Анонси
 
 
 

 

Назад

В Чернігові урочисто провели призовників до лав Збройних Сил України, в рамках весняного призову

19 квітня, біля церкви Святої Великомучениці Катерини, та пам’ятного знаку «Борцям за волю і незалежність України», в рамках весняного призову, відбулися урочисті проводи призовників до лав Збройних Сил України та інших військових формувань.

У супроводі духового оркестру та академічного народного хору, привітати майбутніх захисників прийшли заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, військовий комісар Чернігівського обласного військового комісаріату, полковник Олександр Криворучко, представники місцевих військових формувань, керівник сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО в області, голова Спілки воїнів АТО Чернігівщини Альберт Черешко, батьки та рідні, учасники АТО, воїни-афганці.

На честь пам'яті та поваги до всіх поколінь захисників нашої держави від учасників заходу було встановлено спільну корзину квітів до меморіального знаку «Борцям за волю та незалежність України».

Наталія Романова привітала призовників та їхніх батьків і рідних, які прийшли провести до лав Української армії своїх синів. Заступник голови закликала українських юнаків бути свідомими, проходячи службу в армії, вони стають захисниками своїх матерів, сестер, коханих дівчат, рідного краю. Бути гідними продовжувачами славетних героїчних військових традиції і подвигів українських воїнів.

Призовники отримали від вихованців Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді традиційний український оберіг - ляльку-мотанку «Подорожницю», на легку дорогу і щасливе повернення після служби до рідного дому. Також на вдалу службу юнаків благословив настоятель храму Святої Великомучениці Катерини Української Православної церкви Київського Патріархату, протоієрей Роман Кіник.

На завершення урочистостей учасники заходу побажали майбутнім захисникам здоров'я, легкої дороги, гідної служби, рідної землі під ногами, мирного неба над головою і щасливого повернення додому живими і здоровими.

Назад