Анонси
 
 
 

 

Назад

Діти Чернігівщини повернулись з відпочинку з Республіки Хорватія

З 15 по 25 вересня 2016 року діти учасників та загиблих в АТО та діти внутрішньо переміщених осіб, у складі 45 чоловік, перебували на відпочинку на острові Лошинь Приморсько-горанської жупанії Республіки Хорватія на запрошення Посольство України в Республіці Хорватія та особисто директора пансіонату «Велі Лошинь» Ренати Зугич.

Дітям була представлена велика культурна програма. В Загребі відбулись урочистості з покладання квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченка, зустрічі з українською діаспорою, зокрема з послом України в Республіці Хорватія Олександром Левченком, який доречі, виявився родом з Бобровицького району Чернігівської області.

За час перебування на відпочинку діти відвідали різні пляжі о. Лошинь, встигли отримати чудові враження від відвіданих екскурсій на кораблі по Адріатичному морі, вздовж хорватського узбережжя, познайомились з місцевими звичаями та високо оцінили хорватські солодощі.

Протягом відпочинку діти мали змогу відвідати місцеву початкову школу і подарували учням і вчителям справжнє українське свято, з гімном, віршами Тараса Шевченка та патріотичними піснями.

Діти повернулись задоволені та з патріотично налаштованим настроєм.

Назад