Анонси
 
 
 

 

Назад

Чернігівська область зустрічає 5-й потяг Єднання України «Труханівська Січ»

Вчора, 20 березня, до Чернігівської області завітали близько 250 патріотів із різних регіонів України. Серед пасажирів потяга – школярі та студенти, курсанти Київського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою, рідні загиблих Героїв Небесної Сотні, волонтери та громадські діячі. Чернігів став одинадцятим містом України, де побували учасники Всеукраїнської акції «Потяг Єднання України "Труханівська Січ"». За роки проведення потяг прибув в Чернігівську область вперше, прямуючи за маршрутом Бахмач-Батурин-Крути-Чернігів.

Подорож «Потягу Єднання» Чернігівщиною розпочалась в м. Бахмач, де керівництво районної державної адміністрації та міста урочистою атмосферою зустріли учасників потягу. Далі гості відвідали низку заходів, в тому числі, побували на екскурсії в НІКЗ "Гетьманська столиця", поклали квіти до скульптурної композиції "Гетьмани. Молитва за Україну".

Наступною зупинкою на маршруті потягу стало село Крути, де активна молодь долучилась до патріотичного флешмобу в рамках молодіжної акції «100 добрих справа до 100 річчя подвигу Героїв Крут».

Урочисто, музичним супроводом духового оркестру, Чернігів зустрів учасників 5-го Потягу Єднання України вже ввечері на залізничному вокзалі. Зі словами вдячності та хлібом сіллю до подорожуючих звернулися керівництво області та представники громадських організацій. Далі, в Чернігівському кіно-культурному центрі національно-патріотичного виховання дітей та молоді учасники ознайомились з досвідом роботи в напрямку національно-патріотичного виховання дітей та молоді в області.

Другого дня Всеукраїнської акції в Чернігові гості матимуть змогу долучитися до заходів, екскурсій та зустрічей згідно програми.

Нагадаємо, Всеукраїнська акція «Потяг Єднання України "Труханівська Січ"» ініційована волонтерами і громадськими діячами в рамках реалізації програми Президента України з підтримки національної єдності та проводиться з метою консолідації та взаєморозуміння громадян з різних куточків країни, піднесення патріотичного духу та популяризації національної культури країни. Цьогоріч акція відбувається вже вп’яте. 9 березня потяг рушив із Києва і повернеться до столиці за 16 днів – 24 березня. За цей час його пасажири побувають у 13 містах центральної та північної частини України.

Назад