Анонси
 
 
 

 
2017 рік

Назад

2017-2016 ріоки

ОГОЛОШЕННЯ КОНКУРСУ на заміщення вакантної посади

Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 15.11.2017 № 593 «Про оголошення конкурсу на заміщення вакантної посади директора комунального підприємства «Обласний молодіжний центр» Чернігівської обласної ради» та рішення Комісії з проведення конкурсного відбору кандидатури на посаду директора комунального підприємства «Обласний молодіжний центр» Чернігівської обласної ради від 21.11.2017 оголошується конкурс на заміщення вакантної посади директора комунального підприємства «Обласний молодіжний центр» Чернігівської обласної ради.

Кандидатом на посаду може бути особа, яка:

- має вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліст або магістр;

- має досвід управління на підприємствах, установах або організаціях незалежно від форм власності (в тому числі господарських товариствах), або в органах державної влади, органах місцевого самоврядування;

-  вільно володіє державною мовою;

- має високі моральні, ділові, професійні якості та організаторські здібності;

- відповідає іншим вимогам для керівника відповідного суб'єкта господарювання у випадках, передбачених законодавством України.

Не може бути кандидатом на посаду особа, яка:

- за рішенням суду визнана недієздатною або обмежено дієздатною;

- має судимість за вчинення злочину, якщо така судимість не погашена або не знята в установленому законом порядку (крім реабілітованої особи), або на яку протягом останнього року накладалося адміністративне стягнення за вчинення корупційного правопорушення;

- притягалася на підставі обвинувального вироку, який набрав законної сили, до кримінальної відповідальності за вчинення корупційного правопорушення або правопорушення, пов'язаного з корупцією;

- відповідно до вироку суду, що набрав законної сили, позбавлена права займатися діяльністю, пов'язаною з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, або обіймати певні посади;

- призначення  якої на посаду директора комунального підприємства «Обласний молодіжний центр» Чернігівської обласної ради суперечитиме вимогам законодавства щодо роботи іноземців, громадян України, які мають громадянство іноземної держави (держав), або осіб без громадянства;

- у разі призначення буде безпосередньо підпорядкована особі, яка є її близькою особою відповідно до Закону України "Про запобігання корупції";

- за станом здоров’я не може виконувати функції директора комунального підприємства «Обласний молодіжний центр» Чернігівської обласної ради.

Особи, які бажають взяти участь у конкурсі, подають до Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації у паперовому та електронному вигляді  такі документи:

  1. заяву про участь у конкурсі, за формою, що додається;
  2. резюме довільної форми;
  3. автобіографію;
  4. копію документів про освіту;
  5. копію паспорта;
  6. письмову згоду на обробку персональних даних, додається;
  7. копію трудової книжки;
  8. пропозиції кандидата щодо стратегії та мети діяльності комунального підприємства «Обласний молодіжний центр» Чернігівської обласної ради, тому числі наповненням, як комерційного так і соціального характеру, викладені у довільній формі (бізнес-план, програма діяльності тощо);

 9. інші документи (за бажанням).

Документи приймаються до 14 грудня 2017 року включно за адресою:  проспект Миру 14, IV поверх, кабінет № 420, електронна адреса [email protected].

Додаткову інформацію щодо документів та умов проведення конкурсу можна отримати за телефоном 775-160.

До уваги навчальних закладів міста та області!

З нагоди Міжнародного дня мігранта, який відзначається 18 грудня, з метою підтримки патріотів та вимушених переселенців з Автономної Республіки  Крим та з м. Севастопіль, Громадська організація «Кримська громада» оголошує конкурс дитячих та юнацьких малюнків на тему «Мій Крим!» для дітей Київської, Чернігівської, Миколаївської, Житомирської, Черкаської, Дніпровської областей за підтримки громадської організації «КРИМSOS».

Умови кокурсу.

Малюнок необхідно надіслати до 30 листопада 2017 року на еmeil: [email protected] або поштою на адресу: 14000 м.Чернігів, вул. Гетьмана Полуботка, 70 для ГО «Кримська громада» з поміткою конкурс «Мій Крим!».

Малюнок має відповідати наступним вимогам:

  • оформлюватися без втручання дорослих,
  • висвітлювати тему: «Мій Крим!»,
  • містити у правому нижньому куті малюнка ПІБ дитини, вік, місто проживання та назву навчального закладу, клас чи групу.

Всі роботи переможців будуть опубліковані на сторінці Громадської організації «Кримська громада» у Фейсбук. По закінченню конкурсу, кращі роботи будуть представлені на виставці у грудні цього року в м. Чернігів у Обласному молодіжному центрі, вул. Магістрацька, 3.  На авторів найкращих робіт чекають призи.

ОГОЛОШЕННЯ про продовження прийому конкурсних пропозицій на конкурс з визначення програм (проектів, заходів) національно-патріотичного спрямування, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка з обласного бюджету у 2018 році та конкурс з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства у молодіжній сфері, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка з обласного бюджету у 2018 році

Наказ про продовження термінів прийому конкурсних пропозицій 2018.

Згідно рішення конкурсної комісії Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, на виконання (реалізацію) яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету від 04.08.2017 № 2/17 та наказу в.о. директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації від 08 серпня 2017 року № 95 прийом конкурсних пропозицій продовжено до 15 жовтня 2017 року. 

Прийом конкурсних пропозицій здійснюється Департаментом сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації щодня (крім вихідних і святкових днів)   з 8.00 до 17.00 год. (перерва з 13.00 до 14.00) за адресою: м. Чернігів, пр. Миру, 14, к. 408, тел. 77-44-48, e-mail: [email protected]).

Конкурс буде завершено протягом 15 днів після затвердження обласного бюджету на 2018 рік.

 

Олівцем по корупції. Оголошується обласний художній конкурс «Мистецтво – проти засилля корупції»

Побороти корупцію через мистецтво – такий конкурс ініційовано громадськими організаціями  за підтримки обласної влади. Небайдужа громадськість може олівцем і  пензлем вдарити по хабарниках і корупціонерах,  висвітлюючи ганебність заржавілої системи.

Закликаємо батьків долучати дітей та молодь до 18 років до активної участі у обласномухудожньому конкурсі «Мистецтво – проти засилля корупції». Ваші юні таланти вже готові з олівцем взяти участь – тоді чекаємо до 31 жовтня 2017 року малюнки, які можете надіслати електронною та звичайною поштою або особисто занести до Оргкомітету:

Малюнки пропонується виконувати на папері стандартних розмірів або у вигляді комп’ютерної графіки. Розмір малюнка не повинен перевищувати формат А2 (420х594 мм), фото/скановане зображення малюнка та комп’ютерна графіка - у форматі .JPG - не більше 10 мегабайт, роздільна здатність – не менше 300 діоптрій.

Підбиття підсумків Конкурсу та відзначення Учасників планується у листопаді 2017 року. Конкурсні роботи будуть виставлені в інтернеті та на виставках у громадських місцях. Автори кращих робіт за номінаціями отримають подарунки.

Умови та анонс конкурсу - у доданому файлі  Олівцем по корупції

Конкурс організовано міською громадською організацією «Асоціація безперервної фахової освіти «АТЕНЕУМ» за фінансової підтримки Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації.

Опубліковані матеріали є винятковою відповідальністю виконавця Конкурсу і необов’язково відображають точку зору Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації.

Виконавчий директор МГО «Асоціація безперервної фахової освіти «АТЕНЕУМ» Євгеній Малецький.  

Тел.. 067 73 53 003, е-mail: [email protected]

 Департамент сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації проводить конкурс з визначення програм (проектів, заходів), по проведенню фізкультурно-спортивних заходів розроблених інститутами громадянського суспільства (громадськими об’єднаннями та їх відокремленими підрозділами із статутом юридичної особи), для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2018 році

Конкурс проводиться відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2011 року № 1049 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка» (зі змінами), розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 01 квітня 2016 року № 182 «Про проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, на виконання (реалізацію) яких надається фінансова  підтримка з обласного бюджету» та наказу директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту від 27 грудня 2016 року № 100.

Пріоритетні соціальні завдання, на розв’язання яких мають бути спрямовані програми (проекти, заходи) розроблені і запропоновані громадськими об’єднаннями (організаціями) фізкультурно-спортивної спрямованості, громадськими організаціями, діяльність яких спрямована на підтримку фізкультурно-спортивного руху та їх відокремленими підрозділами із статусом юридичної особи:

1. Створення умов для забезпечення оптимальної рухової активності різних груп населення з метою зміцнення здоров’я, продовження його тривалості, організація змістовного дозвілля і максимальної реалізації здібностей людини з урахуванням інтересів та індивідуальних особливостей кожного.

Види діяльності:

проведення спартакіад, змагань, марафонів, зборів, конференцій, форумів, фестивалів, акцій, ігор, конкурсів, засідань за круглим столом, дебатів, семінарів, зборів-походів, семінарів-тренінгів, тренінгів, пленерів, наметових таборів, зльотів, походів, та інших заходів:

1.1.організації та проведення фізкультурно-оздоровчих і рухових заходів для різних верств населення, розвиток мережі та забезпечення діяльності сучасних центрів і клубів, які надаватимуть доступні та якісні фізкультурно-спортивні послуги різним групам населення, в т. числі в новостворених об’єднаних територіальних громадах;

1.2.створення належних умов для організації навчання плаванню у плавальних басейнах, місцях масового відпочинку громадян на воді, в оздоровчих і спортивних таборах;

1.3.проведення щороку масових фізкультурно-оздоровчих і спортивних заходів та галузевих спартакіад серед усіх верств і категорій населення;

1.4.організації і проведення офіційних фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів серед ветеранів спорту;

1.5.організації і проведення заходів зі спорту для інвалідів, учасників АТО, інших вразливих категорій громадян;

1.6.перепідготовки, підвищення кваліфікації кадрів, фахівців у сфері фізичної культури і спорту.

2. Сприяння створенню умов для підвищення ефективності фізичної підготовки у Збройних Силах, інших державних військових формуваннях та правоохоронних органах.

Види діяльності:

проведення спартакіад, змагань, марафонів, зборів, конференцій, форумів, фестивалів, акцій, спортивних ігор, конкурсів, засідань за круглим столом, дебатів, семінарів, зборів-походів, семінарів-тренінгів, тренінгів, пленерів, наметових таборів, зльотів, походів, концертів, та інших заходів; видання інформаційних та методичних матеріалів та виготовлення і розміщення соціальних фільмів, роликів та соціальної реклами з метою забезпечення:

2.1.створення умов для підвищення рівня фізичної підготовки молоді для проходження служби у Збройних Силах України, інших військових формуваннях, у т.ч. шляхом проведення відповідних фізкультурно-спортивних заходів, зокрема І-го і ІІ-го етапів Всеукраїнської спартакіади допризовної молоді;

2.2.підвищення ефективності професійної орієнтованої та спеціальної фізичної підготовки молоді для проходження служби у Збройних Силах України, інших військових формуваннях та правоохоронних органах.

3. Популяризація здорового способу життя, підвищення фізичних і функціональних можливостей організму, забезпечення здорового дозвілля, збереження тривалості активного життя та подолання суспільної байдужості до здоров’я населення.

Види діяльності:

проведення спартакіад, змагань, марафонів, зборів, конференцій, форумів, фестивалів, акцій, спортивних ігор, конкурсів, засідань за круглим столом, дебатів, семінарів, зборів-походів, семінарів-тренінгів, тренінгів, пленерів, наметових таборів, зльотів, походів, концертів, та інших заходів; видання інформаційних та методичних матеріалів та виготовлення і розміщення соціальних фільмів, роликів та соціальної реклами з метою забезпечення:

3.1.випуску рекламної, поліграфічної продукції, методичних та наукових видань, відеопродукції з популяризації видів спорту, масової фізичної культури та формування здорового способу життя;

3.2.розповсюдженню рекламної, поліграфічної продукції, підручників, посібників, навчальних програм з питань фізичного виховання, масового спорту, фізкультурно-спортивної реабілітації з метою підвищення рівня поінформованості громадян;

3.3.виготовленню та впровадженню соціальної реклами щодо пропагування здорового способу життя, фізичної культури та спорту, підвищенню рівня культури харчування, профілактики шкідливих звичок (тютюнопаління, алкоголізму, наркоманії);

3.4.проведенню інформаційно-просвітницьких акцій до дат, визначених Міністерством молоді та спорту України, Міністерством освіти і науки України, Всесвітньою організацією охорони здоров’я та Міністерством охорони здоров’я України: Дня фізичної культури і спорту, Всеукраїнського Олімпійського уроку і Олімпійського тижня, Всесвітнього дня ходьби,  Всесвітнього дня здоров’я, Всесвітнього дня боротьби з тютюнопалінням, Всесвітнього дня боротьби з наркоманією, Міжнародного дня відмови від паління, акція «Антинаркотик», Всеукраїнського місячника «Спорт для всіх – спільна турбота», акція «Відповідальність починається з мене», місячник «Скажи «ні» тютюну» та інші;

3.5.проведенню фізкультурно-оздоровчих, рекреаційних та реабілітаційних заходів для різних вікових груп населення;

3.6.висвітленню у засобах масової інформації позитивного впливу на здоров’я людини оптимальної рухової активності, зокрема на телебаченні в радіопрограмах.

Реалізація програми (проекту, заходу) повинна здійснюватися на території Чернігівської області, в період з січня по грудень 2018 року.

Для участі у конкурсі допускаються програми (проекти, заходи), розроблені та подані громадськими організаціями фізкультурно-спортивного спрямування, громадськими організаціями, діяльність яких спрямована на підтримку фізкультурно-спортивного руху які є юридичними особами, та зареєстровані в установленому порядку не пізніше, ніж за два роки до оголошення конкурсу.

Конкурсні програми (проекту, заходу) повинні охоплювати більш як половину районів області та/або забезпечити участь у проекті осіб з більш як половини районів області.

Орієнтовний загальний фінансовий фонд конкурсу становить 200 тис. гривень, з них:

- на підтримку програм (проектів, заходів) спортивних громадських організацій про створення умов  для забезпечення оптимальної рухової активності різних груп населення з метою зміцнення здоров’я, продовження його тривалості, організація змістовного дозвілля і максимальної реалізації здібностей людини з урахуванням інтересів та індивідуальних особливостей кожного орієнтовно планується 120 тис. гривень. Граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів одного проекту, що подається для участі у конкурсі, становить 30 тис. гривень;

- на підтримку програм (проектів, заходів), спрямованих на створення умов для підвищення ефективності фізичної підготовки у Збройних Силах, інших державних військових формуваннях та правоохоронних органах орієнтовно планується 60 тис. гривень. Граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів одного проекту,  що подається для участі у конкурсі, становить 30 тис. гривень.

- на підтримку програм (проектів, заходів), спрямованих на популяризацію здорового способу життя, підвищення фізичних і функціональних можливостей організму, забезпечення здорового дозвілля, збереження тривалості активного життя та подолання суспільної байдужості до здоров’я населення орієнтовно планується 20 тис. гривень. Граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів одного проекту, що подається для участі у конкурсі, становить 5 тис. гривень.

За рахунок бюджетних коштів може бути профінансовано не більше як 75% вартості проекту. Решта 25 % необхідного обсягу фінансування проекту мають бути забезпечені громадською організацією (творчою спілкою) у вигляді матеріальних чи нематеріальних ресурсів, у тому числі оплати вартості оренди приміщення, техніки, обладнання і т.д.

Для участі у програмі (проекті, заході), громадські організації та творчі спілки повинні подати конкурсну пропозицію, складену державною мовою.

Конкурсна пропозиція повинна містити:

1) заяву про участь у конкурсі, складену за формою, затвердженою розпорядженням голови облдержадміністрації від 01 квітня 2016 року № 182 «Про проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, на виконання (реалізацію) яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету»;

2) копії свідоцтва про реєстрацію інституту громадянського суспільства, статуту (положення), скріплені його печаткою (у разі наявності);

3) копію документа, виданого територіальним органом ДФС не раніше ніж за 30 днів до дати оголошення проведення програми (проекту, заходу), що підтверджує включення (на момент подання конкурсної пропозиції) інституту громадянського суспільства до Реєстру неприбуткових установ та організацій;

4) опис програми (проекту, заходу) та кошторис витрат, необхідних для виконання (реалізації) програми (проекту, заходу), за формою, затвердженою розпорядженням голови облдержадміністрації від 01 квітня 2016 року № 182 «Про проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, на виконання (реалізацію) яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету»;

5) листи-підтвердження органів державної влади, органів місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, наукових установ, інститутів громадянського суспільства, інших установ та організацій (в разі їх залучення до виконання (реалізації) проекту;

6) інформацію про діяльність інституту громадянського суспільства, зокрема досвід виконання (реалізації) програми (проекту, заходу) протягом останніх двох років за рахунок бюджетних коштів та інших джерел фінансування, джерела фінансування інституту громадянського суспільства, його матеріально-технічну базу та кадрове забезпечення.

Проект та кошторис витрат, подані на програму (проект, захід), повинні відповідати вимогам постанови Кабінету Міністрів України від 01 березня     2014 року № 65 «Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету».

Відповідальність за достовірність інформації, що міститься у конкурсній пропозиції, несе учасник програми (проекту, заходу).

Подані конкурсні пропозиції не повертаються учасникові конкурсу.

Прийом конкурсних пропозицій здійснюється Департаментом сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації щодня (крім вихідних і святкових днів) з 10.00 до 16.00 год. (м. Чернігів, пр. Миру, 14, к. 416, тел. 676859, e-mail: [email protected]).

Конкурсні пропозиції приймаються з дня опублікування оголошення  до 15 листопада 2017 року.

Конкурс буде завершено протягом 15 днів після затвердження обласного бюджету на 2018 рік.

У разі визнання програми (проекту, заходу) переможцем Конкурсу кошторис витрат має бути  доопрацьований громадською організацією з урахуванням діючих на момент затвердження кошторису норм та нормативів, цін та тарифів, а також з дотриманням принципу економного витрачання бюджетних коштів та максимальної ефективності їх використання.

Департамент сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації проводить конкурс з визначення програм(проектів, заходів), по проведенню фізкультурно-спортивних заходів розроблених інститутами громадянського суспільства (громадськими об’єднаннями та їх відокремленими підрозділами із статуcом юридичної особи), для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2017 році

Конкурс проводиться на виконання обласної Програми розвитку фізичної культури та спорту на 2017-2020 роки, затвердженої рішенням Чернігівської обласної ради від 20.12.2016 №12-7/VII, рішення Чернігівської обласної ради від 17.05.2017 №13-9/VII «Про внесення змін до обласної Програми розвитку фізичної культури та спорту Чернігівської області на період 2017 - 2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради сьомої сесії сьомого скликання від 20 грудня 2016 року №12-7/VII» та наказу директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту від 19 травня 2017 року № 51 наказ про оголошення конкурсу у 2017 році.

Пріоритетні соціальні завдання, на розв’язання яких мають бути спрямовані програми (проекти, заходи) розроблені і запропоновані громадськими об’єднаннями (організаціями) фізкультурно - спортивної спрямованості, громадськими організаціями, діяльність яких спрямована на підтримку фізкультурно-спортивного руху та їх відокремленими підрозділами із статусом юридичної особи:

1. Створення умов для забезпечення оптимальної рухової активності різних груп населення з метою зміцнення здоров’я, продовження його тривалості, організація змістовного дозвілля і максимальної реалізації здібностей людини з урахуванням інтересів та індивідуальних особливостей кожного.

Види діяльності:

проведення спартакіад, змагань, марафонів, зборів, конференцій, форумів, фестивалів, акцій, ігор, конкурсів, засідань за круглим столом, дебатів, семінарів, зборів-походів, семінарів-тренінгів, тренінгів, пленерів, наметових таборів, зльотів, походів, та інших заходів:

1.1. організації та проведення фізкультурно-оздоровчих і рухових заходів для різних верств населення, розвиток мережі та забезпечення діяльності сучасних центрів і клубів, які надаватимуть доступні та якісні фізкультурно-спортивні послуги різним групам населення, в т. ч. в новостворених об’єднаних територіальних громадах;

1.2. створення належних умов для організації навчання плаванню у плавальних басейнах, місцях масового відпочинку громадян на воді, в оздоровчих і спортивних таборах;

1.3. проведення щороку масових фізкультурно-оздоровчих і спортивних заходів та галузевих спартакіад серед усіх верств і категорій населення;

1.4. організації і проведення офіційних фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів серед ветеранів спорту;

1.5. організації і проведення заходів зі спорту для інвалідів, учасників АТО, інших вразливих категорій громадян;

1.6. перепідготовки, підвищення кваліфікації кадрів, фахівців у сфері фізичної культури і спорту.

2. Сприяння створенню умов для підвищення ефективності фізичної підготовки у Збройних Силах, інших державних військових формуваннях та правоохоронних органах.

Види діяльності:

проведення спартакіад, змагань, марафонів, зборів, конференцій, форумів, фестивалів, акцій, спортивних ігор, конкурсів, засідань за круглим столом, дебатів, семінарів, зборів-походів, семінарів-тренінгів, тренінгів, пленерів, наметових таборів, зльотів, походів, концертів, та інших заходів; видання інформаційних та методичних матеріалів та виготовлення і розміщення соціальних фільмів, роликів та соціальної реклами з метою забезпечення:

2.1. створення умов для підвищення рівня фізичної підготовки молоді для проходження служби у Збройних Силах України, інших військових формуваннях, у т.ч. шляхом проведення відповідних фізкультурно-спортивних заходів, зокрема І-го і ІІ-го етапів Всеукраїнської спартакіади допризовної молоді;

2.2. підвищення ефективності професійної орієнтованої та спеціальної фізичної підготовки молоді для проходження служби у Збройних Силах України, інших військових формуваннях та правоохоронних органах.

3. Популяризація здорового способу життя, підвищення фізичних і функціональних можливостей організму, забезпечення здорового дозвілля, збереження тривалості активного життя та подолання суспільної байдужості до здоров’я населення.

Види діяльності:

проведення спартакіад, змагань, марафонів, зборів, конференцій, форумів, фестивалів, акцій, спортивних ігор, конкурсів, засідань за круглим столом, дебатів, семінарів, зборів-походів, семінарів-тренінгів, тренінгів, пленерів, наметових таборів, зльотів, походів, концертів, та інших заходів; видання інформаційних та методичних матеріалів та виготовлення і розміщення соціальних фільмів, роликів та соціальної реклами з метою забезпечення:

3.1. випуску рекламної, поліграфічної продукції, методичних та наукових видань, відеопродукції з популяризації видів спорту, масової фізичної культури та формування здорового способу життя;

3.2. розповсюдженню рекламної, поліграфічної продукції, підручників, посібників, навчальних програм з питань фізичного виховання, масового спорту, фізкультурно-спортивної реабілітації з метою підвищення рівня поінформованості громадян;

3.3. виготовленню та впровадженню соціальної реклами щодо пропагування здорового способу життя, фізичної культури та спорту, підвищенню рівня культури харчування, профілактики шкідливих звичок (тютюнопаління, алкоголізму, наркоманії);

3.4. проведенню інформаційно-просвітницьких акцій до дат, визначених Міністерством молоді та спорту України, Міністерством освіти і науки України, Всесвітньою організацією охорони здоров’я та Міністерством охорони здоров’я України: Дня фізичної культури і спорту, Всеукраїнського Олімпійського уроку і Олімпійського тижня, Всесвітнього дня ходьби,  Всесвітнього дня здоров’я, Всесвітнього дня боротьби з тютюнопалінням, Всесвітнього дня боротьби з наркоманією, Міжнародного дня відмови від паління, акція «Антинаркотик», Всеукраїнського місячника «Спорт для всіх – спільна турбота», акція «Відповідальність починається з мене», місячник «Скажи «ні» тютюну» та інші;

3.5. проведенню фізкультурно - оздоровчих, рекреаційних та реабілітаційних заходів для різних вікових груп населення;

3.6. висвітленню у засобах масової інформації позитивного впливу на здоров’я людини оптимальної рухової активності, зокрема на телебаченні в радіопрограмах.

Реалізація програми (проекту, заходу) повинна здійснюватися на території Чернігівської області, в період з січня по грудень 2017 року.

Для участі у конкурсі допускаються програми (проекти, заходи), розроблені та подані громадськими організаціями фізкультурно-спортивного спрямування, громадськими організаціями, діяльність яких спрямована на підтримку фізкультурно-спортивного руху, які є юридичними особами, та зареєстровані в установленому порядку не пізніше, ніж за два роки до оголошення конкурсу.

Конкурсні програми (проекту, заходу) повинні охоплювати більш як половину районів області та/або забезпечити участь у проекті осіб з більш як половини районів області.

Орієнтовний загальний фінансовий фонд конкурсу становить 200 тис. гривень, з них:

- на підтримку програм (проектів, заходів) спортивних громадських організацій про створення умов  для забезпечення оптимальної рухової активності різних груп населення з метою зміцнення здоров’я, продовження його тривалості, організація змістовного дозвілля і максимальної реалізації здібностей людини з урахуванням інтересів та індивідуальних особливостей кожного орієнтовно планується 120 тис. гривень. Граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів одного проекту, що подається для участі у конкурсі, становить 30 тис. гривень;

- на підтримку програм (проектів, заходів), спрямованих на створення умов для підвищення ефективності фізичної підготовки у Збройних Силах, інших державних військових формуваннях та правоохоронних органах орієнтовно планується 60 тис. гривень. Граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів одного проекту, що подається для участі у конкурсі, становить 30 тис. гривень.

- на підтримку програм (проектів, заходів), спрямованих на популяризацію здорового способу життя, підвищення фізичних і функціональних можливостей організму, забезпечення здорового дозвілля, збереження тривалості активного життя та подолання суспільної байдужості до здоров’я населення орієнтовно планується 20 тис. гривень. Граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів одного проекту, що подається для участі у конкурсі, становить 5 тис. гривень.

За рахунок бюджетних коштів може бути профінансовано не більше як 75% вартості проекту. Решта 25 % необхідного обсягу фінансування проекту мають бути забезпечені громадською організацією (творчою спілкою) у вигляді матеріальних чи нематеріальних ресурсів, у тому числі оплати вартості оренди приміщення, техніки, обладнання і т.д.

Для участі у програмі (проекті, заході), громадські організації та творчі спілки повинні подати конкурсну пропозицію, складену державною мовою.

Конкурсна пропозиція повинна містити:

1) заяву про участь у конкурсі, складену за формою, згідно додатку 1 до «Положення про порядок проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів) по проведенню фізкультурно-спортивних заходів, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2017 році», затвердженого рішенням Чернігівської обласної ради від 17.05.2017 №13-9/VII;

 2) копії свідоцтва про реєстрацію інституту громадянського суспільства, статуту (положення), скріплені його печаткою (у разі наявності);

3) копію документа, виданого територіальним органом ДФС не раніше ніж за 30 днів до дати оголошення проведення програми (проекту, заходу), що підтверджує включення (на момент подання конкурсної пропозиції) інституту громадянського суспільства до Реєстру неприбуткових установ та організацій;

4) опис програми (проекту, заходу) та кошторис витрат, необхідних для виконання (реалізації) програми (проекту, заходу), за формою згідно згідно додатку 2 до «Положення про порядок проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів) по проведенню фізкультурно-спортивних заходів, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2017 році»;

5) листи-підтвердження органів державної влади, органів місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, наукових установ, інститутів громадянського суспільства, інших установ та організацій (в разі їх залучення до виконання (реалізації) проекту;

6) інформацію про діяльність інституту громадянського суспільства, зокрема досвід виконання (реалізації) програми (проекту, заходу) протягом останніх двох років за рахунок бюджетних коштів та інших джерел фінансування, джерела фінансування інституту громадянського суспільства, його матеріально-технічну базу та кадрове забезпечення.

Проект та кошторис витрат, подані на програму (проект, захід), повинні відповідати вимогам постанови Кабінету Міністрів України від 01 березня
2014 року № 65 «Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету».

Відповідальність за достовірність інформації, що міститься у конкурсній пропозиції, несе учасник програми (проекту, заходу).

Подані конкурсні пропозиції не повертаються учасникові конкурсу.

Прийом конкурсних пропозицій здійснюється Департаментом сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації щодня (крім вихідних і святкових днів) з 10:00 год. до 16:00 год. (м. Чернігів, проспект Миру, 14, каб. 416,
тел.: (0462) 67-68-59, e-mail: [email protected]).

Конкурсні пропозиції приймаються з дня опублікування оголошення
до 01 липня 2017 року.

Конкурс буде завершено протягом 15 днів після затвердження обласного бюджету на 2018 рік.

У разі визнання програми (проекту, заходу) переможцем Конкурсу кошторис витрат має бути  доопрацьований громадською організацією з урахуванням діючих на момент затвердження кошторису норм та нормативів, цін та тарифів, а також з дотриманням принципу економного витрачання бюджетних коштів та максимальної ефективності їх використання.

Оголошення. Розпочато прийом пропозицій щодо оновлення складу Координаційної ради

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 7 грудня 2016 року № 999 «Про забезпечення затвердження типового положення про координаційну раду з питань національно-патріотичного виховання при місцевій державній адміністрації» та розпорядження голови облдержадміністрації від 26 липня 2016 року № 409 «Про Координаційну раду з питань національно-патріотичного виховання молоді при обласній державній адміністрації» Департаментом сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації розпочато роботу щодо оновлення складу Координаційної ради.

Запрошуємо представників інститутів громадянського суспільства надати свої пропозиції щодо персонального складу Координаційної ради.

Пропозиції надавати Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації до 18 січня 2017 року за адресою: 14000, м. Чернігів, проспект Миру, 14, тел. (0462) 67-45-14, е-пошта: [email protected].

2016 рік

Увага! Незабаром відбудеться тренінгів курс з демократичного громадянства

У період з 5 по 11 вересня 2016 року в м. Косів, Івано-Франківської області, відбудеться тренінгів курс з демократичного громадянства та участі молоді для представників національних, регіональних і місцевих органів влади, які працюють з молоддю та молодіжних громадських організацій України. Організаторами тренінгового курсу є молодіжний департамент Ради Європи, Міністерство молоді та спорту у співпраці з Чернівецькою обласною молодіжною громадською організацією «Генезис».

Учасниками тренінгового курсу стануть 30 представників органів влади та організацій громадянського суспільства. Програма тренінгу сконцентрована навколо тематики участі молоді, залучення молоді до процесу прийняття рішень на регіональному та місцевому рівні, ролі молодіжної роботи та неформальної освіти у реалізації молодіжної політики та покращенні якості спільних дій між органами влади, неурядовими організаціями та молоддю.

Особливий акцент тренінгу полягає у підготовці молодіжних лідерів, активістів, молодіжних працівників, представників органів влади та державних службовців, які працюють в молодіжній сфері та дотичних сферах до розробки та впровадження інклюзивної між секторної молодіжної політики в умовах децентралізації влади.

До участі у тренінгу запрошуються кандидати, які активно діють у молодіжній сфері в Україні та представляють:
- всеукраїнські молодіжні неурядові організації, асоціації та платформи;
- регіональні/місцеві молодіжні організації;
- державні органи влади, які працюють у сфері молодіжної політики;
- регіональні/місцеві органи влади та муніципальні установи, які працюють з молоддю,
- виборчі органи місцевого самоврядування;
- координаційні ради та комісії, які опікуються питаннями молодих людей;
- освітні та дослідницькі установи.

Всі витрати на участь у тренінгу повинні заповнити он-лайн заявку, яка розміщена за посиланням: http://youthapplications.coe.int/Application-forms. Заявки приймаються до полудня 12 серпня 2016 року.

Учасники будуть відбрані організаторами тренінгу з урахуванням досвіду та мотивації кандидата. Відібрані кандидати будуть повідомлені про результати до 16 серпня 2016 року.

Детальна інформація про захід міститься на сайті Міністерства з посиланням: http://dsmsu.gov/ua/index/ua/material/25547

 

Незабаром відбудеться III Міжнародна професійна спеціалізована виставка «ЗНО – 2016. Освіта в Україні. Освіта за кордоном»

Міністерство молоді та спорту інформує про те, що з 28 по 30 вересня 2016року у Колонній залі Київської міської державної адміністрації, що знаходиться за адресою: м. Київ, аул. Крещатик, 36, відбудеться III Міжнародна професійна спеціалізована виставка «ЗНО – 2016. Освіта в Україні. Освіта за кордоном», організатором якої є ТОВ «Лідерекспоцентр».

Метою виставки є інформування молоді щодо можливостей отримання професійної освіти в Україні та за кордоном, а також поширення інформації про вакансії і консультування з проблем працевлаштування.

Детальна інформація про виставку розміщена на сайті www.osvita.link

Мінмолодьспорт за підтримки ЮНІСЕФ протягом 2016 року планує провести низку заходів за круглим столом

Міністерством молоді та спорту за підтримки ЮНІСЕФ протягом 2016 року планується проведення низки заходів за круглим столом з метою обговорення положень законопроекту «Про молодь» за участі кола експертів, активної молоді та представників інститутів громадянського суспільства, що працюють з молоддю.

Учасники працюватимуть у форматі «світового кафе». Під час кожного засідання буде розглянуто законопроект у цілому та зосереджено увагу на його окремих положеннях відповідно до заявленої теми обговорень.

Графік проведення засідань за круглим столом за відповідними тематиками:

14 червня м. Краматорськ - соціальні права молоді, напрями молодіжної політики;
17 червня м. Харків - інститути громадянського суспільства в молодіжній політиці;
22 червня м. Дніпропетровськ - організація молодіжної роботи;
30 червня м. Одеса - національне агентство підтримки молодіжних ініціатив;
8 липня м. Львів - інфраструктура молодіжної роботи;
20 липня м. Київ - презентація узагальнених пропозицій.

Просимо взяти участь бажаючу молодь у вищезазначених заходах.

В Україні проводиться національний молодіжний відеофестиваль PLURAL+UKRAINE

За підтримки Міністерства молоді та спорту України з нагоди 65-ї річниці Міжнародної організації з міграції (МОМ) та 20-річчя представництва МОМ в Україні проводиться національний молодіжний відеофестиваль PLURAL+UKRAINE, який є частиною глобальної спільної ініціативи Альянсу Цивілізацій ООН та МОМ «Молодіжний відеофестиваль PLURAL +». З метою залучення молоді до створення оригінальних і креативних відео на тему: «Міграції, розмаїття та соціальної інтеграції»

До участі у національному відеофестивалі запрошується молодь віком від 16 до 25 років, яка проживає в Україні, тимчасово перебуває за кордоном або має іноземне громадянство та на законних підставах перебуває в Україні.

Для участі у конкурсі до 31 серпня 2016 року необхідно поштою надіслати заявку та DVD диск з відео на адресу: представництво МОМ в Україні,вул. Михайлівська, 8, Київ, 01001).

З правилами та вимогами для участі у відеофестивалі PLURAL+UKRAINE можна ознайомитися на сайті Представництва МОМ в Україні (http://iom.org.uahttp://iom.org.ua).

За додатковою інформацією щодо фестивалю, звертатись до координатора проекту – Анастасії Винниченко(044) 568-50-15, e-mail: [email protected].

Всеукраїнський конкурс на офіційне найменування та логотип державного підприємства «Український дитячий центр «Молода гвардія»

Відповідно до Закону України від 08 серпня 2015 року № 26 «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» державним підприємством «Український дитячий центр «Молода гвардія» (далі – ДП «УДЦ «Молода гвардія») розпочалося проведення Всеукраїнського конкурсу на офіційне найменування та логотип державного підприємства «Український дитячий центр «Молода гвардія».

Конкурс проводиться на добровільних засадах і є відкритим для дітей і молоді активної громадської позиції та національно-патріотичної свідомості, створення сучасного та актуального іміджу дитячого закладу оздоровлення та відпочинку.

Порядок організації та строки проведення Конкурсу визначені Положенням про Всеукраїнський конкурс на офіційне найменування та логотип державного підприємства «Український дитячий центр «Молода гвардія», затвердженого наказом Міністерства соціальної політики України від 23.03.2016 № 277, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 15.04.2016 за №573/28703.

 

Департамент сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації оголошує конкурс з визначення проектів, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надаватиметься фінансова підтримка у 2017 році

Конкурс проводиться відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2011 року № 1049 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених громадськими організаціями та творчими спілками, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка» (зі змінами) та розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 01 квітня 2016 року № 182 «Про проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, на виконання (реалізацію) яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету».doc«Про проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, на виконання (реалізацію) яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету».

Пріоритетні соціальні завдання, на розв’язання яких мають бути спрямовані проекти громадських організацій та творчих спілок:

1.Формування громадянської позиції і національно-патріотичне виховання молоді.

Види діяльності:

проведення акцій, ігор, конкурсів, засідань за круглим столом, дебатів, семінарів, зборів-походів, семінарів-тренінгів, тренінгів, змагань, зборів, конференцій, форумів, фестивалів, пленерів, наметових таборів, зльотів, марафонів, походів, концертів, та інших заходів; видання інформаційних та методичних матеріалів та виготовлення і розміщення соціальних фільмів, роликів та соціальної реклами з метою забезпечення:

1.1. формування патріотичної свідомості молоді, зокрема у навчальних закладах і у молодіжному середовищі, шляхом розвитку історичної пам’яті; популяризація української культури і народних традицій; усвідомлення національної своєрідності; залучення молоді до суспільно значущої діяльності;

1.2. виховання у молоді почуття особистої та національної гідності, формування шанобливого ставлення до внеску національних меншин у державотворчі процеси України;

1.3. посилення профілактики правопорушень у процесі підвищення рівня правових знань, правової культури та правової поведінки молоді;

1.4. залучення молоді до організації та проведення молодіжних культурно-мистецьких, спортивних, інформаційно-просвітницьких заходів з нагоди Дня Соборності, Дня пам’яті героїв Крут, Дня пам’яті та примирення, Дня молоді, Дня Конституції, Дня незалежності, Дня Державного Прапора, Дня захисника України, Дня гідності та Свободи інших державних свят, визначних та пам’ятних дат;

1.5. підтримка ініціатив молоді та її іноваційного потенціалу, створення умов для творчого і духовного розвитку молоді, її інтелектуального самовдосконалення;

1.6. формування бережливого ставлення до навколишнього природного середовища.

2.Популяризація та утвердження здорового і безпечного способу життя та культури здоров’я серед молоді.

Види діяльності:

проведення акцій, конкурсів, засідань за круглим столом, дебатів, семінарів, семінарів-тренінгів, тренінгів, конференцій, форумів, фестивалів, наметових таборів, походів, зборів-походів ті інших заходів; видання інформаційних та методичних матеріалів та виготовлення і розміщення соціальних роликів та реклами з метою забезпечення:

2.1. підвищення рівня здоров’я, молоді, популяризація та утвердження здорового і безпечного способу життя та культури здоров’я серед молоді;

2.2. сприяння зміцненню психічного здоров’я молодих людей; формування внутрішньої культури їх взаємин у сім’ї та соціальному середовищі;

2.3. забезпечення репродуктивного здоров’я молоді; популяризація серед молоді знань з безпеки життєдіяльності.

3.Створення умов з метою працевлаштування молоді (забезпечення первинної і вторинної зайнятості і самозайнятості молоді).

Види діяльності:

проведення акцій, ігор, конкурсів, засідань за круглим столом, дебатів, семінарів, семінарів-тренінгів, конференцій, форумів та інших заходів;видання інформаційних та методичних матеріалів та виготовлення і розміщення соціальних фільмів, роликів та соціальної реклами з метою:

3.1. формування усвідомлених мотивів молоді щодо вибору певного виду діяльності, що забезпечить задоволення її матеріальних і духовних потреб;

3.2. сприяння розвитку молодіжного підприємництва, самозайнятості та ефективного просування молодих людей у підприємницькому середовищі;

3.3. залучення молоді до волонтерської діяльності;

3.4. формування та реалізація механізму підвищення рівня зайнятості молоді шляхом сприяння її працевлаштуванню, стажуванню на робочих місцях та залученню до суспільно значущої діяльності як способу забезпечення вторинної зайнятості.

Реалізація проекту повинна здійснюватися на території Чернігівської області, в період з січня до грудня 2017 року.

Для участі у конкурсі допускаються проекти, розроблені та подані громадськими організаціями та творчими спілками, які є юридичними особами, зареєстровані в установленому порядку не пізніше, ніж за два роки до оголошення конкурсу.

Конкурсні проекти повинні охоплювати більш як половину районів області та/або забезпечити участь у проекті осіб з більш як половини районів області.

Орієнтовний загальний фінансовий фонд конкурсу становить 172 тис. гривень, з них:

-на підтримку проектів молодіжних, дитячих громадських організацій та студентського самоврядування, спрямованих на національно-патріотичне виховання молоді та формування громадянської позиції орієнтовно планується 100 тис. гривень. Граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів одного проекту, що подається для участі у конкурсі, становить 30 тис. гривень;

- на підтримку проектів, спрямованих на популяризацію та утвердження здорового та безпечного способу життя орієнтовно планується 50 тис. гривень. Граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів одного проекту, що подається для участі у конкурсі, становить 10 тис. гривень;

- на підтримку проектів, спрямованих на створення сприятливого середовища для забезпечення зайнятості молоді орієнтовно планується 22 тис. гривень. Граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів одного проекту, що подається для участі у конкурсі, становить 5 тис. гривень.

За рахунок бюджетних коштів може бути профінансовано не більше як 75% вартості проекту. Решта 25 % необхідного обсягу фінансування проекту мають бути забезпечені громадською організацією (творчою спілкою) у вигляді матеріальних чи нематеріальних ресурсів, у тому числі оплати вартості оренди приміщення, техніки, обладнання і т.д.

Для участі у конкурсі громадські організації та творчі спілки повинні подати конкурсну пропозицію, складену державною мовою.

Конкурсна пропозиція повинна містити:

1) заяву про участь у конкурсі, складену за формою, затвердженою розпорядженням голови від 01 квітня 2016 року № 182 «Про проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, на виконання (реалізацію) яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету»;

2) копії свідоцтва про реєстрацію інституту громадянського суспільства, статуту (положення), скріплені його печаткою (у разі наявності);

3) копію документа, виданого територіальним органом ДФС не раніше ніж за 30 днів до дати оголошення проведення конкурсу, що підтверджує включення (на момент подання конкурсної пропозиції) інституту громадянського суспільства до Реєстру неприбуткових установ та організацій;

4) опис проекту та кошторис витрат, необхідних для виконання (реалізації) проекту, за формою, затвердженою розпорядженням голови від 01 квітня 2016 року № 182 «Про проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, на виконання (реалізацію) яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету»;

5) листи-підтвердження органів державної влади, органів місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, наукових установ, інститутів громадянського суспільства, інших установ та організацій (в разі їх залучення до виконання (реалізації) проекту;

6) інформацію про діяльність інституту громадянського суспільства, зокрема досвід виконання (реалізації) програми (проекту, заходу) протягом останніх двох років за рахунок бюджетних коштів та інших джерел фінансування, джерела фінансування інституту громадянського суспільства, його матеріально-технічну базу та кадрове забезпечення.

Проект та кошторис витрат, подані на конкурс, повинні відповідати вимогам постанови Кабінету Міністрів України від 01 березня 2014 року №65 «Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету».

При плануванні видатків також слід враховувати, що проекти мають бути орієнтовані на рівний доступ в них жінок і чоловіків, у тому числі щодо отримання та поширення будь-якої інформації у молодіжному середовищі.

З метою сприяння соціальній адаптації молоді з числа переселенців при плануванні проектів передбачати їх залучення до організації та проведення тематичних заходів.

Відповідальність за достовірність інформації, що міститься у конкурсній пропозиції, несе учасник конкурсу.

Подані конкурсні пропозиції не повертаються учасникові конкурсу.

Прийом конкурсних пропозицій здійснюється Департаментом сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації щодня (крім вихідних і святкових днів) з 10.00 до 16.00 год.
(м. Чернігів, пр. Миру, 14, к. 413,
тел. 674514, e-mail: [email protected]).

Конкурсні пропозиції приймаються з дня опублікування оголошення до 20 червня 2016 року.

Конкурс буде завершено протягом 15 днів після затвердження обласного бюджету на 2017 рік.

У разі визнання проекту переможцем Конкурсу кошторис витрат має бути доопрацьований громадською організацією з урахуванням діючих на момент затвердження кошторису норм та нормативів, цін та тарифів, а також з дотриманням принципу економного витрачання бюджетних коштів та максимальної ефективності їх використання.

Назад