Анонси
 
 
 

 

Назад

Презентація другого випуску книги «Спортивне сузір'я Чернігівщини»

16 лютого у великому читальному залі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка відбулася презентація другого випуску книги «Спортивне сузір'я Чернігівщини» видатного спортивного журналіста Віктора Берегового.

На презентації були присутні: Дмитро Олександрович Пиріжок- відповідальний секретар Відділення НОК України в Чернігівській області та Ніна Петрівна Лемеш - директор Департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації, заступник голови Відділення НОК, представники міських бібліотек, студенти чернігівських ВУЗів.

Перша книга вийшла в 2014 році, в якій описані літературні портрети двадцяти чотирьох видатних спортсменів та тренерів Чернігівщини. А в грудні 2016 року вийшла друга книга під такою ж назвою. Вона готувалася давно, але на видавництво не вистачало коштів. Завдяки сприянню Відділення НОК України в Чернігівській області книга побачила світ.

- Надзвичайно важливо наповнювати фонди бібліотек книгами спортивної тематики. Саме тому Відділення НОК України в Чернігівській області проводить безперервну роботу з поширення інформації про олімпійський рух. Думаю, ця книга стане для майбутніх олімпійців своєрідним посібником для їх подальшої кар'єри,- зазначила Ніна Лемеш.

У книзі розміщені літературні портрети провідних спортсменів і тренерів, які своїми спортивними досягненнями прославляли Чернігівщину. Серед них: легендарний силач Терентій Корінь, який прославився своїми спортивними досягненнями ще до революції; пр

ославлений лижник Олександр Батюк; біатлоністка Валентина Цербе-Несіна, яка завоювала першу олімпійську медаль незалежної України; Ольга Коробка – ЗМС Українии з важкої атлетики.

Під час презентації, Ніна Лемеш вручила набори книг олімпійської тематики представникам міських бібліотек.

За інформацією Відділення НОК України в Чернігівській області

Назад