Анонси
 
 
 

 

Назад

Проблему легше попередити, аніж виправити. Інсталяція «ГРАНІ» попереджає, як уникнути сучасного рабства

Сьогодні, 20 квітня в Чернігові, на Алеї Героїв зібрались студенти Чернігівського національного технологічного університету, представники громадських організацій та мешканці міста на презентацію інсталяції «ГРАНІ».

"ГРАНІ" - це тимчасова інсталяція, яка складається з трьох інформаційних кубів, де розміщена важлива інформація про проблему торгівлі людьми, реальні історії постраждалих, інформаційна довідка, яка допоможе дізнатися про ключові ознаки торгівлі людьми, як безпечно працевлаштуватись та подорожувати, та номери гарячих ліній.

Відкриваючи захід, Ірина Мидловець, модератор інсталяції та спеціаліст Програми протидії торгівлі людьми Представництва МОМ в Україні закликала звернути увагу до проблеми торгівлі людьми та залучити громадськість до попередження й боротьби із сучасним рабством.

В області наразі двадцять один громадянин отримав статус постраждалої особи внаслідок торгівлі людьми. За цим показником Чернігівщина на другому місці серед областей України. Це багато чи мало? Важко відповісти. Адже, очевидно, що невиявлених фактів набагато більше. Визнати, що саме ти став жертвою, не кожен може, не кожен і хоче, — наголосила Світлана Скиба, заступник директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

За оцінками Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні, понад 160 000 українців постраждали від торгівлі людьми, починаючи з 1991 року.

Національна інформаційна кампанія «ГРАНІ» проводиться за ініціативи представництва МОМ в Україні спільно з Міністерством соціальної політики України за фінансуванням Міністерства закордонних справ Королівства Норвегія та за підтримки американського народу через проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). В Чернігові на сторожі торгівлі людьми стоять структурні підрозділи облдержадміністрації та міської ради.

Інсталяція «ГРАНІ» – тимчасова, та буде знаходитись в м. Чернігові по 04 травня 2017 року.

.

Назад