Анонси
 
 
 

 

Назад

«Бал чемпіонів» зібрав спортивну гордість Чернігівщини

13 квітня, у Міському палаці культури відбулася вже традиційна для Чернігівщини церемонія урочистого вшанування кращих спортсменів, тренерів та спортивних організацій області за підсумками 2016 року "Бал чемпіонів".

Привітати видатних спортивних особистостей зібралися представники влади області та міста. Організатори церемонії – Департамент сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА та відділення Національного олімпійського комітету в Чернігівській області – створили справжнє спортивне свято.

«Дуже важливо підтримувати наших спортсменів у їхніх прагненнях до перемог, щоб вони завжди мали відчуття того, що на Батьківщині, у рідному краї ними пишаються, вони потрібні, – зазначив у вітальному слові до гостей церемонії голова Чернігівської ОДА й одночасно голова відділення НОК в Чернігівській області Валерій Куліч. – Дякую спортсменам і тренерам за великий труд і зичу найвищих досягнень».

Кубки, квіти та грошові винагороди переможцям вручали почесні гості: представники влади й видатні спортсмени та тренери.

Минулий, 2016 рік - рік літніх Олімпійських та Параолімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро. Рік, який приніс Україні і Чернігівщині нових олімпійських і паралімпійських чемпіонів, призерів та учасників олімпійських ігор.

Грамотою Національного олімпійського комітету України за розвиток олімпійського руху нагороджені – Сергій Микитович Гайдук; олімпійці, паралімпійці та їхні тренери:
чемпіон Паралімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро 2016 року Олег Лень та його тренер - Ладисєв Айвар Валерійович;
учасники Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро 2016 року Ольга Бібік, Дмитро Митрофанов і Олена Костевич (не змогла бути присутня, бо перебуває на навчально-тренувальному зборі) та їхні тренери: сім’я Чередінових (Ігор Борисович і Світлана Віталіївна) – тренери Олени Костевич і Вадима Казаніна, а також Валентина Філіпова.

Цьогоріч відзначено 10 номінацій. Отже, переможці Чернігівської урочистої церемонії «Бал чемпіонів» за підсумками 2016 року у номінаціях:

«Олімпійська надія Чернігівщини»: кращим юним спортсменом області 2016 року визнана Христина Дмитренко – майстер спорту України з біатлону, перша в історії Чернігівщини й України чемпіонка Зимових юнацьких олімпійських ігор 2016 року, вихованка спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з лижного спорту обласної організації Україна. Тренується під керівництвом Заслужених тренерів України Олександра Васильовича і Світлани Леонідівни Ворчаків.

«Прорив року»: чемпіон України з футболу серед жіночих команд першої ліги – команда «Спартак».

«Краща Дитячо-юнацька спортивна школа Чернігівщини»: Спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву – позашкільний навчальний заклад «СДЮШОР із лижного спорту» Чернігівської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Україна». Директор – заслужений працівник фізичної культури і спорту України, Заслужений тренер України Віталій Серафимович Паршуков.

«Спортивна гордість Чернігівщини»: Наталія Скакун – заслужений майстер спорту України з важкої атлетики, чемпіонка Літніх олімпійських ігор 2004 року в Афінах із важкої атлетики у ваговій категорії до 63 кг, олімпійська рекордсменка, чемпіонка Європи, рекордсменка світу, а також Валентина Цербе-Несіна – заслужений майстер спорту України з біатлону, перша олімпійська медалістка незалежної України, бронзова призерка зимових олімпійських ігор 1994 року, призерка чемпіонатів світу і Європи.

«За відданість спорту» нагороджені: Геннадій Вікторович Авраменко – Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, Заслужений майстер спорту СРСР і України, «бронзовий» призер Олімпійських ігор в Сеулі 1988 року (стрільба з малокаліберної гвинтівки по рухливому кабану», багаторазовий чемпіон світу, володар Кубка світу, неодноразовий рекордсмен Європи й СРСР, багаторазовий чемпіон і призер СРСР із кульової стрільби (гвинтівка), на жаль, сьогодні був відсутній.
Кирієнко Василь Андрійович – Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, Заслужений тренер України, тренер-викладач із настільного тенісу ДЮСШ інвалідів. Його вихованці Іванова Наталія, Черняк Ігор, Кокоша Дмитро – чемпіони й призери Паралімпійських і Дефлімпійських ігор в Австралії, чемпіонатів світу і Європи.

«Кращий спортивний благодійник-меценат Чернігівщини 2016 року»:
Купцов Валерій Володимирович – голова правління ПрАТ «Чернігівський автозавод» і Карахтанов Микола Борисович – директор Чернігівського відділення ПАТ «САН ІнБев Україна».
За здобуття бронзових медалей чемпіонату України серед команд вищої ліги за підсумками сезону 2016 року нагороджено жіночу футбольну команду «Легенда-ШВСМ» – шестиразового чемпіона України, чотириразового володаря Кубка України, шестиразову учасницю ігор Ліги чемпіонів УЄФА, володарку відкритого Кубка Італії.

У номінації «Сильні духом – кращий спортсмен-паралімпієць, дефлімпієць» відзначені:
Ігор Рептюх – Заслужений майстер спорту України з біатлону і лижних гонок, член збірної команди України із зимових видів спорту серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, багаторазовий чемпіон і призер Кубків світу, чемпіон, бронзовий і срібний призер зимових Паралімпійських ігор, чемпіон і багаторазовий призер чемпіонатів світу і Європи, призер етапів Кубка світу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Тренери- Сторожко Володимир Петрович і Литвинець Андрій Миколайович.
Олег Лень – Майстер спорту України, представляє регіональний центр фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», член збірної команди України. Нагороджений орденом «За заслуги» III ступеня, чемпіон 15-х літніх Паралімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро в Бразилії серед спортсменів із вадами ДЦП.
Дмитро Суярко – Майстер спорту України з лижних гонок, член збірної команди із зимових видів спорту серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, дворазовий бронзовий призер Кубків світу.

У номінації «Сильні духом: кращий тренер Чернігівщини спортсменів-паралімпійців і дефлімпійців» відзначені:
Сторожок Володимир Петрович – Заслужений тренер України, тренер-викладач із лижних гонок і біатлону регіонального центру «Інваспорт», кращий його вихованець – срібний призер Паралімпійських ігор Рептюх Ігор.
Ладисєв Айвар Валерійович – Заслужений тренер України, тренер-викладач із футболу дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів і збірної команди України, працює зі спортсменами з вадами слуху.
Литвинець Андрій Миколайович – Заслужений тренер України, тренер-викладач із біатлону і лижних гонок регіонального центру «Інваспорт», кращий його вихованець – «срібний» призер Паралімпійських ігор Рептюх Ігор.
Переможцями у номінації «Сильні духом» стали Олег Лень і Володимир Петрович Сторожок.

У номінації «Кращий спортсмен з неолімпійських видів» відзначені:
Андрій Козир – Майстер спорту міжнародного класу з військово-спортивного багатоборства, чемпіон світу з військово-спортивного багатоборства і бронзовий призер чемпіонату світу з рукопашного бою.
Олександр Єрмоленко – Майстер спорту міжнародного класу з рукопашного бою, чемпіон світу з військово-спортивного багатоборства і срібний призер Чемпіонату світу з рукопашного бою. Тренується у Козиря Сергія Васильовича в комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі міської громадської організації спортивного товариства «Спартак».
Михайло Єрко – Майстер спорту України з кікбоксингу, чемпіон світу серед юніорів, член збірної команди України. Тренери – Єрмілов Юрій Сергійович і Кужельний Андрій Володимирович.

У номінації «Кращий тренер Чернігівщини з неолімпійських видів спорту» відзначено:
Козиря Сергія Васильовича – тренера-викладача з рукопашного бою і військово-спортивного багатоборства.
Єрмілова Юрія Сергійовича – Заслуженого тренера України з кікбоксингу. Його вихованець – Єрко Михайло.
Кужельного Андрія Володимировича - Заслуженого тренера України з кікбоксингу. Його вихованець – Єрко Михайло.
Переможцями у номінації «Кращий спортсмен і тренер – неолімпійські види» стали Єрмоленко Олександр і Козир Сергій.

У номінації «Кращий тренер Чернігівщини з олімпійських видів спорту» відзначені:
Зоц Микола Миколайович – Заслужений тренер України з біатлону, старший тренер-викладач Чернігівської школи вищої спортивної майстерності й спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з лижного спорту ФСТ «Україна».
Серед кращих його вихованців – Заслужений майстер спорту України, бронзова призерка зимових Олімпійських ігор Валентина Цербе-Несіна та призери чемпіонатів світу і Європи Ірина Варвинець та Артем Тищенко.
Кравець Олег Олександрович – Заслужений тренер України з боксу, тренер-викладач Ічнянської районної дитячо-юнацької спортивної школи ФСТ «Колос».
Ворчак Олександр Васильович – Заслужений тренер України з біатлону, старший тренер-викладач Чернігівської школи вищої спортивної майстерності та спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з лижного спорту.
Семенов Олександр Володимирович – Заслужений тренер України з біатлону, тренер-викладач Чернігівської школи вищої спортивної майстерності та спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з лижного спорту фізкультурно-спортивного товариства «Україна».
Назаренко Галина Нінелівна – Заслужений тренер України з кульової стрільби, старший тренер-викладач Чернігівської школи вищої спортивної майстерності. На жаль, вона не змогла бути присутньою на церемонії.
Переможцем у номінації «Кращий тренер з олімпійських видів» визнана Галина Нінелівна Назаренко.

У номінації «Кращий спортсмен Чернігівщини з олімпійських видів» представлені:
Сергій Семенов – Заслужений майстер спорту України з біатлону, учасник двох Зимових олімпійських ігор, призер чемпіонатів світу і Європи, володар малого кришталевого Кубка світу. Тренується у свого батька - Семенова Олександра Володимировича в школі вищої спортивної майстерності, представляє ФСТ «Україна».
Олена Костевич – Заслужений майстер спорту України з кульової стрільби, Олімпійська чемпіонка і дворазова «бронзова» призерка Літніх олімпійських ігор, чемпіонка й призерка чемпіонатів світу і Європи, володарка Кубка світу. Тренується у Заслужених тренерів України Чередінових Ігоря Борисовича і Світлани Віталіївни в школі вищої спортивної майстерності, представляє фізкультурно-спортивні товариства «Колос» і «Динамо».
Ірина Варвинець – Заслужений майстер спорту України з біатлону, чемпіонка і призерка чемпіонатів Європи й етапів Кубка світу і Європи. Тренується у Заслужених тренерів України Зоца Миколи Миколайовича і Паршукова Віталія Серафимовича в спеціалізованій дитячо-юнацькій школі олімпійського резерву з лижного спорту ФСТ «Україна», представляє ФСТ «Україна» і «Колос».
Галина Авраменко - Заслужений майстер спорту України з кульової стрільби, багаторазова чемпіонка й призерка чемпіонатів світу і Європи. Тренується у Заслужених тренерів України Авраменка Геннадія Вікторовича і Назаренко Галини Нінелівни в школі вищої спортивної майстерності. Представляє ФСТ «Динамо».
Ольга Бібік – Майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, фіналістка Літніх олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро. Перший тренер – Філіпова Валентина Іванівна.
У номінації «Кращий спортсмен Чернігівщини з олімпійських видів» перемогла Олена Костевич.

Надійну підтримку в організації та проведенні церемонії забезпечили спонсори та партнери: Чернігівське відділення ПАТ «САН ІнБев Україна» і ПАТ Чернігівський автозавод.

Назад