Анонси
 
 
 

 

Назад

Відбулось перше засідання координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання молоді при Ніжинській райдержадміністрації

14 березня відбулось перше засідання координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання молоді при Ніжинській райдержадміністрації, яку створено відповідно до Стратегії національного-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки.

Очолила координаційну раду і, відповідно, провела засідання заступник голови районної державної адміністрації Оксана Мелашенко.

Перш за все, члени ради вирішили деякі організаційні питання щодо роботи даного консультативно-дорадчого органу. Одноголосно було затверджено Положення (розроблене з урахуванням Типового положення про координаційну раду з питань національно-патріотичного виховання при місцевій державній адміністрації, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 7 грудня 2016 року № 999) та план роботи ради на 2017 рік.

На порядок денний засідання були винесені питання про підготовку до розгляду на Колегії райдержадміністрації питання «Про реалізацію концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді у Ніжинському районі»; про відзначення в районі 100-річчя утворення Центральної ради (17 березня) та про зустріч учасників акції Потяг Єднання України «Труханівська Січ» на території Ніжинського району.

Крім того, було заслухано інформацію представника військового комісаріату Олександра Андрущенка про організацію бойових стрільб допризовної молоді на базі полігону в/ч 1688 смт. Гончарівське та про вступ випускників загальоосвітніх шкіл району до військових ВУЗів.

Особливу увагу було приділено організації та проведенню заходів з нагоди відзначення 100-річчя створення Центральної ради. Оксана Миколаївна наголосила на необхідності якісної підготовки різнопланових тематичних заходів на базі закладів освіти та культури району. Особливу увагу при цьому слід зосередити на історичній значимості Центральної ради в державотворчому процесі в Україні. Учасники засідання переглянули документальні відеоматеріали, які можуть бути використані під час підготовки освітніх та культурних заходів в рамках відзначення даної події.

Члени координаційної ради обговорили всі питання порядку денного та прийняли відповідні рішення.

За інформацією Ніжинської райдержадміністрації

Назад