Анонси
 
 
 

 

Назад

В Чернігівському районному центрі зайнятості обговорили проблему торгівлі людьми

З метою підвищення рівня обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми 14 квітня 2017 року в Чернігівському районному центрі зайнятості проведено відео-лекторій з елементами тренінгу на тему «Протидія торгівлі людьми. Сучасний прояв рабства», в якому взяли участь 12 безробітних осіб.

Представники Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації ознайомили присутніх з поняттям «торгівля людьми», з небезпечними стереотипами та реаліями, з якими стикаються трудові мігранти за кордоном. Присутнім роз’яснено, що легковажне ставлення до роботи за кордоном може завдати їм неабиякої шкоди: обмеження права подальшого виїзду та роботи за кордоном, обмеження свободи, втрати здоров′я чи навіть життя.

Акцентувалась увага на тому, що для легальної роботи за кордоном потрібно мати дійсний закордонний паспорт, відповідну робочу візу, трудовий контракт із закордонним роботодавцем, написаний зрозумілою для обох сторін мовою, та дозвіл на роботу за кордоном.

Також учасники зустрічі отримали інформаційну продукцію, яка містить корисні поради для тих, хто зібрався за кордон та контактні дані суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Чернігівській області.

Назад