Анонси
 
 
 

 

Назад

Неформальна освіта в Україні: доступна і добровільна

01 березня відбувся Open-spase на тему: «Неформальна освіта в Україні: доступність і добровільність», організований Молодіжним центром праці при Департаменті сім’ї, молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації спільно з Міжнародним центром неформальної освіти на базі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка.

Під час заходу презентовано онлайн платформи неформальної освіти learnlifelong.net для представників регіональних організацій-провайдерів у сфері неформальної освіти усіх форм власності.

Учасники ознайомились з перевагами роботи онлайн платформи неформальної освіти та отримали інформацію щодо практичних інструментів визначення цільової аудиторії – споживачів послуг у сфері неформальної освіти на місцевому рівні. Також обговорювали виклики з якими зустрічаються регіональні провайдери неформальної освіти та провели анкетування учасників. Особливістю цього опитування є зібрання масиву статистичних даних про провайдерів освітніх послуг з різних регіонів України, різної форми власності.

Довідково. Неформальна освіта – освіта, що необов’язково має організований та систематичний характер, може здійснюватися поза межами організованих освітніх закладів. До сфери неформальної освіти належать індивідуальні заняття під керівництвом тренерів чи репетиторів, тренінги та короткотермінові курси, що переслідують практичні короткострокові цілі. Неформальна освіта не має вікових, професійних чи інтелектуальних обмежень щодо учасників, нерідко не обмежується часовими рамками. Заклади чи організації, що займаються неформальною освітою, зазвичай, не присуджують кваліфікацій і не провадять формального оцінювання навчальних досягнень учасників. У цьому секторі найчастіше застосовують інноваційні підходи, апробують новаторські методики та технології навчання.

Назад