"*. Організатори: Центр «Розвиток КСВ» і Міністерство молоді та спорту України у партнерстві з Фондом ООН у галузі народонаселення.

Інформаційні партнери: Чернігівська обласна державна адміністрація та Чернігівський обласний центр зайнятості.

Форум об’єднає молодь Чернігівщини та представників провідних компаній України. Мета заходу – посилити діалог між молоддю та роботодавцями заради кращого працевлаштування молоді та розвитку країни.

В рамках Форуму ти

  • дізнаєшся про актуальні кар’єрні можливості для молоді;
  • отримаєш практичні рекомендації від компаній з побудови кар’єри;
  • вдосконалиш свої навички та нетворкінг;
  • розробиш WOW-ідеї для кар’єрного розвитку молоді у своєму регіоні;
  • внесеш свої рекомендації до Національного плану дій щодо зайнятості молоді;
  • поспілкуєшся з HR-менеджерами місцевих та національних компаній.

Зареєструватися потрібно до 22 жовтня 2018 року включно за посиланням  https://bit.ly/2RbVsq6.

На основі заповненої реєстраційної форми до участі у форумі буде відібрано найбільш активних та вмотивованих представників молоді Чернігівщини. Обраним учасникам буде повідомлено про рішення та деталі щодо проведення Форуму до 23 жовтня 2018 року. Участь у Форумі безкоштовна. Для учасників з інших населених пунктів Чернігівської області Організатори відшкодовують витрати на проїзд до Чернігова.

Чекаємо на тебе! Не пропусти свій унікальний шанс змінити світ на краще!

З будь-яких питань щодо Форуму, а також для реєстрації від імені компанії звертайтеся до Анна Аранжій, Центр "Розвиток КСВ", [email protected], (044) 292 02 48

Для Підписання Пакту звертайтеся до координатора: Тарас Деркач, Центр "Розвиток КСВ", [email protected], (044) 292 02 48

01.10.2018

Всеукраїнський семінар "Сільський туризм: нові можливості молодіжного підприємництва на селі"

Ви маєте бажання дізнатись про актуальні можливості для молодих підприємців на селі, подивитись на цікавий досвід підприємництва та реалізувати себе в Україні?

Тоді реєструйтесь на Всеукраїнський семінар “Сільський туризм: нові можливості молодіжного підприємництва на селі”.

Захід відбудеться 16-17 жовтня 2018 року в Житомирській області.

Мета заходу: сприяння розвитку молодіжного підприємництва, самозайнятості та ефективного просування молодих людей у підприємницькому середовищі.

Організатори: Міністерство молоді та спорту України спільно з Управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації.

Для участі у семінарі необхідно до 28 вересня 2018 року зареєструватись, заповнивши реєстраційну форму. Основні критерії відбору учасиків: мотивація та інтерес до співпраці.

Організатори відшкодовують витрати на проїзд, проживання та харчування.

17.09.2018

ОГОЛОШЕНО Конкурс з визначення проектів національно-патріотичного виховання, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка у 2019 році

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2011 р. № 1049 "Про затвердження Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка" (зі змінами) з метою комплексного розвитку національно-патріотичного виховання та надання підтримки громадським об'єднанням у 2019 році на виконання заходів щодо національно-патріотичного виховання Міністерство молоді та спорту України оголошує конкурс з визначення проектів національно-патріотичного виховання, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка у 2019 році.

Детальна інформація на сайті Міністерства молоді та спорту України за посиланням http://www.sport.gov.ua/index/ua/material/39726

Конкурсні пропозиції приймаються з дня опублікування оголошення до 1 жовтня 2018 р. щоденно, крім суботи, неділі та святкових днів, з 10:00 до 17:00 (у п’ятницю – до 15:00) за адресою: м. Київ, вул. Еспланадна, 42, к. 712. Контактні телефони: (044) 289-08-30). Електронна адреса: [email protected].

10.09.2018

Всеукраїнський патріотичний фестиваль, спрямований на вшанування героїв боротьби Українського народу за незалежність і територіальну цілісність України, "Олевська республіка" запрошує молодь.

Сценарний план проведення заходу за посиланням https://www.facebook.com/events/925442904298035/

Місце та час проведення: м. Олевськ, Майдан Соборний, Урочище "Хутір Радоробель", с. Хмелівка, Олевський р-н, Житомирська обл., 14-16 вересня. 
 

03.09.2018

Європейська Комісія оголосила конкурс відбору проектів, які відкривають можливості для молоді займатись волонтерством, стажуватись, знаходити робочі місця, а також реалізовувати свої власні проекти направлені на сприяння солідарності в європейському суспільстві

Європейський союз солідарності - це нова ініціатива Європейського союзу, яка створює можливості для молоді, щоб вони добровільно працювали або в своїй країні, або за кордоном в проектах, які приносять користь громадам і людям в європейському суспільстві.

10 серпня 2018 року Європейська Комісія оголосила конкурс відбору проектів в рамках ініціативи ЄС «Європейський корпус солідарності», яка відкриває можливості для молодих людей проводити волонтерську діяльність, стажуватись, знаходити робочі місця, а також реалізовувати свої власні проекти направлені на сприяння солідарності в європейському суспільстві.

Зазначена ініціатива ЄС розрахована на 2018-2020 роки з бюджетом  375,6 млн. євро. Учасники можуть брати участь в широкому спектрі проектів, допомагаючи вирішувати складні ситуації в Європі, зокрема, надавати допомогу у запобіганні стихійних лих або відновлювальних роботах, сприяти роботі центрів шукачів притулку, допомагати у вирішенні соціальних проблем в громадах тощо.

Участь у проектах в рамках Європейського корпусу солідарності можуть брати молоді люди у віці  18-30 років які проживають в державах-членах ЄС та країнах-партнерах.

Тривалість проектів, які як правило, реалізуються в державах-членах ЄС, – від двох до дванадцяти місяців. Також у конкурсі можуть взяти участь представники України.

Водночас, участь фізичних осіб від країн-партнерів, у тому числі від України, обмежена лише проектами у сфері волонтерської діяльності. Юридичні особи можуть брати участь у таких проектах у якості партнерів.

Потенційним учасникам необхідно зареєструватися та подати заявку через Європейський молодіжний портал https://europa.eu/youth/solidarity_en.

Реєстрація для учасників від країн-партнерів буде відкрита з вересня 2018 року. Більш детальну інформацію щодо умов участі в ініціативі, цілей та пріоритетів, доступного фінансування, вимог та критеріїв, що висуваються до учасників, можна отримати за посиланням https://ec.europa.eu/youth/solidarity-corps

02.07.2018

Запрошуємо на міжнародний міжвідомчий семінар «Сучасні стратегії у профілактиці дитячого і сімейного неблагополуччя»

Від імені громадської організації «Відкритий світ молоді» інформуємо про те, що з 12 по 17 жовтня 2018 року в м. Хевіз (Угорщина) за підтримки Посольства Угорщини в Україні заплановано міжнародний міжвідомчий семінар «Сучасні стратегії у профілактиці дитячого і сімейного неблагополуччя» (Орієнтовна програма додається).

  Метою семінару є розгляд сучасного стану проблеми профілактики дитячого і сімейного неблагополуччя; ознайомлення з ефективними міжнародними практиками профілактики соціально-психологічного неблагополуччя сім’ї; створення умов для обміну досвідом між спеціалістами соціально-медико-педагогічної сфери.

  Витрати на проживання та харчування передбачаються за рахунок учасників семінару.

За більш детальною інформацією та з метою реєстрації звертатися до організаторів заходу за телефонами:

 067-449-13-41, 097-718-17-67, 050-334-40-92, 050-311-32-80, 093-273-11-26.

02.07.2018

Про організацію Всеукраїнського конкурсу відеоробіт

«Вітання Національного авіаційного університету з 85-річчям»

З метою популяризації професій авіаційної галузі, діяльності Національного авіаційного університету, у червні-вересні 2018 року відбудеться Всеукраїнський конкурс відеоробіт «Вітання Національного авіаційного університету з 85-річчям» (далі – Конкурс).

Основними завданнями Конкурсу є: ознайомлення з діяльністю Національного авіаційного університету; сприяння у формуванні громадського світогляду та позиції української молоді на професії авіаційної галузі; привернення уваги молоді на отримання інженерної освіти в авіаційній галузі України і залучення талановитої молоді до роботи в авіабудівному комплексі України; розвиток соціального партнерства, культурної співпраці тощо.

Організатором Конкурсу є Національний авіаційний університет спільно з Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Серце до серця».

Учасниками конкурсу є учні 9-11 класів загальноосвітніх, позашкільних, студенти 1-5 курсів професійно-технічних, вищих навчальних закладів.

Роботи учасників приймаються до 24 вересня 2018 року. Підбиття підсумків конкурсу у жовтні 2018 року.

За додатковою інформацією прохання звертатися: 044-501-01-15, e-mail: [email protected], http://sds.in.ua, http://nau.edu.ua.

Умови конкурсу

20.06.2018

Оголошення

Практичний інтенсив «Нові ІТ - рішення для працевлаштування молоді» у Вінниці

ВМГО “Молодіжний центр працевлаштування” спільно із Міністерством молоді та спорту України 30 червня-01 липня у місті Вінниця проводить хакатон: “Нові ІТ-рішення для працевлаштування молоді”. 15 червня 2018 року в межах даної тематики будуть анонсовані задачі, які команди мають вирішувати протягом 2-х тижнів дистанційно. Команди мають складатись з 3-4 чол. Якщо команда має свою ідею для реалізації, вона може узгодити її з організатором та працювати над нею. Розроблені варіанти рішень мають бути вдосконалені та представлені журі 30.06-01.07.2018 року у місті Вінниця.

Згідно з визначенням Оксфордського тлумачного словника, «хакатон» (англ. hackathon) – захід, де велика кількість людей збирається для спільного одночасного програмування (Oxford Dictionaries).

 На хакатон збираються програмісти з усього міста, країни, континенту чи навіть всього світу.

Тут є безліч можливостей: покодити, познайомитись з учасниками команд та бізнесменами-спонсорами, послухати корисні актуальні виступи або навіть знайти роботу. Іншими словами, це змагання для айтішників, де ніхто не залишається в програші.

Протягом хакатону учасники працюватимуть у супроводі менторів, щоб показати найкращий прототип і перемогти.  Основне завдання Хакатону — у інтенсивному форматі, використовуючи командне програмування, створити нові креативні ідеї щодо працевлаштування молоді та розробити їх прототипи. Втілення даних ідей має сприяти працевлаштуванню, створенню нових робочих місць та самозайнятості молоді.

Хакатон “Нові ІТ-рішення для працевлаштування молоді” — це можливість як для новачків, так і для айтішників з досвідом, проявити себе, отримати поради від експертів, попрацювати на реальному проекті та додати в резюме ще одне досягнення.

Для кого цей хакатон?

  • для новачків у програмуванні, для яких перемога та участь в хакатоні стане квитком на роботу в айті компанію
  • для студентів, які ще не мають практичного досвіду та хочуть спробувати свої сили 
  • для практикуючих програмістів, які хочуть спробувати себе в застосуванні нових технологій або стати журі
  • для представників компаній, які бажають підтримати новий проект та знайти талановитих працівників для своїх проектів

Переможці хакатону отримають призи, а також, як і всі інші учасники, — нові корисні знайомства та неоціненний досвід.

Дізнатись більше можна за посиланням: https://profitday.info/upcomingevents?id=180 Реєстрація команд учасників на сайті: yeps.intita.com Контактні телефони: 067-431-74-24, 067-431-19-21
 

13.06.2018

Оголошується обласний конкурс
журналістських робіт із тематики реформування місцевого самоврядування та
територіальної організації влади

З 1 червня стартував обласний конкурс журналістських робіт із тематики реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

До участі в Конкурсі запрошуються творчі працівники медійної сфери Чернігівщини, у тому числі штатні і позаштатні працівники засобів масової інформації, а також особи, які займаються незалежною творчою діяльністю, працівники інформаційних підрозділів та прес-служб органів місцевого самоврядування та виконавчої влади області.

Переможці отримають Премію, положення про яку затверджено рішенням обласної ради.

Конкурс проводиться із урахуванням концептуальних засад та методології Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Збір конкурсних робіт триває до 30 вересня.

Медійники області змагатимуться в чотирьох жанрових номінаціях:

- онлайн-публікація;

- публікація в друкованих ЗМІ;

- радіоматеріал;

- відеоматеріал, телепрограма, відеосюжет.

Отримати детальнішу інформацію та ознайомитися з умовами Конкурсу можна за посиланням: http://cg.gov.ua/index.php?id=24454&tp=1.

01.06.2018

Стартує національний проект "Хелпер". Хто такі ці Хелпери та який їх вплив на українське суспільство!


Всеукраїнський благодійний фонд "Україна-ЮНЕСКО" спільно з Благодійним фондом "Клуб Дивосвіт", ВГО "Всеукраїнська Рада реанімації та екстренної медичної допомоги" розпочинає впровадження національного проекту "Хелпер". Проект націлений на формування національної культури надання першої домедичної допомоги, зниження рівня смертності та подовження тривалості життя громадян України, який на першому етапі передбачає розвиток шкільної програми та обізнаності молоді щодо надання домедичної допомоги при побутовому травматизмі, нещасних випадках та інших надзвичайних ситуаціях.
Основне завдання – навчити школярів тому, як правильно надавати невідкладну догоспітальну допомогу постраждалим людям, а також прищепити дітям систему цінностей, де основою є небайдужість до здоров’я і безпеки людини. 
Долучайтесь та не пропустіть найцікавіші деталі від ідеологів, спонсорів та партнерів проекту!

Перший етап проекту передбачає навчання з надання першої допомоги для дітей та молоді.

Контакти та детальна інформація у додатку .

Контактні особи Проекту: Юлія Висоцька  +38067 4417737,  Оксана Тюпа +38067 3286389

24.05.2018

Фонд родини Богдана Гаврилишина за підтримки Міністерства молоді та спорту України у червні цього року розпочинає реалізацію програми "Молодь змінить Україну" для молодих державних службовців, активістів громадського сектору та соціальних підприємців. Тема програми: "Соціальні інновації як інструмент для місцевого розвитку".

Програма передбачає відбір команд, які поїдуть у шість країн Європи вивчати європейський досвід ефективного управління. У межах програми також передбачається надання мікро грантів на реалізацію регіональних проектів учасників, а також модульна система навчання в межах локальних шкіл у шести містах України.

Програма "Молодь змінить Україну" відбуватиметься в три етапи:

1. Регіональні школи, які відбудуться у червні 2018 року у шести містах України: Вінниці, Тернополі, Чернігові, Черкасах, Полтаві та Запоріжжі.

2. Проекти місцевого розвитку. На цьому етапі, який триватиме з липня по серпень, відбудеться захист проектів місцевого розвитку учасниками програми "МЗУ" та перші кроки по їх реалізації.

3. Європейський досвід. Найбільш активні учасники, які відповідатимуть усім вимогам програми, у жовтні 2018 року зможуть відвідати одну з шести країн Європи (Австрія, Німеччина, Норвегія, Швейцарія, Швеція та Польща).

На сьогодні учасниками програми "Молодь змінить Україну" попередніх років створена асоціація, яка складається більш ніж з 500 молодих людей, що працюють у Верховній Раді України, центральних та місцевих органах виконавчої влади, органах місцевого самоврядування, керують масштабними соціальними проектами, чи розвивають власний бізнес.

Потенційними учасниками програми є молоді люди віком від 20 до 35 років, які є активістами громадських організацій, державними службовцями, чинними депутатами міських, районних та обласних рад та представники соціального бізнесу. Це молоді громадяни, які пов’язують своє майбутнє з Україною і прагнуть позитивних змін для країни. Вони мають певні знання про світ та володіють іноземними мовами. Вони є професійні, етичні, активні в громадському чи політичному житті та вміють працювати в команді.

Для участі в програмі необхідно до 25 травня 2018 року заповнити реєстраційну форму за посиланням: https://goo.gl/ZeDbW1.
Детальніше з програмою "Молодь змінить Україну" можна ознайомитися за посиланням: https://bhfamily.org/proekty/molod-zminyt-ukrayinu/#more-219 Контактна особа – Вікторія Климчук, національний координатор програми "Молодь змінить Україну" ([email protected]).

27.04.2018

Фестиваль «Червона рута» на Чернігівщині шукає талановиту "музичну" молодь

У 2018-2019 роках відбудеться ХVІ Всеукраїнський фестиваль «Червона рута», який складається з двох етапів – відбіркового і фінального.

Мета відбіркових конкурсів – залучити українську молодь до формування патріотичної свідомості засобами української масової музики, здійснити цілеспрямований пошук молодих обдарованих виконавців по всій Україні, зокрема в глибинці, відкрити нові імена і вивести їх на велику сцену.

На відміну від інших, «Червона рута» залишається єдиним некомерційним фестивалем, який цілеспрямовано підтримує саме молодих ще невідомих українських виконавців. Участь у конкурсах “Червоної рути” не потребує від учасників жодних вступних внесків. Вхід для глядачів є вільним.

Відбіркові конкурси пройдуть у шести найпопулярніших музичних жанрах: популярної, сучасної танцювальної, рок, акустичної, іншої музики та українського автентичного фольклору де будуть визначені переможці, які представлятимуть Чернігівщину на фінальних змаганнях восени 2019 р в місті Чернівці, де й народився 30 років тому Фестиваль.

Чернігівський обласний відбірковий конкурс фестивалю «Червона рута» відбудеться 19-20 травня 2018 року  в Чернігівському драмтеатрі ім.Т.Шевченка, (пр.Миру, 23).

Учасникам автентичного фольклору та популярної музики:

Реєстрація учасників починається 19 травня о 9:00. Початок відбіркового конкурсу о 9:30

Прослуховування з 9:30 до 13:00

Учасникам танцювальної, акустичної, рок- та іншої музики:

Реєстрація учасників починається 20 травня о 9:00. Початок відбіркового конкурсу о 9:30

Прослуховування з 9:30 до 16:00

Приймаються фонограми та відео-супровід (якщо є власні кліпи) на USB-носіях («флешках»).

20 травня о 19:00 планується проведення Гала-концерту переможців на Красній площі в рамках святкування «Дня Європи в України».

ЗВЕРТАЙТЕСЯ ЗА ДОВІДКАМИ І ПОДАВАЙТЕ ЗАЯВКИ

Обласний центр народної творчості

(Чернігів, вул. Коцюбинського,70)
тел для довідок:  (098)3352816 (Тетяна), електронна пошта для питань:  [email protected]

Завантажити анкету-можна на сайті фестивалю www.rutafest.art
або за посиланням: http://bit.ly/rutafest2019

Відправити заповнену заявку необхідно на адресу: [email protected] (в темі листа вказати «Чернігів»)

20.04.2018

Запрошуємо взяти участь в тереновій грі «Гурби-Антонівці-2018»

«Гурби-Антонівці» — найбільша в Україні теренова гра, спрямована на вшанування героїв боротьби Українського народу за незалежність і територіальну цілісність України та проходитиме у період з 28 квітня по 1 травня на межі Тернопільської та Рівненської областей, в урочищі Гурби.

Вже 16-й рік поспіль понад 400 юнаків та дівчат із всієї України з'їдуться на місце найбільшого в історії бою Української Повстанської Армії, що знаходиться на межі Тернопільської та Рівненської областей, в урочищі Гурби.

«Гурби-Антонівці» - це не змагання заради змагання. Організатори вкладають значно більше сенсу в цей проект:
— Патріотичний. «Теренова гра» означає, що вона проходить на певній території – терені. У нашому випадку – це ліси біля урочища Гурби, що на межі Тернопільщини та Рівненщини. Це легендарне історичне місце найбільшого бою УПА проти військ НКВС. Учасники поринають в атмосферу національно-визвольних змагань, вивчають історію не з книжок, адже саме на місці гри, у квітні 1944 року, відбулася ця битва.
— Виховний. «Гурби-Антонівці» - екстремальний захід, який гартує волю та характер учасників, ставить на шлях самовдосконалення, дає зрозуміти, що кожен здатен на більше. Також це зона здорового способу життя (на шкідливі звички тут просто немає часу).
— Екологічний. Обов’язковою складовою заходу є прибирання лісового масиву на місці гри. Організатори та учасники, користуючись нагодою, після закінчення гри разом очищують територію лісу від сміття.
— Консолідуючий. Це жива школа братерства, боротьби і командної роботи. Гра триває 60 годин безперервно, за цей час учасники стають частиною одного цілого: розподіляють побут, пліч-о-пліч змагаючись за перемогу.
Контактна особа від Міністерства молоді та спорту України - Погуляй Сергій Григорович, 044-289 08 30.
Щороку на гру приїжджає декілька сотень юнаків та дівчат із всієї України. Учасники ночують без наметів, організованого харчування немає.
Участь безкоштовна!

Організатори заходу: Міністерство молоді та спорту України у партнерстві з Молодіжним Націоналістичним Конгресом.

13.04.2018 

Гранти на самозайнятість для внутрішньо переміщених осіб та місцевих громад Чернігівщини

Міжнародна Організація з Міграції (МОМ) за фінансової підтримки Уряду Федеративної Республіки Німеччини, що діє через Німецький Банк Розвитку (KfW) розпочинає проект підтримки внутрішньо переміщених осіб та місцевих громад в Україні.

Запрошуються:

* Внутрішньо переміщені особи (ВПО) з Донецької, Луганської областей та Криму, що проживають в Чернігівській області.

В тому числі: особи, які брали участь у тренінгах з професійного навчання, або які отримали грант на професійне навчання від МОМ або будь-якої іншої організації, та які використовують набуті під час професійного навчання знання.

* Місцеві мешканці з Чернігівської області. Перевага надається багатодітним матерям/батькам, одиноким жінкам з дітьми, вдовам, представникам етнічних меншин, жертвам домашнього насильства та інших видів гендерного насильства, ветеранам АТО та особам з інвалідністю.

* Віком від 18 до 60 років, які:

 - «САМОЗАЙНЯТІСТЬ» вже розпочали або хочуть в перспективі започаткувати власну справу. Перевага надається в першу чергу особам без постійного місця працевлаштування;

 - «МІКРОПІДПРИЄМНИЦТВО»  вже мають досвід підприємницької діяльності, активний бізнес, наявне свідоцтво ФОП, ПП чи ТзОВ (одноосібним власником якого є заявник) з реєстрацією до 31 грудня 2016 року. Грант надається на розширення наявного бізнесу.

В рамках проекту заплановано:

Дводенні тренінгові навчання за обраною темою із зазначених двох (Самозайнятість» та «Мікропідприємництво»).

 Після завершення тренінгів відбудуться консультації із  написання бізнес-планів. Кращі бізнес-плани отримають грантову підтримку, яка полягатиме:

  • для само зайнятих:  обладнання, інструменти, професійна техніка, меблі тощо еквівалентом – до 650 євро;
  • для підприємців (мікро підприємництво) на розвиток підприємництва:  обладнання, інструменти, професійна техніка, меблі тощо  еквівалентом – до 2500 євро.

Як взяти участь?

1. Консультації із участі в навчанні і попередній запис учасників та учасниць проводиться  до 25 квітня за телефонами: 

 (097) 606-70-96 або (050) 374-10-14   (з 9:00 до 18:00)

2. Бажаючі пройти  навчання заповнюють анкету учасника/ учасниці тренінгу.

- анкету можна отримати через ел.пошту, пославши запит з темою листа «анкета» на адресу: [email protected] та [email protected] або зателефонувавши за вище вказаними номерами телефонів.

Де і коли відбудеться навчання?

Місце та дати проведення тренінгів будуть повідомлені пізніше.

Витрати на дорогу, роздаткові матеріали та харчування забезпечується організаторами заходу.

  • довідки ВПО (лише для переселенців);
  • усіх сторінок паспорту та ідентифікаційного коду;
  • свідоцтва про реєстрацію ФОП (обов’язково лише для групи «Мікропідприємництво», для групи «Самозайнятість» – як перевага).

12.04.2018

Міністерство молоді та спорту України оголошує конкурс з визначення проектів, розроблених молодіжними та дитячими громадськими організаціями, для реалізації яких надається фінансова підтримка у 2019 році

Конкурсні пропозиції подаються на розв’язання таких пріоритетних завдань:

1.Формування громадянської позиції.

Види діяльності: проведення акцій, ігор, конкурсів, засідань за круглим столом, дебатів, семінарів, зборів-походів, семінарів-тренінгів, тренінгів, змагань, зборів, конференцій, форумів, фестивалів, пленерів, наметових таборів, зльотів, марафонів, походів, концертів та інших заходів; видання інформаційних та методичних матеріалів та виготовлення і розміщення соціальних фільмів, роликів та соціальної реклами з метою забезпечення підтримки ініціатив молоді та її інноваційного потенціалу, створення умов для творчого і духовного розвитку молоді, її інтелектуального самовдосконалення, підвищення рівня правових знань, правової культури та правової поведінки молоді, залучення молоді до суспільно значущої діяльності, виховання у молоді почуття особистої гідності, формування бережливого ставлення до навколишнього природного середовища.

2. Популяризація та утвердження здорового і безпечного способу життя та культури здоров’я серед молоді.

Види діяльності: проведення акцій, конкурсів, засідань за круглим столом, дебатів, семінарів, семінарів-тренінгів, тренінгів, конференцій, форумів, фестивалів, наметових таборів, походів, зборів-походів та інших заходів, видання інформаційних та методичних матеріалів та виготовлення і розміщення соціальних роликів та реклами з метою забезпечення підвищення рівня здоров’я молоді, популяризації та утвердження здорового і безпечного способу життя та культури здоров’я серед молоді, формування внутрішньої культури їх взаємин у сім’ї та соціальному середовищі, забезпечення репродуктивного здоров’я молоді, популяризації серед молоді знань з безпеки життєдіяльності.

3. Створення умов з метою працевлаштування молоді (забезпечення первинної і вторинної зайнятості та самозайнятості молоді).

Види діяльності: проведення акцій, ігор, конкурсів, засідань за круглим столом, дебатів, семінарів, семінарів-тренінгів, конференцій, форумів та інших заходів; видання інформаційних та методичних матеріалів та виготовлення і розміщення соціальних фільмів, роликів та соціальної реклами з метою формування усвідомлених мотивів молоді щодо вибору певного виду діяльності, що забезпечить задоволення її матеріальних і духовних потреб, сприяння розвитку молодіжного підприємництва, самозайнятості та ефективного просування молодих людей у підприємницькому середовищі, залучення молоді до волонтерської діяльності, формування та реалізації механізму підвищення рівня зайнятості молоді шляхом сприяння її працевлаштуванню, стажуванню на робочих місцях та залученню до суспільно значущої діяльності як способу забезпечення вторинної зайнятості.

4. Забезпечення партнерської підтримки молоді, що проживає на тимчасово окупованій території України, та внутрішньо переміщених осіб.

Види діяльності: проведення акцій, ігор, конкурсів, засідань за круглим столом, дебатів, семінарів, семінарів-тренінгів, тренінгів, конференцій, форумів, фестивалів, пленерів, наметових таборів, походів, зборів-походів, концертів та інших заходів, видання інформаційних та методичних матеріалів та виготовлення і розміщення соціальних фільмів, роликів та соціальної реклами з метою забезпечення соціального становлення та підтримки молоді з числа внутрішньо переміщених осіб.

5. Забезпечення міжнародного молодіжного співробітництва.

Види діяльності: проведення акцій, ігор, змагань, конкурсів, засідань за круглим столом, дебатів, семінарів, семінарів-тренінгів, тренінгів, конференцій, форумів, фестивалів, пленерів, наметових таборів, походів, зборів-походів, концертів та інших заходів; видання інформаційних та методичних матеріалів та виготовлення і розміщення соціальних роликів та реклами з метою забезпечення активної участі молоді та представників міжнародних і українських молодіжних організацій у житті суспільства;

участь українських молодіжних делегацій у міжнародних акціях, іграх, змаганнях, конкурсах, засіданнях за круглим столом, дебатах, семінарах, виставках, семінарах-тренінгах, тренінгах, конференціях, форумах, фестивалях, пленерах, наметових таборах, походах та інших заходах.

Конкурсна пропозиція має містити:

1) заяву про участь у конкурсі за формою, затвердженою наказом Міністерства молоді та спорту України від 13 січня 2014 року № 39 „Про затвердження форм документів, необхідних для проведення конкурсу з визначення проектів, розроблених всеукраїнськими молодіжними та дитячими громадськими організаціями, для реалізації яких надається фінансова підтримка“, зареєстрованим у Міністерстві юстиції 30 січня 2014 року за № 187/24964, за підписом керівника або уповноваженої особи інституту громадянського суспільства, скріпленим печаткою інституту (у разі наявності) (оригінал і п’ять копій);

2) копії свідоцтва про реєстрацію громадської організації, статуту (положення), скріплені його печаткою (у разі наявності);

3) копію документа, виданого територіальним органом ДФС не раніше ніж за 30 днів до дати оголошення проведення конкурсу, що підтверджує включення (на момент подання конкурсної пропозиції) інституту громадянського суспільства до Реєстру неприбуткових установ та організацій;

4) опис проекту та кошторис витрат, необхідних для реалізації проекту, за формою, затвердженою наказом Міністерства молоді та спорту України від 13 січня 2014 року № 39 „Про затвердження форм документів, необхідних для проведення конкурсу з визначення проектів, розроблених всеукраїнськими молодіжними та дитячими громадськими організаціями, для реалізації яких надається фінансова підтримка“, зареєстрованим у Міністерстві юстиції 30 січня 2014 року за № 187/24964 (оригінал і п'ять копій);

5) листи-підтвердження органів державної влади, органів місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, наукових установ, інститутів громадянського суспільства, інших установ та організацій (у разі їх залучення до виконання (реалізації) програми (проекту, заходу);

6) інформацію про діяльність громадської організації, зокрема досвід виконання (реалізації) програм (проектів, заходів) протягом останніх двох років за рахунок бюджетних коштів та інших джерел фінансування, джерела фінансування громадської організації, його матеріально-технічну базу та кадрове забезпечення, інформація щодо наявності бюджетних правопорушень протягом останніх двох років (оригінал і п’ять копій);

Всі документи, що містяться у конкурсній пропозиції, та окремо їх копії мають бути пронумеровані, прошнуровані та скріплені печаткою організації.

Проект та кошторис витрат, подані на Конкурс, повинні відповідати вимогам, нормам та термінам постанови Кабінету Міністрів Українивід 11 жовтня 2016 р. № 710 „Про ефективне використання державних коштів“ та Порядку реалізації програм, проектів та проведення заходів державної політики у молодіжній сфері, затвердженого наказом Міністерства молоді та спорту України від 03 березня 2016 р. № 808, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 25 березня 2016 р. за № 453/28583.

Конкурсні пропозиції подаються у друкованій та електронній формі. Громадська організація може подавати на Конкурс кілька конкурсних пропозицій.

Конкурсні пропозиції приймаються з дня опублікування оголошення до 16 травня 2018 р.щоденно, крім суботи, неділі та святкових днів, з 10:00 до 17:00 (у п’ятницю – до 16:00) за адресою: м. Київ, вул. Еспланадна, 42, к. 411. Контактні телефони: (44) 246-62-36, 289-13-09.

Проведення конкурсу розпочнеться 17 травня 2018 року та буде завершено протягом 15 днів після затвердження Державного бюджету на 2019 рік.

10.04.2018

Подаруйте дітям можливості розвитку! Розкажіть знайомим про програму!

Громадська організація "Українські Креативні Реформатори" запрошує взяти участь в конкурсах, тренінгових навчаннях міжнароної програми "Діти Створюють Країну"


Метою програми є виявлення, об’єднання, навчання та підтримка активних дітей. Ключове завдання програми – трансформувати свідомість дітей, від мислення “споживачів” до моделі “творців”, які беруть відповідальність за своє майбутнє і майбутнє своєї країни.
До програми вже долучилося 450 дітей з 23 областей України, юних українців з Йорданії та Німеччини.
В липні – жовтні відбудеться Всеукраїнський тур зі збереження Планети в 63 містах – це тренінгові навчання з поширення цінностей відповідального громадянина, турботи про навколишнє середовище, сталого розвитку, раціонального використання ресурсів; підтримка команд активних дітей.
Участь в тренінгу – чудова нагода знайти нових друзів, однодумців, дізнатися як організувати власну соціальну ініціативу, зберегти Планету та реалізувати свою місію на Землі.
Спільноти найактивніших дітей отримають можливість виграти поїздку до столиці, де зможуть: побувати на цікавих екскурсіях, розвагах, навчаться створювати мультфільми, розкажуть про свої успіхи на радіо та теле ефірах.
Учасники: до 18 років. Прийом заявок та робіт: до 1 липня 2018 року. Для участі в тренінгу необхідно заповнити анкету учасника програми, взяти участь щонайменш в одному конкурсі та зазначити чому для Вас це важливо.

Анкета учасника програми: goo.gl/CAghaK
Довідка: Лілія Ткаченко, організатор програми «Діти Створюють Країну», Номер телефону: +38095-27-29-579
Електронна адреса: [email protected]
Соціальна сторінка організатора програми: https://www.facebook.com/tkachenkoli
Детальніше про програму:
Сайт організації: http://ukrngo.org.ua/proiect/childrencreatecountrv/
Соціальні мережі: https://www.facebook.com/children.create.country/

30 конкурсів програми «Діти Створюють Країну»

02.04.2018

Міністерство молоді та спорту оголошує прийом заявок на участь у конкурсі на реалізацію проектів у рамках здійснення обмінів молоддю України та Литви

Відповідно до Угоди між Урядом України та Урядом Литовської Республіки про Раду обмінів молоддю України та Литвита Порядку здійснення обмінів молоддю України та Литви, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України від 18 листопада 2016 року за № 1498/29628, Міністерство молоді та спорту оголошує прийом заявок на участь у конкурсі на реалізацію проектів у рамках здійснення обмінів молоддю України та Литви, який триватиме до 20 квітня.

На проведення конкурсу проектів цього року у Державному бюджеті України передбачено 1 млн. грн.

Хто може подавати заявку на участь у конкурсі?

Неприбуткові організації, які працюють з молоддю, зокрема:

  • інститути громадянського суспільства;
  • установи, які працюють з молоддю.

Юридичні особи, зареєстровані в Україні, подають заявки на участь у конкурсі до Міністерства молоді та спорту, керуючись інформацією, розміщеною на офіційному сайті Мінмолодьспорту.

Українські організації, які подають заявки на участь у конкурсі до Мінмолодьспорту, повинні мати партнерську організацію з Литви та надати відомості про неї при подачі документів.

Подача документів на участь у конкурсі:

Пакет документів на участь у конкурсі повинен бути поданий до Мінмолодьспорту на офіційному бланку організації до 16:00 (за Київським часом) 20 квітня 2018 року.

Пакет документів має містити:

  • - заявку (оригінал та копія у паперовому вигляді та на електронну адресу);
  • - детальний кошторис витрат;
  • - копії установчих документів;
  • - проект договору про реалізацію проекту (починаючи з цього року, організація, яка стане переможцем та буде реалізовувати проект, повинна підписати з Міністерством молоді та спорту договір про реалізацію проекту).

Заявки подаються у друкованій формі за адресою м. Київ, вул. Еспланадна, 42 к. 418 та в електронній формі ([email protected]). Телефон для довідок: 287-24-57.

Інститути громадянського суспільства, заклади, установи можуть подавати на конкурс кілька заявок. Заявки, подані на конкурс, не повертаються.

Пріоритети конкурсу 2018 року:

  • поширення європейських цінностей серед молоді, обмін досвідом європейської та євроатлантичної інтеграції, зміцнення співробітництва між Україною та Литовською Республікою в рамках Європейського Союзу, Ради Європи, ОБСЄ та НАТО;
  • діяльність щодо визнання, підтримки та просування спільної історичної та культурної спадщини серед молоді, розповсюдження цінностей та програм ЮНЕСКО та інших інституцій Організації Об'єднаних Націй, відзначення 70-річчя Загальної декларації прав людини;
  • набуття компетенцій, необхідних для активної участі у суспільному (громадському) і професійному житті;
  • підтримка громадянської активності серед молоді, у тому числі підприємництва та волонтерства;
  • просування та розповсюдження інформації щодо сторіччя Литовської державності;
  • поширення інформації про події української революції 1917-1921 рр.

Проекти можуть реалізовуватися на територіях України та Литовської Республіки незалежно від місця подання заявки та залежно від обраного виду проекту:

  • - семінар, тренінг;
  • - зустріч, дискусія;
  • - конференція;
  • - табір;
  • - форум;
  • - інший захід для молоді.

Умови реалізації проектів:

  • тривалість одного проекту повинна бути не менше 5 днів та не більше 10 днів, не враховуючи днів приїзду і від'їзду учасників проекту підготовчого етапу та підготовчого візиту;
  • проекти можуть бути реалізовані як в Україні, так і в Литві;
  • участь у проектах можуть брати особи віком від 14 до 35 років та особи, що працюють із молоддю;
  • кількість учасників проекту повинна становити не менше 10 осіб (по 5 осіб з кожної країни), у тому числі супроводжуючі чи керівники групи. Кількість учасників проекту з України та Литви має бути рівною;
  • підготовчий візит може тривати 2-4 робочих дні, участь у якому беруть не більше 6 учасників (по 3 особи з кожної країни).

Детальні умови участі у конкурсі та перелік документів ви знайдете за посиланням>>>.

Міністерство молоді та спорту оголошує прийом заявок на участь у конкурсі проектів у рамках здійснення Українсько-Польських обмінів молоддю

Відповідно до Договору між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про Українсько-Польську Раду обміну молоддю та Порядку здійснення Українсько-Польських обмінів молоддю, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України від 11 липня 2016 року за № 937/29067 (із змінами 2018 року) Міністерство молоді та спорту оголошує прийом заявок на участь у конкурсі проектів у рамках здійснення Українсько-Польських обмінів молоддю, який триватиме до 16 квітня.

Хто може подавати заявку на участь у конкурсі?

Неприбуткові організації, які працюють з молоддю, зокрема:

  • - інститути громадянського суспільства;
  • - навчальні заклади;
  • - комунальні установи.

Юридичні особи, зареєстровані в Україні подають заявки на участь у конкурсі до Міністерства молоді та спорту, керуючись інформацією, розміщеною на офіційному сайті Мінмолодьспорту.

Українські організації, які подають заявки на участь у конкурсі до Мінмолодьспорту, повинні мати партнерську організацію з Польщі та надати відомості про неї при подачі документів.

Подача документів на участь у конкурсі:

Пакет документів на участь у конкурсі повинен бути поданий до Мінмолодьспорту на офіційному бланку організації до 18:00 (за київським часом) 16 квітня 2018 року.

Пакет документів має містити:

  • заявку(оригінал та копія у паперовому вигляді та на електронну адресу);
  • - детальний розрахунок витрат;
  • - копії установчих документів;
  • - проект договору про реалізацію проекту (починаючи з цього року, організація, яка стане переможцем та буде реалізовувати проект, повинна підписати з Міністерством молоді та спорту договір про реалізацію проекту);

Заявки подаються у друкованій формі за адресою м.Київ, вул. Еспланадна, 42 к. 418 та в електронній формі ([email protected]).

Інститути громадянського суспільства, заклади, установи можуть подавати на конкурс кілька заявок. Заявки, подані на конкурс, не повертаються.

Пріоритети конкурсу 2018 року:

  • зміцнення міжкультурного діалогу шляхом створення умов для відкритості і толерантності серед молоді;
  • отримання вмінь необхідних для активної участі в громадській і професійній діяльності;
  • зміцнення співпраці та обміну досвідом у галузі технічної і спеціалізованої освіти;
  • підтримка громадянської активності серед молоді, в тому числі пропагування підприємництва і волонтерства;
  • відкривання спільного минулого, боротьба з упередженнями і стереотипами в розумінні спільної історії та у сучасних відносинах.

Проекти можуть реалізовуватися на територіях України та Республіки Польща незалежно від місця подання заявки та залежно від обраної форми проекту:

- молодіжний обмін: Республіка Польща або Україна;

- семінари з підготовки і розвитку двостороннього партнерства: Республіка Польща або Україна;

- молодіжні зустрічі (конференції, тренінги, фестивалі тощо): Республіка Польща і Україна (можливість реалізації проектів в обох країнах);

- інформаційно-просвітницькі проекти (інформаційні заходи, розповсюдження кращого досвіду через публікації тощо): Республіка Польща і Україна (можливість реалізації проектів в обох країнах). 

Умови реалізації проектів:

Один проект може тривати не менше 5 та не більше 10 днів, не враховуючи дні приїзду і від'їзду учасників підготовчого етапу та підготовчого візиту реалізації проекту.

Участь у проектах можуть брати особи віком від 14 до 35 років та особи, що працюють із молоддю.

Кількість учасників проекту повинна становити 10 – 40 осіб, у тому числі супроводжуючі чи керівники групи.

Кількість учасників проекту з України та Польщі має бути рівною.

Підготовчий візит може тривати 2-4 робочих дні, участь у якому беруть не більше 6 учасників.

Детальні умови участі у конкурсі та перелік документів ви знайдете за посиланням>>>.

02.04.2018

Оголошення! Запрошуємо активну молодь взяти участь у Всеукраїнському молодіжному форумі «Саміт проактивних “Б.У.М" - Бажай. Удосконалюй. Мотивуй»

Саміт проактивних “Б.У.М" - Бажай. Удосконалюй. Мотивуй - це унікальна платформа для підлітків віком 15-18 років. 

Він створений для молоді, яка хоче розвивати себе та суспільство і налагодити зв’язки з активними людьми зі всієї України. Здобуті знання, навички та інструменти стануть в нагоді для створення власних соціальних проектів як на локальному, так і на національному рівнях.

Захід відбудеться 02-04 травня 2018 року в Пущі-Водиці, на базі міжнародного дитячого центру "Артек".

У програму Саміту входять лекції на різноманітні тематики: мотивація й постановка цілей, особистісний розвиток, самопрезентація, робота з громадою тощо. Окрім цього, воркшопи й завдання допоможуть учасникам усвідомити свою роль у суспільстві й покажуть можливості розвитку власної громади.

Підлітки поглиблять розуміння соціальної активності, знання технік проектного менеджменту й особливостей функціонування неприбуткових організацій. "Б.У.М." надасть їм усі необхідні інструменти для подальшого життя соціально активних особистостей!

Організатори забезпечують проживання та харчування, а також за потреби транспортні витрати.

Заповнюй анкету за посиланням https://goo.gl/forms/CQlIRAQz6vuTcZgb2 до 15 квітня 2018 року.

Оголошення результатів відбору учасників: 18 квітня 2018 року.

29.03.2018

Оголошення про конкурс

Департамент сім’ї, молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації оголошує конкурс з визначення програм (проектів, заходів) національно-патріотичного спрямування, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка з обласного бюджету у 2019 році (оголошення додається)

Конкурс проводиться відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12.10.2011 № 1049 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка» (зі змінами), розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 01.04.2016 № 182 «Про проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, на виконання (реалізацію) яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету», наказу про оголошення конкурсу директора Департаменту від 19.03.2018 № 34 в рамках реалізації обласної цільової Програми з національно-патріотичного виховання на 2017-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 23.02.2017 № 10-8/VII.

Оголошення про конкурс

Департамент сім’ї, молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації оголошує конкурс з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства у молодіжній сфері, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка з обласного бюджету у 2019 році

Конкурс проводиться відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12.10.2011 № 1049 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка» (зі змінами) та розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 01.04.2016 № 182 «Про проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, на виконання (реалізацію) яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету», наказу про оголошення конкурсу директора Департаменту від 19.03.2018 № 33 в рамках реалізації обласної Програми «Молодь Чернігівщини» на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 29.03.2016 № 9-4/VII (зі змінами).

Пріоритетні завдання, на виконання яких повинні спрямовуватися  програми (проекти, заходи), розроблені інститутами громадянського суспільства у молодіжній сфері:

1. Формування активної громадянської позиції молоді.

Види діяльності, що можуть бути підтримані:

проведення акцій, ігор, конкурсів, засідань за круглим столом, дебатів, семінарів, зборів-походів, семінарів-тренінгів, тренінгів, змагань, зборів, конференцій, форумів, фестивалів, пленерів, таборів, зльотів, марафонів, походів, концертів, та інших заходів; видання інформаційних та методичних матеріалів та виготовлення і розміщення соціальних фільмів, роликів та соціальної реклами з метою забезпечення:

1.1. залучення молоді до суспільно значущої діяльності; 

1.2. партнерської підтримки молоді, яка проживає в зоні АТО, та молоді з числа внутрішньо переміщених осіб;

1.3. посилення профілактики правопорушень у процесі підвищення рівня правових знань, правової культури та правової поведінки молоді;

1.4. підтримки ініціатив молоді та її інноваційного потенціалу, створення умов для творчого і духовного розвитку молоді, її інтелектуального самовдосконалення;

1.5. формування бережливого ставлення до навколишнього природного середовища.

2. Популяризація та утвердження здорового і безпечного способу життя та культури здоров’я серед молоді.

Види діяльності, що можуть бути підтримані:

проведення акцій, конкурсів, засідань за круглим столом, дебатів, семінарів, семінарів-тренінгів, тренінгів, конференцій, форумів, фестивалів, наметових таборів, походів, зборів-походів та інших заходів; видання інформаційних та методичних матеріалів та виготовлення і розміщення соціальних роликів та реклами з метою забезпечення:

2.1. підвищення рівня здоров’я молоді, популяризація та утвердження здорового і безпечного способу життя та культури здоров’я серед молоді;

2.2. сприяння зміцненню психічного здоров’я молодих людей; формування внутрішньої культури їх взаємин у сім’ї та соціальному середовищі, формування відповідального батьківства;

2.3. збереження репродуктивного здоров’я молоді;

2.4. популяризація серед молоді знань з безпеки життєдіяльності.

3. Набуття молодими людьми знань, навичок та інших компетентностей поза системою освіти (розвиток неформальної освіти) та створення умов для сприяння працевлаштуванню молоді.

Види діяльності, що можуть бути підтримані:

проведення акцій, ігор, конкурсів, засідань за круглим столом, дебатів, семінарів, семінарів-тренінгів, тренінгів, конференцій, форумів, наметових таборів, походів, зборів-походів та інших заходів; видання інформаційних та методичних матеріалів, виготовлення і розміщення соціальних фільмів, роликів та соціальної реклами з метою:

3.1. налагодження та розвитку міжрегіональних комунікацій молоді області;

3.2. залучення молоді до волонтерської діяльності;

3.3. формування усвідомлених мотивів молоді щодо вибору певного виду діяльності, що забезпечить задоволення її матеріальних і духовних потреб;

3.4. сприяння підвищенню конкурентоспроможності молоді на ринку праці, сприяння розвитку молодіжного підприємництва.

4. Здійснення репрезентативного соціологічного дослідження становища молоді в області.

Види діяльності, що можуть бути підтримані:

проведення опитувань, анкетувань, соціальних досліджень, моніторингів тощо з метою визначення інтересів, цінностей, потреб молоді області, пріоритетів молодіжної політики.

Програма (проект, захід), що подається на конкурс, повинна реалізовуватись протягом 2019 року на території Чернігівської області та відповідати обласному рівню виконання (провадження проектної діяльності у більш як половині районів області та/або забезпечення участі у такій діяльності осіб з більш як половини районів області).

Для участі у конкурсі допускаються програми (проекти, заходи), розроблені у молодіжній сфері та подані інститутами громадянського суспільства, які є юридичними особами та зареєстровані в установленому порядку не пізніше ніж за два роки до оголошення проведення конкурсу.

Орієнтовний загальний фінансовий фонд конкурсу становить 180 тис. гривень, з них:

на підтримку програм (проектів, заходів), спрямованих на формування активної громадянської позиції молоді, орієнтовно планується 105 тис. гривень. Граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів одного проекту, що подається для участі у конкурсі, становить 35 тис. гривень;

- на підтримку програм (проектів, заходів), спрямованих на популяризацію та утвердження здорового та безпечного способу життя орієнтовно планується 45 тис. гривень. Граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів одного проекту, що подається для участі у конкурсі, становить 15 тис. гривень;

- на підтримку програм (проектів, заходів), спрямованих на набуття молодими людьми знань, навичок та інших компетентностей поза системою освіти (розвиток неформальної освіти) та створення умов для сприяння працевлаштуванню молоді орієнтовно планується 15 тис. гривень. Граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів одного проекту, що подається для участі у конкурсі, становить 15 тис. гривень;

на підтримку програм (проектів, заходів), спрямованих на здійснення репрезентативного соціологічного дослідження становища молоді в області орієнтовно планується 15 тис. гривень. Граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів одного проекту, що подається для участі у конкурсі, становить 15 тис. гривень.

За рахунок бюджетних коштів може бути профінансовано не більше як 75% вартості програми (проекту, заходу). Решта, 25 % необхідного обсягу фінансування проекту, має бути забезпечена інститутом громадянського суспільства у вигляді матеріальних ресурсів, у тому числі оплати вартості оренди приміщення, техніки, обладнання, проїзду тощо.

Для участі у конкурсі, інститути громадянського суспільства мають подати конкурсну пропозицію, складену державною мовою.

Конкурсна пропозиція повинна містити:

1) заяву про участь у конкурсі, складену за формою, затвердженою розпорядженням голови облдержадміністрації від 01.04.2016 № 182 «Про проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, на виконання (реалізацію) яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету» (додається);

2) копії свідоцтва про реєстрацію інституту громадянського суспільства, статуту (положення), скріплені його печаткою (у разі наявності);

3) копію документа, виданого територіальним органом ДФС не раніше ніж за 30 днів до дати оголошення проведення конкурсу, або витягу з електронного реєстру неприбуткових установ та організацій на сайті ДФС, що підтверджує включення (на момент подання конкурсної пропозиції) інституту громадянського суспільства до Реєстру неприбуткових установ та організацій;

4) опис програми (проекту, заходу) та кошторис витрат, необхідних для виконання (реалізації) програми (проекту, заходу), за формою, затвердженою розпорядженням голови від 01.04.2016 № 182 «Про проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, на виконання (реалізацію) яких надається фінансова  підтримка з обласного бюджету» (додається).

Опис програми (проекту, заходу) та кошторис витрат, подані на конкурс, повинні відповідати вимогам постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 №710 «Про ефективне використання державних коштів».

При плануванні видатків також слід враховувати, що програма (проект, захід) має бути орієнтований на рівний доступ до участі в ньому жінок і чоловіків, у тому числі щодо отримання та поширення будь-якої інформації у молодіжному середовищі.

5) листи-підтвердження органів державної влади, органів місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, наукових установ, інститутів громадянського суспільства, інших установ та організацій (в разі їх залучення до виконання (реалізації) програми (проекту, заходу);

6) інформацію про діяльність інституту громадянського суспільства, зокрема досвід виконання (реалізації) програми (проекту, заходу) протягом останніх двох років за рахунок бюджетних коштів та інших джерел фінансування, джерела фінансування інституту громадянського суспільства, його матеріально-технічну базу та кадрове забезпечення.

З метою сприяння соціальній адаптації молоді з числа осіб, які переселилися з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, при плануванні програми  (проекту, заходу) слід передбачати їх залучення до організації та проведення заходів.

Відповідальність за достовірність інформації, що міститься у конкурсній пропозиції, несе учасник конкурсу.

Конкурсні пропозиції подаються у друкованій та електронній формі та не повертаються учасникові конкурсу.

Прийом конкурсних пропозицій здійснюється Департаментом сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації щодня (крім вихідних і святкових днів) з 8:00 до 17:00 год. (перерва з 13:00 до 14:00) за адресою: м. Чернігів, пр. Миру, 14, к. 408, тел.: (0462) 77-44-48,    e-mail: [email protected]).

Конкурсні пропозиції приймаються з дня опублікування оголошення до 1 жовтня 2018 року.

Конкурс буде завершено протягом 15 днів після затвердження обласного бюджету на 2019 рік. У разі визнання програми (проекту, заходу) переможцем конкурсу кошторис витрат має бути доопрацьований інститутом громадянського суспільства з урахуванням діючих на момент затвердження кошторису норм та нормативів, цін та тарифів, а також з дотриманням принципу економного витрачання бюджетних коштів та максимальної ефективності їх використання.

12.03.2018

ОГОЛОШЕННЯ про проведення Департаментом сім’ї, молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), по проведенню фізкультурно-спортивних заходів розроблених інститутами громадянського суспільства (громадськими об’єднаннями та їх відокремленими підрозділами із статуcом юридичної особи), для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2019 році

Конкурс проводиться відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2011 року № 1049 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка» (зі змінами та доповненнями), розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 01 квітня 2016 року № 182 «Про проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, на виконання (реалізацію) яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету» та наказу  директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту від 07 березня 2018 року № 27.

Оголошення Умови та вимоги до проведення Конкурсу на 2019

Для участі у конкурсі допускаються програми (проекти, заходи), розроблені та подані громадськими організаціями фізкультурно-спортивного спрямування, громадськими організаціями, діяльність яких спрямована на підтримку фізкультурно-спортивного руху які є юридичними особами, та зареєстровані в установленому порядку не пізніше, ніж за два роки до оголошення конкурсу.

Конкурсні програми (проекту, заходу) повинні охоплювати більш як половину районів області та/або забезпечити участь у проекті осіб з більш як половини районів області.

Проект та кошторис витрат, подані на програму (проект, захід), повинні відповідати вимогам постанови Кабінету Міністрів України від 01 березня 2014 року № 65 «Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету».

Відповідальність за достовірність інформації, що міститься у конкурсній пропозиції, несе учасник програми (проекту, заходу). Подані конкурсні пропозиції не повертаються учасникові конкурсу.

Зразок заяви на конкурс 

Прийом конкурсних пропозицій здійснюється Департаментом сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації щодня (крім вихідних і святкових днів) з 10.00 до 16.00 год. (м. Чернігів, пр. Миру, 14, к. 416, тел. 676859, e-mail: [email protected]).

Конкурсні пропозиції приймаються з дня опублікування оголошення до 1 листопада 2018 року. Конкурс буде завершено протягом 15 днів після затвердження обласного бюджету на 2019 рік.

До відома студентства, зацікавлених питаннями міжнародних відносин та політики безпеки!

Посольство Литви в Україні, яке виконує функції контактного Посольства НАТО в Україні, та Черкаський національний університет ім. Богдана Хмельницького запрошують студентів, які цікавляться політикою безпеки з Черкаської, Чернігівської, Кіровоградської і Київської областей та міста Києва взяти участь у Молодіжному євроатлантичному безпековому форумі, що відбудеться 25-27 квітня 2018 року у Черкасах.

Студенти матимуть можливість ознайомитись з міжнародною політикою та політикою безпеки, обмінятись думками з українськими та іноземними експертами про безпекову ситуацію і перспективи у регіоні.

Програма форуму.

День перший: студенти братимуть участь в інтерактивних дискусіях щодо зміни середовища глобальної безпеки, нових викликів у сучасному світі, теперішньої ролі НАТО, безпекової політики України та відносин НАТО - Україна.

День другий: студенти стануть діячами реальної політики у симуляції зустрічей в Північноатлантичній раді та Комісії НАТО - Україна, де вони ознайомляться з процесом прийняття рішень у НАТО. Мови Форуму: англійська, українська, російська.

Будь ласка, ознайомтесь з проектом програми Форуму тут.

Звертаємо Вашу увагу, що організатори Форуму сплачують витрати за харчування для всіх студентів, а також проїзд та проживання для студентів, які не проживають у Черкасах.

Заявки на участь у Форумі приймаються до 2 квітня 2018 року включно.

Вимоги до студентів - учасників Форуму:

- добре знання англійської мови;
- зацікавленість питаннями міжнародних відносин, політики безпеки;
- місце навчання: Черкаський, Кіровоградський, Київський і Чернігівський регіони та м. Київ.

ЗАЯВКУ ДЛЯ УЧАСТІ У ФОРУМІ МОЖЕТЕ ЗАПОВНИТИ ТУТ. (https://goo.gl/forms/d9DcNTnECfZvdNht2)

ОГОЛОШЕННЯ. Запрошуємо взяти участь.

Для ефективної реалізації  плану заходів у напрямку національно-патріотичного виховання на 2018 рік Міністерство молоді та спорту України 16-17 березня проводитиме семінар-тренінг «Співпраця-2018».

Запрошуються представники центрів та структурних підрозділів із питань  національно-патріотичного виховання. Просимо повідомити про участь у заході Депаратамент сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації до 19 лютого за телефоном 77-44-48.

Усі витрати на проживання та харчування учасників будуть покриті за рахунок організаторів. Контактна особа в Міністерстві молоді та спорту України: Ольга Коновалюк, 044-289-08-30.

ОГОЛОШЕННЯ. Запрошуємо взяти участь.

ICETRAILзимовий забіг на території Міжрічинського регіонального ландшафтного парку

17 лютого 2018 року в Україні стартує перший забіг серії UkrainianTrail League 2018 - ICETRAIL. Подія пройде на території Міжрічинського регіонального ландшафтного парку Козелецький район, Чернігівська область.

Організатори роблять виклик стихії та запрошують Вас приєднатися до забігу ICE TRAIL. Зима — не привід припиняти бігати, ховатися в легкоатлетичних манежах або відлежуватись під ковдрою.

Ви можете обрати дистанцію на власний смак: WinterFun 10 км – хто вирішив спробувати себе в трейлах під хештегом #вперше. SnowTrail 25 км – для тих, хто в темі. Та родзинка фестивалю – IceTrail 50 км! Якщо Ви вважаєте, що сніг, крига і мінусова температура є ідеальними умовами для довгої пробіжки, то ця дистанція саме для Вас.

Стартове містечко розташоване в селищі Отрохи Козелецького району Чернігівської області на території Садиби Отрохи.

UkrainianTrailLeague – це перша в Україні трейл ліга. Учасники забігів пройдуть випробування снігом, піском, висотою та болотами:

- IceTrail (зима);
- BurningHeads (весна);
- ChornohoraSkyMarathon (літо);
- WetHills (осінь).

Сайт заходу: http://ukrainiantrailleague.com.ua Facebook: https://www.facebook.com/trailleague/

Контакти для ЗМІ: Email: [email protected]

+38(063)859-60-95 Москалець Марія

ОГОЛОШЕННЯ. Запрошуємо до участі в Міжнародному фестивалі дитячо-молодіжної творчості «Литовська феєрія»

28 лютого – 4 березня 2018 року в м. Вільнюсі (Литовська Республіка) відбудеться ІІІ Міжнародний фестиваль дитячо-молодіжної творчості «Литовська феєрія» (далі Фестиваль).

Метою Фестивалю є виявлення та підтримка обдарованих дітей і молоді; встановлення творчих контактів, сприяння дружнім зв’язкам і зміцненню взаємодії між дітьми та молоддю з різних регіонів України; створення умов щодо підтримки багатонаціональної дитячо-молодіжної творчості. У Фестивалі братиме участь учнівська та студентська молодь, творчі колективи України, Литви та інших країн.

Номінації Фестивалю: вокал, хореографія, інструментальний жанр, образотворче, декоративно-ужиткове та прикладне мистецтво, театральний жанр (драматичний, музичний), конкурс літературно-музично-спортивних міні-композицій «Молодь обирає здоров’я».

До участі у Фестивалі запрошуються учні (вихованці) загальноосвітніх, професійно-технічних, позашкільних, студенти вищих навчальних закладів, творчі колективи віком від 6 до 30 років включно — у складі творчих колективів та окремі виконавці — з України та інших країн світу

Творчим колективам, солістам необхідно до 01 лютого 2018 року надіслати заявку на участь у Фестивалі (за посиланням) до оргкомітету Фестивалю на електронну адресу: [email protected] з приміткою «Фестиваль «Литовська феєрія». Можлива участь одразу у декількох зазначених номінаціях.

За додатковою інформацією прохання звертатися до організаційного комітету Фестивалю за телефонами: 044-501-01-15, 044-400-43-01, 067-407-77-98, 097-908-52-28, 093-214-64-17, 050-447-49-68.

Умови та програма проведення Фестивалю - за посиланням http://sds.in.ua/2017/11/vidbudetsya-iii-mizhnarodniy-festiva/

ОГОЛОШЕННЯ. Премія Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України

Розпочато прийом заявок на здобуття Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України.

Премію може отримати молодь віком від 14 до 35 років. Щороку присуджується до 20 Премій у розмірі 50 тис. гривень кожна.

З деталями можна ознайомитись у постанові Кабінету Міністрів України від 21.11.2007 №1333>>>.

Форма пропозиції та Критерії висунення кандидата на присудження Премії >>>.

Порядок присудження Премії >>>.

Звертаємо вашу увагу на те, що прийом заявок до Мінмолодьспорту на цей рік триває до 1 березня 2018 року.

ОГОЛОШЕННЯ Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2017»

До уваги громадськості, закладів гуманітарної та соціальної сфери – отримувачів благодійної допомоги та безпосередньо благодійників, волонтерів і меценатів, що співпрацюють з обласною адміністрацією.

У жовтні 2017 року було оголошено активну фазу нового етапу Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2017». Конкурс є знаковою подією у благодійному житті нашої країни. За його підсумком кращих благодійників, волонтерів і меценатів країни, найефективніші доброчинні ініціативи відзначають унікальною нагородою «Ангелом добра». В благодійному середовищі цю нагороду неформально іменують благодійним «Оскаром».

Переможців визначатимуть в п’ятнадцяти колективних, трьох індивідуальних і трьох спеціальних номінаціях. Церемонія нагородження переможців і лауреатів пройде навесні у Києві.

Останній термін подачі  заявок  – 15 лютого 2018 року.

До заявки доцільно додати заскановані фотографії, публікації, відгуки, рекомендації тощо, які характеризують діяльність благодійника або хід реалізації благодійного проекту (ініціативи). Автори конкурсних заявок несуть відповідальність за достовірність наданої ними інформації.

Заявки на участь у конкурсі можуть подавати безпосередньо самі благодійники, набувачі благодійної допомоги та будь-які неурядові організації та фізичні особи (окрім органів державної влади, місцевого самоврядування та політичних партій), незалежно від громадянства, зацікавлені у розвитку та популяризації благодійних ініціатив.

Критерії та порядок оцінювання   Положення про конкурс

Організатором Національного конкурсу «Благодійна Україна» –загальнонаціонального проекту з відзначення кращих благодійників та найефективніших благодійних ініціатив в українському суспільному просторі є - Асоціація благодійників України.

Додаткову інформацію про конкурс можна отримати на його офіційному сайті www.blagoukraine.org або в Оргкомітеті конкурсу.

Відповідальна особа: менеджер зі зв`язків з громадськістю Асоціації благодійників України Єфімова Валентина, тел. (067)16-404-11, (063)48-493-45, електронна пошта: [email protected].

ОГОЛОШЕННЯ про проведення Всеукраїнської премії «Диво-Дитина»

У березні 2018 року Всеукраїнська дитяча премія «Диво-Дитина» вже 10й рік поспіль визначатиме найталановитіших дітей нашої країни. До участі запрошуються найталановитіші та найобдарованіші діти з усієї України, віком від 4 до 13 років.

Номінації Премії: 
- Найрозумніша дитина 
- Найспортивніша дитина 
- Найтворча дитина 
- Найдивовижніша дитина 
- Найгероїчніша дитина

Премія «Диво-Дитина» проходить за підтримки Кабінету Міністрів України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту України, Київської міської державної адміністрації, Міністерства соціальної політики України та Державного комітету телебачення і радіомовлення.

До складу журі входять відомі діячі української культури, спорту, політики, а також представники державних міністерств і відомств. Участь для дітей – безкоштовна, переможці нагороджуються грошовими преміями та призами.

Детальна інформація про премію за тел.: (044) 490-92-63, (044) 490-92-68, електронна пошта [email protected].

Прийом анкет проводиться до 15 березня 2018 року. 

Церемонію нагородження планується провести у квітні 2017 в актовому залі Міністерства освіти і науки України.

Детальніше про премію на сайті http://divo-dutuna.com/     Умови конкурсу

Назад